Epres sütemény Glaser konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 15% Zsír
Összesen
554
kcal
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
250g cukor968 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
250g vaj1793 kcal
-
275g tojás346 kcal
-
310g finomliszt1128 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
500g eper150 kcal
Összesen
4430
kcal
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
15.6g cukor60 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
15.6g vaj112 kcal
-
17.1g tojás22 kcal
-
19.3g finomliszt70 kcal
-
0.7g sütőpor0 kcal
-
31.1g eper9 kcal
Összesen
275
kcal
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 8.5 g
Zsír
-
Összesen 28.8 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 636 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 150 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 272 mg
-
Nátrium 166 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67.2 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 86.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 263 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 102 mg
-
Retinol - A vitamin: 258 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 53 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 174 micro
Összesen
554
kcal
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 67.7 g
Zsír
-
Összesen 230.2 g
-
Telített zsírsav 134 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 68 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 1438 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5088 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 185 mg
-
Kálcium 1204 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 168 mg
-
Foszfor 2177 mg
-
Nátrium 1332 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 537.4 g
-
Cukor 284 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 689.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2102 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 276 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 315 micro
-
Kolin: 817 mg
-
Retinol - A vitamin: 2065 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 428 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1395 micro
Összesen
4430
kcal
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 14.3 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 89 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 316.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 135 mg
-
Nátrium 83 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.4 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 42.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 131 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 128 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 87 micro
Összesen
275
kcal
Hozzávalók
-
250 g cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
250 g vaj
-
5 db tojás
-
310 g finomliszt
-
1 csomag sütőpor
Elkészítés
- A kétféle cukrot a vajjal és a tojásokkal kézi mixerrel krémesre keverjük.
- Majd rászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, és óvatosan hozzákeverjük.
- A tésztát egy sütőpapírral kibélelt, 30x40 cm-es tepsibe simítjuk, elosztjuk rá az epret (ha nagyok kettévágva, és a vágott felülettel felfelé), betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 25-30 perc alatt megsütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x40x8
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 99
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 4369
- Feltöltés dátuma: 2015. június 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Glaser
1980 recept
Eper helyett elkészíthetjük más gyümölccsel is: málna, egres, barack, szilva…