Epres pohárdesszert ahogy Homebisztro készíti
- 3% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
50g habtejszín146 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
63g eper19 kcal
-
2g rum5 kcal
-
25g tej14 kcal
-
50g piskótalap145 kcal
- 3% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
200g habtejszín584 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
250g eper75 kcal
-
8g rum18 kcal
-
100g tej56 kcal
-
200g piskótalap580 kcal
- 3% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
25.4g habtejszín74 kcal
-
3.8g cukor15 kcal
-
31.7g eper10 kcal
-
1g rum2 kcal
-
12.7g tej7 kcal
-
25.4g piskótalap74 kcal
- 3% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 17.5 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 107 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 586.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 107 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 113 mg
-
Nátrium 342 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 101.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 162 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 159 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 58 micro
- 3% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.7 g
Zsír
-
Összesen 69.9 g
-
Telített zsírsav 41 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 426 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2346.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 430 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 67 mg
-
Foszfor 453 mg
-
Nátrium 1367 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 180 g
-
Cukor 125 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 405.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 648 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 139 mg
-
D vitamin: 64 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 158 micro
-
Kolin: 121 mg
-
Retinol - A vitamin: 636 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 144 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 231 micro
- 3% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.5 g
Zsír
-
Összesen 8.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 297.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 57 mg
-
Nátrium 173 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.8 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 51.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 82 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 81 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 29 micro
Hozzávalók
-
200 ml habtejszín
-
3 dkg cukor
Elkészítés
- A tejszínt verjük habbá a cukorral, majd a sütit szeleteljük fel kis kockákra.
- Az eperből tegyünk félre díszítésnek annyi szép szemet ahány pohárban tálaljuk, a többit pedig vágjuk fel karikákra vagy kis kockákra.
- Tegyünk a pohárba egy réteg epret, tejszínt, csokis sütit. Ha használunk rumos tejet, akkor locsoljuk meg. Majd jön még egy adag tejszín és eper.
- Díszítsük egy adag tejszínnel, tetején az egészben hagyott eperrel.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 104
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 13991
- Feltöltés dátuma: 2014. március 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Muffin, csokis süti, csokis keksz vagy egyéb hasonló süti néha nem fogy el. Leginkább akkor, mikor háromszor annyi személyre csináljunk, mint ahányan valójában vagyunk, és ekkor bármennyire is finom, eljön az a pont, amikor abban a formában már nem fér több, és 3-4 darab árva süti mindig a konyhapolcon marad. Ez a recept ezt hivatott megmenteni, és új életre kelteni. Ha esetleg a tészta túl száraz, akkor mennyiségtől függően kb. egy evőkanál rumot keverjünk össze 1-2 dl tejjel, és öntsük a felkockázott sütire. Rum helyett használhatunk más alkoholt, de ha józanok akarunk maradni, fekete teával vagy kávéval is keverhetjük a tejet. Ez a recept arra is kiváló, ha egy kevert tészta, gyümölcskenyér túl szárazra sül, akkor a locsolás után egy pohárdesszertnek még sikerrel kínálhatjuk. Ha nincs eperszezon, banánnal is kiváló.