r
Nosalty Logó

Epres-vaníliás expressz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Feenuee
Epres-vaníliás expressz
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 7% Fehérje
  • 76% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1642 kcal
  • 7% Fehérje
  • 76% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3286 kcal
  • 7% Fehérje
  • 76% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 226 kcal
  • 7% Fehérje
  • 76% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.1 g

Zsír

  • Összesen
    33.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    802.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    421 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    346 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    295.7 g
  • Cukor
    163 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1642 kcal
  • 7% Fehérje
  • 76% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.2 g

Zsír

  • Összesen
    66.7 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1605.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    843 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    692 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    591.4 g
  • Cukor
    327 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    342 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 3286 kcal
  • 7% Fehérje
  • 76% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    109.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    4 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    4.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 226 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vaníliás pudingokat a tejben megfőzzük, és még melegen elkeverjük benne a cukrokat és a vajat.
  2. A pudingot félretesszük hűlni és előkészítjük a lekvárt.
  3. Az eperlekvárt egy kevés vízzel kikavarjuk és csípősre melegítjük (amikor már éppen nem állja az ujjunk).
  4. Egy üvegtál aljára kevés pudingot teszünk, erre babapiskótát sorakoztatunk, majd a piskótát meglocsolgatjuk a meleg eperlekvárral.
  5. Erre megint puding, arra újból piskóta kerül, míg a hozzávalók el nem fogynak. A végén pudinggal zárjuk a sort, hogy a piskóták minden oldalról puhulhassanak.
  6. Ha ellangyul, hűtőbe tesszük és egy órát dermedni hagyjuk, utána igyekszünk, hogy jusson belőle.
  • Tepsi mérete: 15x20
  • Receptkönyvben: 103
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 21072
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 08.

Ajánló

Ha szezonja van, lekvár helyett friss eperrel készül.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Feenuee 20 recept

Foglalt volt a sütő, ezért valami hideg édességgel gondoltam megspékelni a vacsit. A gyümölcslekvár és a vanília jó párosításnak bizonyult. Ha éppen nincs szezonja, ezzel átmenetileg csillapítható az eperéhség.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...