r
Nosalty Logó

Erdeigyümölcsös banánkenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Deloretta
Erdeigyümölcsös banánkenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 809 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3233 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 234 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    482.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    226 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.1 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    95.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 809 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51 g

Zsír

  • Összesen
    110.1 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    509 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1928.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    279 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    372 mg
  • Foszfor
    905 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    512.3 g
  • Cukor
    261 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    383.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    593 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    359 mg
  • Retinol - A vitamin:
    574 micro
  • α-karotin
    83 micro
  • β-karotin
    212 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    642 micro
Összesen 3233 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    139.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 234 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Vajazzunk, majd lisztezzünk ki egy gyümölcskenyér tepsit (vagy béleljük ki sütőpapírral).
  2. Egy tálban keverjük össze a lisztet a sütőporral. A banánokat egy villával, vagy mozsárral (vagy akármivel, amit erre alkalmasnak találunk) nyomkodjuk pépessé.
  3. Egy másik tálban keverjük össze a vajat és a cukrot, majd adjuk hozzá egyesével a tojásokat. Miután jól összekeveredtek, adjuk hozzá a banánpépet, a joghurtot és a vaníliaaromát is.
  4. Apránként keverjük bele a lisztet, majd a csokidarabokat, végül óvatosan az erdei gyümölcsöket is.
  5. A tésztát öntsük/kanalazzuk a kivajazott és kilisztezett gyümölcskenyér formába (a kanalazás talán szerencsésebb, mert elég sűrű maga a tészta). Süssük kb. 50-60 percig (tűpróbával ellenőrizzük!). Miután kivettük a sütőből, hagyjuk körülbelül negyed órát hűlni, és akkor könnyebben kijön a formából.
  6. Ha szeretnénk, a tetejét megszórhatjuk porcukorral, vagy olvasztott csokicsíkokkal is díszíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20×10
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 2480
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Erdeigyümölcsös banánkenyér
Deloretta 12 recept

Kedvenc banánkenyér receptem. Az eredeti változatban (egy amerikai blogról származik) csak málnát tartalmazott, viszont nekem volt otthon egy fél zacskó kiolvasztott erdei gyümölcs keverékem, amit valamire el kellet használnom. Meg is ehettem volna magában, de úgy gondoltam sokkal jobb soruk lesz egy sütiben. A megadott 150 g gyümölcstől egy kissé eltértem, mert több volt a zacskóban, és akkor már mindet beleszórtam... ami egy csöppet eláztatta a tésztát, de ha maradunk a 150 g-nál, akkor nem merülnek fel ilyen problémák. Korábban elkészítettem a receptet csak málnával is, úgy is isteni, szóval érdemes kipróbálni. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...