Epres pite Lesteria konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lesteria
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 12% Zsír
Tésztához
-
75g finomliszt273 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
10g porcukor39 kcal
-
10g tejföl20 kcal
-
38g vaj269 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
0g só0 kcal
Töltelékhez
Összesen
718
kcal
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 12% Zsír
Tésztához
-
300g finomliszt1092 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
40g porcukor155 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
Töltelékhez
-
600g eper180 kcal
-
14g porcukor54 kcal
-
114 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
Összesen
2864
kcal
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 12% Zsír
Tésztához
-
24g finomliszt87 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
3.2g porcukor12 kcal
-
3.2g tejföl6 kcal
-
12g vaj86 kcal
-
4.4g tojás6 kcal
-
0g só0 kcal
Töltelékhez
-
48g eper14 kcal
-
1.1g porcukor4 kcal
-
2.4g étkezési keményítő9 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
Összesen
227
kcal
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 10.8 g
Zsír
-
Összesen 34.7 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 132 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1074.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 281 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 454 mg
-
Nátrium 265 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 92.2 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 160.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 290 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 83 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 61 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 283 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 72 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 111 micro
Összesen
718
kcal
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 43.2 g
Zsír
-
Összesen 138.7 g
-
Telített zsírsav 82 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 526 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4297 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 123 mg
-
Kálcium 1124 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 158 mg
-
Foszfor 1816 mg
-
Nátrium 1060 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 368.8 g
-
Cukor 94 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 642 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1159 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 332 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 243 micro
-
Kolin: 242 mg
-
Retinol - A vitamin: 1132 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 286 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 446 micro
Összesen
2864
kcal
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 11.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 343.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 90 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 145 mg
-
Nátrium 85 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.5 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 51.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 93 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 91 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 36 micro
Összesen
227
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Tésztához
- A lisztet átszitáljuk, majd hozzáadjuk a sütőport, csipet sót és a porcukrot. A szobahőmérsékletű vajat belemorzsoljuk, majd hozzáadjuk az egész tojást, és a tejföllel, gyors mozdulatokkal laza tésztát gyúrunk.
- Fóliába csomagolva a hűtőben pihentetjük legalább 20 percig. Közben a sütőt 180°C-ra előmelegítjük.
- A pihenőidő után a tészta felét kinyújtjuk, és a piteformába tesszük. Ráhalmozzuk az epres tölteléket, elegyengetjük (mert milyen az, ha valaki szeletébe netán több jut, mint a miénkbe?), majd a tészta kinyújtott másik felével beborítjuk.
- A tészta tetejét ízlés szerint lekenhetjük tojással-vajjal-vízzel, megcukrozhatjuk, de el ne felejtsük megszurkálni, hogy a keletkező gőz távozhasson.
- A pitét megcsodáljuk, hogy milyen kis szép lett, majd 35-40 perc alatt készre sütjük. Ezután jöhet a falás!
Töltelékhez
- Az epreket alaposan megmossuk, félbe-negyedekbe vágjuk. A cukrokkal és a keményítővel alaposan összeforgatjuk, és kész is, mehet a pitébe!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 173
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 13768
- Feltöltés dátuma: 2015. május 29.
Ajánló
Töménytelen mennyiségű vaníliafagyit el tudok képzelni mellé, de tejszínhab és csokiöntet is jöhet. Csak a fantázia szab határt a variációknak. :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Lesteria
4 recept
A piacon almáért sorban állva döbbentem rá, hogy "jé, az eper majdnem ugyanannyiba kerül, mint az alma... akkor legyen inkább epres az a pite ma!" Rá kellett jönnöm, hogy ez tényleg finom találmány, és hidegen még talán jobb, mint melegen. :)