Epres-rebarbarás galette
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
toroltfelhasznalo-199615
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 8% Zsír
Tészta
-
20g finomliszt73 kcal
-
66 kcal
-
13g nádcukor51 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
9g tojás12 kcal
Töltelék
Tálalás
-
1g porcukor3 kcal
Összesen
415
kcal
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 8% Zsír
Tészta
-
120g finomliszt437 kcal
-
398 kcal
-
80g nádcukor304 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
55g tojás69 kcal
Töltelék
-
700g eper211 kcal
-
100g rebarbara16 kcal
-
20g nádcukor76 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
16g búzadara58 kcal
Tálalás
-
4g porcukor15 kcal
Összesen
2478
kcal
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 8% Zsír
Tészta
-
8.4g finomliszt30 kcal
-
28 kcal
-
5.6g nádcukor21 kcal
-
7.7g tojás10 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
3.8g tojás5 kcal
Töltelék
-
48.8g eper15 kcal
-
7g rebarbara1 kcal
-
1.4g nádcukor5 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
1.1g búzadara4 kcal
Tálalás
-
0.3g porcukor1 kcal
Összesen
173
kcal
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 8.4 g
Zsír
-
Összesen 16.8 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 126 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 355.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 50 mg
-
Foszfor 170 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 138 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 154 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 65 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 90 mg
-
Retinol - A vitamin: 151 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 43 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 219 micro
Összesen
415
kcal
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 50.2 g
Zsír
-
Összesen 100.7 g
-
Telített zsírsav 56 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 755 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2134.8 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 106 mg
-
Kálcium 419 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 297 mg
-
Foszfor 1023 mg
-
Nátrium 261 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 359.7 g
-
Cukor 146 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 828 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 927 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 393 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 47 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 312 micro
-
Kolin: 540 mg
-
Retinol - A vitamin: 903 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 256 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1315 micro
Összesen
2478
kcal
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 148.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 18 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.1 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 57.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 65 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 63 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 92 micro
Összesen
173
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
12 dkg finomliszt
-
10 dkg vaj
Töltelék
-
70 dkg eper
-
2 teáskanál vaníliás cukor
-
2 csapott ek búzadara
Tálalás
-
2 teáskanál porcukor
Elkészítés
Tészta
- Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit.
- Legalább 3 órát pihentetjük hűtőben.
- Kivesszük, és újragyúrjuk. Kettéosztjuk a tésztát.
- A sütőt 175 fokra előmelegítjük.
- Sütőpapíron nyújtunk 2 darab, kb. 25-30 cm-es kört belőle. Használhatunk nyújtófát hozzá, de tenyérrel talán még rusztikusabb hatást érünk el.
Töltelék
- Az epret megmossuk és megpucoljuk.
- Kb. 30 dkg epret megszórjuk a vaníliás cukorral és 2 teáskanál nádcukorral. Villával minél alaposabban összetörjük. Félretesszük egy picit állni.
- A rebarbarát megpucoljuk és nagyon apró darabokra vágjuk.
- A maradék epret szépen félbevagdossuk.
- 1-1 ek búzadarát szórunk a tésztákra úgy, hogy a tészta szélét (1-2 ujjnyi vastagságban) kihagyjuk a szórásból.
- A passzírozott eperrel megkenjük a tészta közepét. Rászórjuk az apróra vágott rebarbarát. A félbevágott epreket szépen elrendezzük. 1-1 teáskanál cukorral ízesítjük a felső epreket is.
- Majd óvatosan ráhajtjuk a tészta szélét a töltelékre. Itt dolgozzunk két kézzel és lassan, nehogy elszakadjon vagy kilyukadjon a süteményünk.
- A tészták behajtott szélét felvert tojással lekenjük.
- 35-40 percig sütjük.
Tálalás
- Hagyjuk kihűlni.
- Tálalás előtt porcukorral díszítjük.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 179
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 12716
- Feltöltés dátuma: 2016. június 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
toroltfelhasznalo-199615
43 recept
Valami könnyű, nem túl édes, gyors, egyszerű és friss, ami nem mellesleg nagyon jól is néz ki. Na ez az én epres-rebarbarás rusztikus pitém! A receptben leírt adagból 2 darab, a képen látható méretű, kb. 20 cm-es átmérőjű galette készíthető. De csinálhatunk 1 óriásit vagy 3-4 kisebbet is.