r
Nosalty Logó

Epres-tejszínkrémes süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
SweetSzenilla
Epres-tejszínkrémes süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskóta:

A krém:

Díszítés:

Összesen 729 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskóta:

A krém:

Díszítés:

Összesen 7305 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskóta:

A krém:

Díszítés:

Összesen 198 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    41 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    671.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    227 mg
  • Nátrium
    184 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.6 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    129.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    225 micro
Összesen 729 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.5 g

Zsír

  • Összesen
    409.9 g
  • Telített zsírsav
    228 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    1795 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6712.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    1923 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    443 mg
  • Foszfor
    2267 mg
  • Nátrium
    1837 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    766 g
  • Cukor
    452 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1292.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1468 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    51 mg
  • C vitamin:
    507 mg
  • D vitamin:
    387 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    445 micro
  • Kolin:
    1256 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1442 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    279 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2248 micro
Összesen 7305 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 198 kcal

Hozzávalók

A piskóta:

A krém:

Díszítés:

Elkészítés

A piskóta:

  1. A tojások fehérjéit robotgéppel felhabosítjuk, majd a kristálycukrot lassan beleszórjuk, és kemény habbá verjük. Lassabb fokozaton egyesével beletesszük a tojások sárgáit, majd a sütőporos, keményítős lisztet. Belecsorgatjuk az olajat, majd a citromhéjat is hozzáadjuk.
  2. Sütőpapírral kibélelt gáztepsibe öntjük, és előmelegített sütőbe toljuk rögtön, és 180 C fokon tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt, fűrészes késsel kettévágjuk.

A krém:

  1. A pudingporokat felfőzzük a tejjel és a cukorral. Érdemes ezzel kezdeni, hogy legyen ideje kihűlni. Lehűtjük, majd robotgéppel egyneműre keverjük. Hozzáadjuk a felvert cukrászhabot és a 2 tasak zselatinfixet.
  2. Annyit félrerakunk, hogy a felső piskótatészta tetejére egy vékonyka réteg legyen, majd a nagyobb mennyiségbe beleforgatjuk lazán a kis darabokra vágott epret.
  3. Tálcára rakjuk az egyik piskótalapot (én minden alkalommal szögletes, állítható tortakeretet teszek köré), majd egyenletesen rákenjük a krémet, erre kerül a piskóta felső része, erre kenjük a maradék krémet.

Díszítés:

  1. Díszítésként tejszínhabbal, a félrerakott eperdarabokkal, esetleg málnával kirakjuk.
  2. A csokidíszhez a csokit mikróban megolvasztjuk, zacskóba tesszük, amin egy pici lyukat vágunk az egyik csücskében, majd tetszőleges mintát rajzolunk egy sütőpapírra. Szilárdulás után könnyedén lehúzható róla a papír.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32x24x6
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 475
  • Feltöltés dátuma: 2019. március 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Epres-tejszínkrémes süti
SweetSzenilla 57 recept

Igazi tavaszi, gyümölcsös süti. Könnyed, tejszínes krémmel és frissítő eperrel. Nagy gáztepsiben 20 kocka lesz. Igazi ízorgia :) A barátnőimnek sütöttem, hatalmas sikere volt :)

Hozzávalók

A piskóta:

A krém:

Díszítés:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...