r
Nosalty Logó

Epres panna cotta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Epres panna cotta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Krémhez

Epres öntethez

  • 30 dkg eper (ízlés szerint, kb. 15-20 db)
  • 2 csapott ek cukor (én nádcukorral készítem)
  • 2 evőkanál víz
378
Kalória
4.1g
Fehérje
33.7g
Szénhidrátok
26.4g
Zsír
150.4g
Víz
92.5g
Koleszterin
1.9g
Rost
31g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Krémhez

Epres öntethez

Összesen 378 kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Krémhez

Epres öntethez

Összesen 1133 kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Krémhez

Epres öntethez

Összesen 160 kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    26.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    224.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.7 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    150.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    233 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    228 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 378 kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    79.1 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    278 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    674.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    276 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    220 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    451.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    700 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    167 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    685 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    170 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 1133 kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    95 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    63.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 160 kcal

Elkészítés

Krémhez

  1. A tejszínt, a tejet és a cukrot lábasban melegítjük közepes lángon, amíg fel nem forr és el nem olvad a cukor.
  2. A lapzselatinokat addig hideg vízbe áztatjuk (éppen ellepje), majd 5 perc után kifacsarjuk őket, és a tűzről levett krémbe kevergetjük.
  3. Átöntjük egy csőrös kancsóba (mérőedénybe), majd miután kihűlt, fagyis poharakba adagoljuk, és betesszük a hűtőbe (fél-1 órára).

Epres öntethez

  1. 15-20 epret (ízlés kérdése) összeturmixolunk.
  2. A vízzel és a cukorral addig forralgatjuk, amíg kicsit szirupos jellege lesz (kicsit sötétebb lesz a karamellizálódott cukortól).
  3. Miután kicsit kihűlt a krém, ráöntjük a tetejére az epres szirupot, majd maradék eperrel díszítjük.
  4. Visszatesszük a hűtőbe, 1-2 óra múlva már lehet fogyasztani.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 15 perc

Férjem szereti, és mivel az epernek van szezonja, kézenfekvő volt. Először akkor csináltam eperrel, mikor 4 hónapos volt a babám, de jelentem, nem lett kiütéses (mármint a szoptatás miatt)! :) Egészségetekre!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!