r
Nosalty Logó

Erdeigyümölcsös-mascarponekrém leveles tésztakosárkákban

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
SweetSzenilla
Erdeigyümölcsös-mascarponekrém leveles tésztakosárkákban
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 558 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 6699 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 268 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    35.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    372.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 558 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122.3 g

Zsír

  • Összesen
    429.6 g
  • Telített zsírsav
    128 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4473.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    1136 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    1012 mg
  • Nátrium
    2158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    559.1 g
  • Cukor
    226 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    108.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    296 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    356 mg
  • Retinol - A vitamin:
    292 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 6699 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    4.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 268 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előző nap szűrőben a fagyasztott gyümölcsöt a hűtőben hagyjuk kiengedni. A feltekert tésztalapokat 12-12 négyzetre vágjuk, majd muffunsütőbe rakjuk, és kosárkákat formázunk belőle. Addig sütjük, míg színt kap. Fel fog púposodni. Ha kihűlt, ezeket a kis púpokat elegyengetjük.
  2. A mascarponekrémet és a sűrített tejet (utóbbi változata <a href="https://www.nosalty.hu/recept/hazi-suritett-tej" target="_blank">receptjeim között</a> megtalálható) robotgéppel jól kihabosítjuk, majd hozzátesszük a zselatinfixet. Csillagcsöves nyomózsákba töltjük.
  3. Mindegyik tésztakosárka aljába teszünk a gyümölcsből egy teáskanálnyit, erre nyomjuk a mascarponekrémet, majd a tetejére szintén jön egy teáskanálnyi mennyiségű gyümölcs.
  4. A gyümölcsöt nem kell megcukrozni, mert a krém eléggé édes. Tökéletesen kiegyenlítődik a krém édessége és a gyümölcsök savassága.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2286
  • Feltöltés dátuma: 2018. szeptember 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Erdeigyümölcsös-mascarponekrém leveles tésztakosárkákban
SweetSzenilla 57 recept

Kiváló gyors, mutatós és isteni finom vendégváró falatka. 36 db lett ebből a mennyiségből

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...