r
Nosalty Logó

Erdei gombás orecchiette

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Erdei gombás orecchiette
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 616 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2463 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 225 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    960.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    431 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    130.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    318 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 616 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.6 g

Zsír

  • Összesen
    55.8 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3840.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    373 mg
  • Kálcium
    727 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    332 mg
  • Foszfor
    1723 mg
  • Nátrium
    647 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    391.7 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    521.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    391 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1272 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    382 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 2463 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    350.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 225 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gombákat kíméletesen leöblítjük, és a felvágjuk.
  2. Vastag falú, magas serpenyőben, vajon megfuttatunk egy kis gerezd felszeletelt fokhagymát.
  3. A gombát rövid ideig átpirítjuk, ügyeljünk, hogy ne pároljuk túl.
  4. Közben a tésztát sós vízben keményre főzzük (az edényben még puhulni fog).
  5. Sóval-tarkaborssal fűszerezzük, majd ráöntünk 1 dl fehérbort, mikor elpárolgott az alkohol, visszavesszüka hőfokot és belekeverjük a tejszínt.
  6. Végül, ha a tejszín kellően besűrűsödött, beleszórjuk az apróra vágott zsályát és a parmezán forgácsokat.
  7. A serpenyőbe zúdítjuk a közben elkészült tésztát, az egészet összekeverjük, és pár percre lefedjük, majd tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 115
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 28150
  • Feltöltés dátuma: 2008. augusztus 18.

Ajánló

A tejszínes-vajas ízvílághoz Chardonnay-t ajánlok, a gomba avaros-karakteres ízei miatt inkább fahordós érlelésűt. Bortipp : Malatinszky - Noblesse Chardonnay 2006, ünnepnapon : Légli Ottó - Landord 2006

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hosszú hétvégéről hazatérve testvérem ajándéka várt a hűtőben – egy papírdoboznyi frissen szedett vegyes erdei gomba.   Az orecchiette tavaszi tésztát milanói utazás során vásároltam, egyébként a hűtőben és a kertben talált alapanyagokból készült ez a könnyű, nyári vacsora.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...