r
Nosalty Logó

Epres pite

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Epres pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A szóráshoz

Összesen 1147 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A szóráshoz

Összesen 4585 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A szóráshoz

Összesen 235 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    53.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1447.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    299 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    705 mg
  • Nátrium
    260 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    162.3 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    235.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    138 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    342 micro
Összesen 1147 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.4 g

Zsír

  • Összesen
    215.3 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    370 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5790.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    1198 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    606 mg
  • Foszfor
    2820 mg
  • Nátrium
    1040 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    649 g
  • Cukor
    317 mg
  • Élelmi rost
    72 mg

VÍZ

  • Összesen
    943.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    553 mg
  • D vitamin:
    244 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    369 micro
  • Kolin:
    420 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1368 micro
Összesen 4585 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    297.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 235 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A szóráshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a zsírt, kissé elmorzsoljuk.
  2. Hozzátesszük a cukrot, vaníliás cukrot, sütőport, tojást, és rugalmas tésztát gyúrunk belőle.
  3. Kettévesszük, és lisztezett deszkán elnyújtjuk az egyik lapot. Tepsibe helyezzük, majd megszórjuk bőven búzadarával, ez fogja fel majd az eper levét.
  4. Az előzetesen megmosott, negyedekre vágott epret ráhalmozzuk, majd a másik kinyújtott tésztalappal befedjük. Megszurkáljuk a tetejét, és előmelegített sütőbe toljuk. 45 percig sütjük.
  5. Ha kihűlt, meghintjük porcukorral, és kockára szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x25
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 159
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 27356
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 03.

Ajánló

Az eper szezontól függően almával helyettesíthető.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A nagyim szerint a sertészsírtól lesz igazán omlós a tészta, amit margarinnal nem lehet elérni. Diétásnak épp nem mondható, de nagyon  finom!

Hozzávalók

A tésztához

A szóráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...