Epres-vaníliapudingos torta (Mancsőrjárat)
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
KonyhaBoszi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 23% Zsír
Piskóta
-
55g tojás69 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
0g só0 kcal
-
3 kcal
-
1g margarin0 kcal
Vaniliás pudingkrém
-
30g porcukor116 kcal
-
12 kcal
-
50g tej28 kcal
-
34 kcal
-
40g sütőmargarin287 kcal
-
8g tojássárgája26 kcal
Epres pudingkrém
-
30g porcukor116 kcal
-
12 kcal
-
50g tej28 kcal
-
34 kcal
-
40g sütőmargarin287 kcal
-
8g tojássárgája26 kcal
Eprek kiolvasztása/ előkészítése és a torta összeállítása
-
50g eper15 kcal
Összesen
1261
kcal
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 23% Zsír
Piskóta
-
550g tojás692 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
1g só0 kcal
-
31 kcal
-
5g margarin0 kcal
Vaniliás pudingkrém
-
300g porcukor1161 kcal
-
32g vanillincukor124 kcal
-
500g tej280 kcal
-
343 kcal
-
400g sütőmargarin2868 kcal
-
80g tojássárgája258 kcal
Epres pudingkrém
-
300g porcukor1161 kcal
-
32g vanillincukor124 kcal
-
500g tej280 kcal
-
90g epres pudingpor343 kcal
-
400g sütőmargarin2868 kcal
-
80g tojássárgája258 kcal
Eprek kiolvasztása/ előkészítése és a torta összeállítása
-
500g eper150 kcal
Összesen
12625
kcal
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 23% Zsír
Piskóta
-
12.7g tojás16 kcal
-
5.8g finomliszt21 kcal
-
4.6g cukor18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.2g vanillincukor1 kcal
-
0.1g margarin0 kcal
Vaniliás pudingkrém
-
6.9g porcukor27 kcal
-
0.7g vanillincukor3 kcal
-
11.6g tej6 kcal
-
2.1g vaníliás pudingpor8 kcal
-
9.3g sütőmargarin66 kcal
-
1.9g tojássárgája6 kcal
Epres pudingkrém
-
6.9g porcukor27 kcal
-
0.7g vanillincukor3 kcal
-
11.6g tej6 kcal
-
2.1g epres pudingpor8 kcal
-
9.3g sütőmargarin66 kcal
-
1.9g tojássárgája6 kcal
Eprek kiolvasztása/ előkészítése és a torta összeállítása
-
11.6g eper3 kcal
Összesen
291
kcal
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.7 g
Zsír
-
Összesen 75.8 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 354 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 608.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 177 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 203 mg
-
Nátrium 170 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 131.8 g
-
Cukor 94 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 105.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 794 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 75 micro
-
K vitamin: 76 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 65 micro
-
Kolin: 289 mg
-
Retinol - A vitamin: 751 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 505 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 435 micro
Összesen
1261
kcal
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 146.9 g
Zsír
-
Összesen 758.1 g
-
Telített zsírsav 162 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 348 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 212 g
-
Koleszterin 3536 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6081.2 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 335 mg
-
Kálcium 1767 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 212 mg
-
Foszfor 2029 mg
-
Nátrium 1702 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1317.8 g
-
Cukor 937 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 1056.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7941 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 83 mg
-
C vitamin: 278 mg
-
D vitamin: 746 micro
-
K vitamin: 758 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 647 micro
-
Kolin: 2887 mg
-
Retinol - A vitamin: 7512 micro
-
α-karotin 61 micro
-
β-karotin 5054 micro
-
β-crypt 96 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4352 micro
Összesen
12625
kcal
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 17.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 82 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 140.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 47 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.5 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 24.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 184 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 67 mg
-
Retinol - A vitamin: 174 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 117 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 101 micro
Összesen
291
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
10 db tojás
-
25 dkg finomliszt
-
20 dkg cukor
-
1 késhegynyi só
-
1 csomag vanillincukor
-
5 g margarin
Vaniliás pudingkrém
-
30 dkg porcukor
-
4 csomag vanillincukor
-
5 dl tej
-
2 csomag vaníliás pudingpor
-
40 dkg sütőmargarin
-
4 db tojássárgája
Epres pudingkrém
-
30 dkg porcukor
-
4 csomag vanillincukor
-
5 dl tej
-
2 csomag epres pudingpor
-
40 dkg sütőmargarin
-
4 db tojássárgája
Eprek kiolvasztása/ előkészítése és a torta összeállítása
-
50 dkg eper
Elkészítés
Piskóta
- Elválasztjuk a fehérjéket a sárgájától.
