r
Nosalty Logó

Epres paleo torta

NS
Epres paleo torta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához:

A krémhez:

A díszítéshez:

402
Kalória
8.2g
Fehérje
16.8g
Szénhidrát
34.5g
Zsír
36.9g
Víz
91.7g
Koleszterin
3.5g
Élelmi rost
6.6g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A tésztához:

A krémhez:

A díszítéshez:

Összesen 402 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A tésztához:

A krémhez:

A díszítéshez:

Összesen 4826 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A tésztához:

A krémhez:

A díszítéshez:

Összesen 250 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    34.5 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    320.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    36.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 402 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.7 g

Zsír

  • Összesen
    413.6 g
  • Telített zsírsav
    346 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3841.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    370 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    379 mg
  • Foszfor
    1284 mg
  • Nátrium
    1645 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    201.9 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

Víz

  • Összesen
    443.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    467 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    141 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    235 micro
  • Kolin:
    937 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1522 micro
Összesen 4826 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    23 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 250 kcal

Elkészítés

A tésztához:

  1. A sütéshez használjunk (26 cm átmérőjű), kapcsos tortaformát, melynek az alját béleljük ki sütőpapírral.
  2. Melegítsük elő a sütőnket 180 fokra.
  3. Az egész tojásokat a xilittel egy tálban nagyon habosra keverjük, majd hozzáadjuk a szódabikarbónát és a kókuszreszeléket. Jól forgassuk át a reszelékkel, mert könnyen leül a tál aljára. Azonnal öntsük a masszánkat a kibélelt tortaformánkba, ha állni hagyjuk, megszívja magát a reszelék a tojásokkal és ez nem jó... kemény, morzsalékos tésztát kaphatunk.
  4. 180 fokon 25 perc alatt megsütjük. Sütés után formából kiszedve kihűtjük.

A krémhez:

  1. 5 doboz, jól lehűtött "cocomas" növényi tejszínt kemény habbá verünk 2-3 ek xilittel.
  2. Keverés közben adjunk hozzá egy csomag zselatinfixet.
  3. Vágjuk félbe a kihűlt tortalapunkat. Az alsó tortalapot tegyük vissza a tortaformába.
  4. Az eperből szeleteljünk 36 szép szeletet hosszában, a maradékot pedig vágjuk fel nagyobb darabokra. A krémet osszuk el két részre.
  5. Az egyik felét kenjük el az alsó tortalapon, szórjuk meg darabolt eperrel... Tegyük rá a tortalap másik felét, majd oszlassuk el rajta a maradék krémünket.
  6. Osszuk a tortát 12 szeletre, majd minden szeletre tegyük fel díszítésként a 3-3 eperszeletet.

A díszítéshez:

  1. Az előírtak szerint készítsük el a tortazselét, kenjük be vele az eperszeleteket.
  2. Végezetül pirított mandulaszeletekkel szórjuk be a tortánkat. Használhatunk durvára darálva, illetve megszórhatjuk darált dióval is helyette.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26

Napjainkban divatossá vált a paleo táplálkozás. Kollégáim körében sokan fogyóznak, sokféle élelmiszerre allergiásak, nem ehetnek sütiket... szerettem volna meglepni őket, hogy érezzék, nem hiábavaló a sütik iránti vágyakozásuk :-) Egy blogban találtam eme receptet, és egy pici változtatással el is készítettem. Mondanom sem kell, nagy volt a sikere!

További receptek

Legegyszerűbb epertorta

Három gyönyörűen rózsaszín réteg, végtelen mennyiségű eper, retró hangulat: az alábbi torta mindezeket nyújtja az őt elkészítőknek. Süssük meg az eperszezon csúcsán, amikor a ...

Lakos Benedek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...