r
Nosalty Logó

Epres túrógombóc Herska konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Herska
Epres túrógombóc Herska konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 489 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1955 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 177 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1551 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    184 mg
  • Vas
    253 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    426 mg
  • Nátrium
    275 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    163.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    32 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    253 micro
Összesen 489 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133.8 g

Zsír

  • Összesen
    68.4 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6204.1 g
  • Cink
    1305 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    734 mg
  • Vas
    1010 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    1705 mg
  • Nátrium
    1100 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    186.6 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    652.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    311 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    318 micro
  • Kolin:
    591 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1010 micro
Összesen 1955 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    565 g
  • Cink
    119 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    92 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    12 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    55 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 177 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A túrót egy nagy tálban elmorzsoljuk, csipet sóval megsózzuk.
  2. A tojásokat szétválasztjuk: a sárgáját ráütjük a túróra, a fehérjét egy külön tálba tesszük.
  3. A túróhoz és a tojáshoz hozzáadjuk a búzadarát, és jó alaposan összedolgozzuk.
  4. A fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a túrós masszába forgatjuk.
  5. Lefedve betesszük a hűtőbe legalább 2-3 órára.
  6. ​Amíg egy nagy lábosban vizet forralunk, vizes kézzel (ez fontos, hogy ne essen szét a gombóc) gombócokat formázunk, a gombócok közepébe mérettől függően egy negyed vagy fél szem eper kerül (én kisebb gombócokat szoktam csinálni).
  7. A gombócokat lobogó vízben kifőzzük (akkor jó, ha feljön a tetejére).
  8. Közben kevés olajon megpirítjuk a zsemlemorzsát, és a kész gombócokat megforgatjuk benne.
  9. Mikróban megmelegített, porcukorral kikevert tejföllel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3162
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 25.

Ajánló

Ahhoz, hogy a gombóc ne essen szét, fontos a pihentetés. Nem tudom pontosan, mennyi idő szükséges hozzá, én általában már reggel bekavarom a gombócot (nem több 10 percnél), és mivel gyorsan ki lehet főzni, szabad a délelőtt, lehet menni kirándulni, múzeumba, bringázni... Szóval nekem legalább 3-4 órát áll a hűtőben.  Ki lehet próbálni eperöntettel is, biztos nagyon finom (legközelebb úgy csinálom). Én a tejfölbe teszem mindig a cukrot, mikróban megmelegítem, és összekeverem, de a cukor persze mehet a gombócra szórva is (vagy a pirított zsemlemorzsába is tehetünk).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Epres túrógombóc Herska konyhájából
Herska 6 recept

A túrógombóc nagy sláger a családban. A receptet még a nagymamámtól tanultam, gyerekkoromban, amikor nála voltunk, mindig ezt kértük tőle a testvéremmel. A hűtőben maradt még egy kis eper, így jött az ötlet, hogy "feldobom" vele a jól bevált túrógombócot. Mi általában húsos leves után, főételként esszük ebédre, de desszertnek is kiváló.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...