r
Nosalty Logó

Epres tiramisu torta sütés nélkül

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsanett111
Epres tiramisu torta sütés nélkül
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 584 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 4665 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 235 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.5 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    96.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 584 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.9 g

Zsír

  • Összesen
    244.7 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    749 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1560.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    545 mg
  • Nátrium
    623 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    499.6 g
  • Cukor
    324 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    774 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    401 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    344 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    605 mg
  • Retinol - A vitamin:
    395 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1096 micro
Összesen 4665 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    78.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 235 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Hasonlóan járunk el, mint a kávés tiramisunál, csak a kávé helyett körtés, likőrös folyadékba áztatjuk a babapiskótákat.
  2. Válasszuk szét a tojásokat, majd a sárgáját verjük fel, amíg teljesen kivilágosodik.
  3. 2-3 részletben adjuk hozzá a mascarponét, majd az egész cukrot.
  4. Verjük fel a tojásfehérjét kemény habbá, majd óvatosan keverjük a krémhez, ügyelve, hogy ne törjük meg.
  5. A rostos körtéhez adjunk ízlés szerint (én kb. 5 cl) eperlikőrt, de lehet helyettesíteni akár aromával is.
  6. Áztassuk bele a babapiskótánkat, majd tegyük a forma aljára, így járunk el, amíg tele nem lesz a forma.
  7. Ezután jöhet rá a krém, majd apróra vágott eper (pár szép, nagy szemet hagyjunk meg a tetejére díszítésnek).
  8. Ismételten beáztatott babapiskóta, krém, és eper. (Én a tetejére szórtam egy kis szeletelt, illetve darált mandulát is.)
  9. Tegyük hűtőbe legalább 5 órára, majd óvatosan távolítsuk el a tortaforma oldalát.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 17813
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 19.

Ajánló

Én meg tudnám enni reggel, délben, este, de még éjjel is, annyira szeretem a mascarponét, mint alapanyagot... szóval rátok bízom!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Zsanett111 12 recept

Mivel itt az eperszezon, és sikerült bevásárolnom belőle hazafelé menet (csupán 5 kg-ot) ezért most minden, ami létezik eperből készül :) Persze nagyon szeretjük, főleg, hogy már igazi édes, piros eperről van szó. Az illatáról nem is beszélve. Így készítettem el a tortámat, amit már régebbről ismerek, de most szeretném megosztani veletek is. A mascarponéval és a friss eperrel, ropogós mandulával a tetején, igazán finom édességet kapunk. Szerintem ha valaki szeretné, elkészítheti akár poharakban, vagy kelyhekben is...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...