r
Nosalty Logó

Epres piskótarolád

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Malacka
Epres piskótarolád
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 576 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 2886 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 177 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    297 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    555.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.9 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    111.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    253 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    359 micro
Összesen 576 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    71.8 g

Zsír

  • Összesen
    128.4 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1487 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2778.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    850 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    892 mg
  • Nátrium
    771 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    349.5 g
  • Cukor
    219 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    556.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1264 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    166 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    1043 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1247 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1796 micro
Összesen 2886 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 177 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. Különválasztjuk a tojásfehérjét és sárgáját. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük.
  2. Belekeverjük a sütőporos lisztet, és óvatosan beleforgatjuk a fehérjét.
  3. Sütőpapírral kibélelt tepsiben megsütjük.
  4. Mikor kész, nedves konyharuhára tesszük és feltekerjük. Amíg hűl, megcsináljuk a krémet.
  5. A pudingot a leírás szerint megfőzzük (cukrot nem teszünk bele). Amíg hűl a puding, a cukrot habosra keverjük a vajjal (beletesszük a likőrt).
  6. Az epret megtisztítjuk és kis kockákra vágjuk.
  7. A pudingot és a vajas-cukrot összekeverjük, és óvatosan beleforgatjuk az epret.
  8. A piskótát megtöltjük a krém 3/4-ével, feltekerjük, és a külsejét is megkenjük a krémmel. Eperrel díszítjük, ha van ott eperszörp, pár cseppet rácsepegtetünk díszítésként.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5625
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 25.

Ajánló

Esetleg málnával lehet még elkészíteni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Malacka 28 recept

A Nagy süteménykönyvben található ez a recept, nagyon könnyű és gyors süti. Nem lehet vele melléfogni. 

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...