r
Nosalty Logó

Epres-sajtkrémes szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Epres-sajtkrémes szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A bevonáshoz és a díszítéshez

Összesen 388 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A bevonáshoz és a díszítéshez

Összesen 2320 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A bevonáshoz és a díszítéshez

Összesen 175 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.6 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 388 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    50.3 g

Zsír

  • Összesen
    86.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1779.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    349 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    783 mg
  • Nátrium
    442 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    339.3 g
  • Cukor
    239 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    538.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    241 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    603 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1087 micro
Összesen 2320 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    134.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 175 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

A bevonáshoz és a díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A sütőt előmelegítjük 190 fokra, a tepsit kibéleljük sütőpapírral.
  2. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a tojásokat habosra verjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a cukrot, az olajat.
  3. Aztán beleöntjük a tepsibe úgy, hogy egyenletesen, kb. 1 cm magasan legyen benne. 10 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk kicsit hűlni.
  4. A töltelékhez az epret megtiszítjuk, majd pépesre turmixoljuk. Hozzáadjuk a sajtkrémet, és ízlés szerint a cukrot.
  5. A bevonóhoz a sajtkrémet kikeverjük a porcukorral, majd reszelünk bele a citrom héjból.
  6. Végül facsarunk bele a citrom levéből úgy, hogy kellemesen savanykás ízű krémet kapjunk.
  7. A piskótalapot három részre vágjuk (én hosszában vágtam, de nincs jelentősége), majd összeragasztjuk őket a töltelékkel úgy, hogy alul egy lap, majd krém, ismét lap, újra krém, legfelül pedig egy lap legyen.
  8. Az így összeállt piskótát bevonjuk az ízesített sajtkrémmel, végül darabokra vágott eperrel díszítjük.
  9. Akár azonnal is fogyasztható, de jobb, ha 1-2 órára hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 3040
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6100
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 29.

Ajánló

Az eredeti recept bevonó krémhez írt cukor mennyiségét feleztem, de véleményem szerint még tovább is csökkenthető. Nagyon jó ízvilág alakul ki az édes eper és a savanykás krém elegyéből. A lekváros tölteléket friss eperre cseréltem, de ennek hiányában lekvárral is kivitelezhető a süti.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Párom szülinapjára készítettem egy epres spiráltortát. Majd újraálmodtam a hozzávalókat és ez sült ki belőle. :)  

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

A bevonáshoz és a díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...