r
Nosalty Logó

Epres-ricottás hamis tiramisu

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Epres-ricottás hamis tiramisu
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Krém

Piskóta áztatása

Rétegezés

Tetejére

Összesen 377 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Krém

Piskóta áztatása

Rétegezés

Tetejére

Összesen 2268 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Krém

Piskóta áztatása

Rétegezés

Tetejére

Összesen 161 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    400.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.1 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    123.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 377 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.3 g

Zsír

  • Összesen
    104.9 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    346 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2404.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    968 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    661 mg
  • Nátrium
    593 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    282.4 g
  • Cukor
    173 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    738.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    863 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    278 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    841 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    241 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 2268 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 161 kcal

Hozzávalók

Krém

Piskóta áztatása

Rétegezés

Tetejére

Elkészítés

Krém

  1. 200 g epret leturmixolunk, és a ricottához adjuk. Ízlés szerint édesítjük vaníliás cukorral, illetve pár evőkanál porcukorral. (Jó ha kóstolgatjuk, mennyire legyen édes!)
  2. A habtejszínt felverjük, és a ricottás krémhez adjuk, simára eldolgozzuk.

Piskóta áztatása

  1. A tejet meglangyosítjuk, a vaníliás cukrot elkeverjük benne.
  2. A piskótákat egyesével megforgatjuk a kihűlt tejben.

Rétegezés

  1. A beáztatott piskótákat egy tepsibe vagy jénai tálba fektetjük, kitöltve minden helyet. A maradék epret vékonyabb szeletekre vágjuk, és rászórjuk.
  2. A krémünk kb. felével befedjük, elsimítjuk. Következhet még egy réteg piskóta, megint eper, majd a krém maradéka.

Tetejére

  1. A kedvenc étcsokoládénkat lereszeljük, rászórjuk. Majd egy éjszakát a hűtőben pihentetjük.
  • Tepsi mérete: 25x20
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1400
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nyáron nagyon szeretem az epermisukat, azonban nem volt itthon mascarpone. Így ricottával helyettesítve, egy kis átalakítással készült el a süti. Nagy sikere volt, pillanatok alatt elfogyott.

Hozzávalók

Krém

Piskóta áztatása

Rétegezés

Tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...