r
Nosalty Logó

Epres túrótorta a The Cake Factory-tól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Epres túrótorta a The Cake Factory-tól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskóta

A krém

A díszítés

Összesen 367 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskóta

A krém

A díszítés

Összesen 4407 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskóta

A krém

A díszítés

Összesen 210 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    454.3 g
  • Cink
    87 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    67 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.2 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    40 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 367 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    142.6 g

Zsír

  • Összesen
    219.3 g
  • Telített zsírsav
    149 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1419 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5451.8 g
  • Cink
    1046 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    759 mg
  • Vas
    808 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    1716 mg
  • Nátrium
    775 mg
  • Réz
    41 mg
  • Mangán
    34 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    470.6 g
  • Cukor
    356 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    965.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1304 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    163 mg
  • D vitamin:
    307 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    100 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    482 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    932 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1287 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    197 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1550 micro
Összesen 4407 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    260.1 g
  • Cink
    50 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    23 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 210 kcal

Hozzávalók

A piskóta

A krém

A díszítés

Elkészítés

A piskóta

  1. A tojásokat válasszuk szét, a sárgáját keverjük a cukor felével fehéredésig. A fehérjét verjük fel közepesen keményre a cukor másik felével (akkor jó, ha kis csúcsokat tudunk húzni a robotgéppel).
  2. A sárgájához keverjünk egy kis fehérjét, majd az egész sárgájás részt keverjük a fehérjéhez, óvatosan forgassuk bele, amíg márványos nem lesz.
  3. Szitáljuk össze a lisztet a sütőporral, majd ezt is forgassuk a tojásos masszához.
  4. Szedjük egy 22 cm átmérőjű tortaformába, és süssük 30 percig, vagy addig, ameddig a belebökött hurkapálca tisztán nem jön ki. Fontos, hogy 20 percig egyáltalán ne nyitogassuk a sütőajtót.
  5. Fordítsuk le a piskótát egy lisztezett sütőpapírra, és hagyjuk így kihűlni.

A krém

  1. A túrót a citrom levével és héjával keverjük össze robotgéppel, ezzel össze is törjük a nagyobb darabokat.
  2. Egy másik tálban verjük fel a habtejszínt a zselatinfixszel és a porcukorral.
  3. Óvatosan keverjük a túrós részhez a habtejszínt, majd keverjük bele az apróra vágott epret is.

A díszítés

  1. Vágjuk három felé a piskótát, a túrós krémet osszuk el 2 felé, és kenjük meg a tortát. A külsejét kenjük meg felvert növényi tejszínnel, és díszítsük ízlés szerint.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1582
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon finom túrótorta recept, próbáljátok ki! További receptjeimért kattintsanak a blogomra!

Hozzávalók

A piskóta

A krém

A díszítés

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...