- A fehérjébe beletesszük a késhegynyi sót és egy evőkanál kristálycukrot. Majd majdnem kőkemény habot verünk belőle.
- A sárgájához tesszük az 1 csomag vaníliás cukrot és a maradék kristálycukrot. Szép krémesre kikeverjük.
- A sárgáját ráöntjük a kemény habbá vert fehérjére és óvatosan összeforgatjuk, alulról felfelé.
- Lassan hozzáadagoljuk az átszitált lisztet és szép óvatosan, alulról felfelé forgatjuk össze.
- A tortaformát kivajazzuk, majd zsemlemorzsával behintjük.
- Ha összeállt a piskótatészta óvatosan a tortaformába öntjük. Kicsit megrázogatjuk, hogy elsimuljon.
- Előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel kb. 30 percig sütjük. Szép barna színt kap. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült.
- Haggyjuk teljesen kihűlni, csak ezután szeleteljük fel.
Vaniliás pudingkrém
- A porcukor felét kikeverjük a margarin felével.
- A margarin másik felét felolvasztjuk egy lábasban, majd ráöntjük a tejet.
- A porcukor maradékát a tojássárgájával, a vaníliás cukorral, és a pudingporral keverjük ki, majd lassan öntsük a tejhez.
- Folyamatosan kevergetjük, közepes lángon, amíg összesűrűsödik. Félretesszük kihűlni.
- Amikor a puding teljesen kihűlt, apránként hozzákeverjük a cukros-vajhoz, hogy egy könnyű, sima krémet kapjunk.
Epres pudingkrém
- A porcukor felét kikeverjük a margarin felével.
- A margarin másik felét felolvasztjuk egy lábasban, majd ráöntjük a tejet.
- A porcukor maradékát a tojássárgájával, a vaníliás cukorral, és a pudingporral keverjük ki, majd lassan öntsük a tejhez.
- Folyamatosan kevergetjük, közepes lángon, amíg összesűrűsödik. Félretesszük kihűlni.
- Amikor a puding teljesen kihűlt, apránként hozzákeverjük a cukros-vajhoz, hogy egy könnyű, sima krémet kapjunk.
Eprek kiolvasztása/ előkészítése és a torta összeállítása
- Ha fagyaszott eperrel dolgozunk egy szűrőbe tesszük és hagyjuk kiolvadni és lecsöpögni. Ezután felszeleteljük.
- Ha friss eperrel dolgozunk megmossuk és felszeletelünk.
- Pár epret meghagyunk egészben a díszítéshez.
- Ha minden teljesen kihűlt, elvágtuk 3 részre a piskótát, akkor szépen sorban megkenjük a pudingkrémekkel ízlés szerint. A pudingkrémekre helyezzük a feldarabolt epreket. A torta tetejére és mellé is tehetünk egész epreket.
- A tetejét díszíthetjük mintás cukorlappal - jelen esetben Mancsőrjárat - felvert tejszínhabbal, cukordíszekkel, figurákkal.
- Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 8
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 292
- Feltöltés dátuma: 2022. január 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
KonyhaBoszi
14 recept
Egyre drágább és drágább tortákat lehet kapni, főleg ha az ember valami egyedit szeretne a gyermekének. Ráadásul a fondantot nem igazán kedveljük, bármennyire szép is. Így végül nekiültem és összeszedtem a tortareceptekből azokat a részeket, amiket igazán szeret a család és összeállítottam a saját tortánkat. Nagy sikert aratott, a gyerekeknek és felnőtteknek is nagyon ízlett.