r
Nosalty Logó

Epres-tejszínkrémes süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
SweetSzenilla
Epres-tejszínkrémes süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskóta:

A krém:

Díszítés:

Összesen 729 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskóta:

A krém:

Díszítés:

Összesen 7305 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskóta:

A krém:

Díszítés:

Összesen 198 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    41 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    671.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    227 mg
  • Nátrium
    184 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.6 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    129.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    225 micro
Összesen 729 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.5 g

Zsír

  • Összesen
    409.9 g
  • Telített zsírsav
    228 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    1795 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6712.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    1923 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    443 mg
  • Foszfor
    2267 mg
  • Nátrium
    1837 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    766 g
  • Cukor
    452 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1292.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1468 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    51 mg
  • C vitamin:
    507 mg
  • D vitamin:
    387 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    445 micro
  • Kolin:
    1256 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1442 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    279 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2248 micro
Összesen 7305 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 198 kcal

Hozzávalók

A piskóta:

A krém:

Díszítés:

Elkészítés

A piskóta:

  1. A tojások fehérjéit robotgéppel felhabosítjuk, majd a kristálycukrot lassan beleszórjuk, és kemény habbá verjük. Lassabb fokozaton egyesével beletesszük a tojások sárgáit, majd a sütőporos, keményítős lisztet. Belecsorgatjuk az olajat, majd a citromhéjat is hozzáadjuk.
  2. Sütőpapírral kibélelt gáztepsibe öntjük, és előmelegített sütőbe toljuk rögtön, és 180 C fokon tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt, fűrészes késsel kettévágjuk.

A krém:

  1. A pudingporokat felfőzzük a tejjel és a cukorral. Érdemes ezzel kezdeni, hogy legyen ideje kihűlni. Lehűtjük, majd robotgéppel egyneműre keverjük. Hozzáadjuk a felvert cukrászhabot és a 2 tasak zselatinfixet.
  2. Annyit félrerakunk, hogy a felső piskótatészta tetejére egy vékonyka réteg legyen, majd a nagyobb mennyiségbe beleforgatjuk lazán a kis darabokra vágott epret.
  3. Tálcára rakjuk az egyik piskótalapot (én minden alkalommal szögletes, állítható tortakeretet teszek köré), majd egyenletesen rákenjük a krémet, erre kerül a piskóta felső része, erre kenjük a maradék krémet.

Díszítés:

  1. Díszítésként tejszínhabbal, a félrerakott eperdarabokkal, esetleg málnával kirakjuk.
  2. A csokidíszhez a csokit mikróban megolvasztjuk, zacskóba tesszük, amin egy pici lyukat vágunk az egyik csücskében, majd tetszőleges mintát rajzolunk egy sütőpapírra. Szilárdulás után könnyedén lehúzható róla a papír.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32x24x6
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 475
  • Feltöltés dátuma: 2019. március 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Epres-tejszínkrémes süti
SweetSzenilla 57 recept

Igazi tavaszi, gyümölcsös süti. Könnyed, tejszínes krémmel és frissítő eperrel. Nagy gáztepsiben 20 kocka lesz. Igazi ízorgia :) A barátnőimnek sütöttem, hatalmas sikere volt :)

Hozzávalók

A piskóta:

A krém:

Díszítés:

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...