r
Nosalty Logó

Epres panna cotta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Epres panna cotta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Krémhez

Epres öntethez

Összesen 378 kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Krémhez

Epres öntethez

Összesen 1133 kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Krémhez

Epres öntethez

Összesen 160 kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    26.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    224.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.7 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    150.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    233 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    228 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 378 kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    79.1 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    278 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    674.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    276 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    220 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    451.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    700 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    167 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    685 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    170 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 1133 kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    95 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 160 kcal

Hozzávalók

Krémhez

Epres öntethez

  • 30 dkg eper (ízlés szerint, kb. 15-20 db)
  • 2 csapott ek cukor (én nádcukorral készítem)
  • 2 evőkanál víz

Elkészítés

Krémhez

  1. A tejszínt, a tejet és a cukrot lábasban melegítjük közepes lángon, amíg fel nem forr és el nem olvad a cukor.
  2. A lapzselatinokat addig hideg vízbe áztatjuk (éppen ellepje), majd 5 perc után kifacsarjuk őket, és a tűzről levett krémbe kevergetjük.
  3. Átöntjük egy csőrös kancsóba (mérőedénybe), majd miután kihűlt, fagyis poharakba adagoljuk, és betesszük a hűtőbe (fél-1 órára).

Epres öntethez

  1. 15-20 epret (ízlés kérdése) összeturmixolunk.
  2. A vízzel és a cukorral addig forralgatjuk, amíg kicsit szirupos jellege lesz (kicsit sötétebb lesz a karamellizálódott cukortól).
  3. Miután kicsit kihűlt a krém, ráöntjük a tetejére az epres szirupot, majd maradék eperrel díszítjük.
  4. Visszatesszük a hűtőbe, 1-2 óra múlva már lehet fogyasztani.
  • Elkészítettem: 9 alkalommal
  • Receptkönyvben: 145
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 70
  • Össznézettség: 62765
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Férjem szereti, és mivel az epernek van szezonja, kézenfekvő volt. Először akkor csináltam eperrel, mikor 4 hónapos volt a babám, de jelentem, nem lett kiütéses (mármint a szoptatás miatt)! :) Egészségetekre!

Hozzávalók

Krémhez

Epres öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...