Epres-tejszínkrémes süti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
SweetSzenilla
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 16% Zsír
A piskóta:
-
44g tojás55 kcal
-
18g finomliszt66 kcal
-
11 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
10g napraforgó olaj88 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
A krém:
-
34 kcal
-
70g tej39 kcal
-
8g cukor31 kcal
-
126 kcal
-
4g zselatinfix5 kcal
-
70g eper21 kcal
Díszítés:
-
30g habtejszín88 kcal
-
20g eper6 kcal
-
15g étcsokoládé82 kcal
Összesen
729
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 16% Zsír
A piskóta:
-
440g tojás554 kcal
-
180g finomliszt655 kcal
-
114 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
100g napraforgó olaj884 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
A krém:
-
343 kcal
-
700g tej392 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
500g növényi habtejszín1255 kcal
-
40g zselatinfix52 kcal
-
700g eper211 kcal
Díszítés:
-
300g habtejszín876 kcal
-
200g eper60 kcal
-
150g étcsokoládé819 kcal
Összesen
7305
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 16% Zsír
A piskóta:
-
11.8g tojás15 kcal
-
4.8g finomliszt18 kcal
-
0.8g étkezési keményítő3 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
2.7g napraforgó olaj24 kcal
-
5.4g cukor21 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
A krém:
-
2.4g tejszínízű pudingpor9 kcal
-
18.8g tej11 kcal
-
2.1g cukor8 kcal
-
13.4g növényi habtejszín34 kcal
-
1.1g zselatinfix1 kcal
-
18.8g eper6 kcal
Díszítés:
-
8.1g habtejszín24 kcal
-
5.4g eper2 kcal
-
4g étcsokoládé22 kcal
Összesen
198
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.6 g
Zsír
-
Összesen 41 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 671.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 192 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 227 mg
-
Nátrium 184 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 76.6 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 129.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 147 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 51 mg
-
D vitamin: 39 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 126 mg
-
Retinol - A vitamin: 144 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 225 micro
Összesen
729
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 135.5 g
Zsír
-
Összesen 409.9 g
-
Telített zsírsav 228 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 102 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 50 g
-
Koleszterin 1795 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6712.1 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 194 mg
-
Kálcium 1923 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 443 mg
-
Foszfor 2267 mg
-
Nátrium 1837 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 766 g
-
Cukor 452 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 1292.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1468 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 51 mg
-
C vitamin: 507 mg
-
D vitamin: 387 micro
-
K vitamin: 46 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 445 micro
-
Kolin: 1256 mg
-
Retinol - A vitamin: 1442 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 279 micro
-
β-crypt 39 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2248 micro
Összesen
7305
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 11 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 180.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 49 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.6 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 34.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 60 micro
Összesen
198
kcal
Hozzávalók
A piskóta:
-
8 db tojás
-
180 g finomliszt
-
30 g étkezési keményítő
-
0.5 csomag sütőpor
-
100 ml napraforgó olaj
-
200 g cukor
-
1 citromból nyert citromhéj
A krém:
-
2 tasak tejszínízű pudingpor
-
700 ml tej
-
500 ml növényi habtejszín
-
2 csomag zselatinfix
-
700 g eper
Díszítés:
-
300 ml habtejszín
-
20 dkg eper
-
15 dkg étcsokoládé
Elkészítés
A piskóta:
- A tojások fehérjéit robotgéppel felhabosítjuk, majd a kristálycukrot lassan beleszórjuk, és kemény habbá verjük. Lassabb fokozaton egyesével beletesszük a tojások sárgáit, majd a sütőporos, keményítős lisztet. Belecsorgatjuk az olajat, majd a citromhéjat is hozzáadjuk.
- Sütőpapírral kibélelt gáztepsibe öntjük, és előmelegített sütőbe toljuk rögtön, és 180 C fokon tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt, fűrészes késsel kettévágjuk.
A krém:
- A pudingporokat felfőzzük a tejjel és a cukorral. Érdemes ezzel kezdeni, hogy legyen ideje kihűlni. Lehűtjük, majd robotgéppel egyneműre keverjük. Hozzáadjuk a felvert cukrászhabot és a 2 tasak zselatinfixet.
- Annyit félrerakunk, hogy a felső piskótatészta tetejére egy vékonyka réteg legyen, majd a nagyobb mennyiségbe beleforgatjuk lazán a kis darabokra vágott epret.
- Tálcára rakjuk az egyik piskótalapot (én minden alkalommal szögletes, állítható tortakeretet teszek köré), majd egyenletesen rákenjük a krémet, erre kerül a piskóta felső része, erre kenjük a maradék krémet.
Díszítés:
- Díszítésként tejszínhabbal, a félrerakott eperdarabokkal, esetleg málnával kirakjuk.
- A csokidíszhez a csokit mikróban megolvasztjuk, zacskóba tesszük, amin egy pici lyukat vágunk az egyik csücskében, majd tetszőleges mintát rajzolunk egy sütőpapírra. Szilárdulás után könnyedén lehúzható róla a papír.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 32x24x6
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 25
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 475
- Feltöltés dátuma: 2019. március 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
SweetSzenilla
57 recept
Igazi tavaszi, gyümölcsös süti. Könnyed, tejszínes krémmel és frissítő eperrel. Nagy gáztepsiben 20 kocka lesz. Igazi ízorgia :) A barátnőimnek sütöttem, hatalmas sikere volt :)