r
Nosalty Logó

Epres-zizis muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Epres-zizis muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 757 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 4542 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 199 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    49.7 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    356 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    579.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    229 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.4 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    168.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    425 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    216 mg
  • Retinol - A vitamin:
    418 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    347 micro
Összesen 757 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.2 g

Zsír

  • Összesen
    298.4 g
  • Telített zsírsav
    164 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    2136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3476 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    798 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    1376 mg
  • Nátrium
    929 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    356.3 g
  • Cukor
    220 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1012.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2549 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    225 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    336 micro
  • Kolin:
    1296 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2506 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    455 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2085 micro
Összesen 4542 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 199 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy tálba ütjük a tojásokat, és jó alaposan felverjük, majd szépen sorban beleadagoljuk a hozzávalókat: két csipetnyi sót, vaníliás cukrot, cukrot. Ezzel habosra keverjük, majd beleöntjük a krémes-epres joghurtot, a tejfölt, a zizit, az olvasztott vajat, végül a sütőport és a lisztet, és jó alaposan eldolgozzuk.
  2. A legvégén teljesen óvatosan keverjük bele a kis kockákra vágott epret, és hagyjuk kb. 20 percet állni.
  3. Kivajazzuk a muffinformákat, a sütőt előmelegítjük. A formákat csak 2/3-ad részig töltjük, és kisütjük a muffinokat sütőben.
  4. Kivesszük, hagyjuk hűlni, majd kiszedjük a formákból a sütiket egy tálra, és a formát újra kivajazzuk, 2/3-ad részig töltjük, és megsütjük a következő adag muffint. Ezt is kiszedjük, és már csak egy adag vár kisütésre, azt is kisütjük, és hagyjuk hűlni.
  5. Tálaljuk a kihűlt muffinokat, díszítjük zizivel és friss eperrel. (36 db lesz belőle.)
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2998
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 29.

Ajánló

Kínáljunk mellé friss epret, és ha van, friss tejszínhabot is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Epres-zizis muffin
Éva-Anyóca 350 recept

A boltban vásárolt csodás és már nem túl drága eperből valamiféle muffint gondoltam készíteni, hisz finom és gyorsan megvan. De milyet? Épp akkor árazták be a zizit, és az eladó hölgy nem tudta az árat, és a pénztárosnak odadobott előttem egy zacskóval, aki lehúzta azon a csipogós árazón. Ahogy dobta vissza, beugrott, miért is ne lehetne, zizit is keverhetek a tésztájába? Milyen lehet? Vettem egyből, hazajöttem, és ebéd után, már kóstoltuk is, egész ehetőre sikerült, nem maradt belőle egy darab sem, estére.:-)

Hozzávalók

A tésztához

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...