r
Nosalty Logó

Epres paleo torta

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Epres paleo torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A tésztához:

A krémhez:

A díszítéshez:

Összesen 402 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A tésztához:

A krémhez:

A díszítéshez:

Összesen 4826 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A tésztához:

A krémhez:

A díszítéshez:

Összesen 250 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    34.5 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    320.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 402 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.7 g

Zsír

  • Összesen
    413.6 g
  • Telített zsírsav
    346 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3841.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    370 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    379 mg
  • Foszfor
    1284 mg
  • Nátrium
    1645 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    201.9 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    443.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    467 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    141 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    235 micro
  • Kolin:
    937 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1522 micro
Összesen 4826 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 250 kcal

Hozzávalók

A tésztához:

A krémhez:

A díszítéshez:

Elkészítés

A tésztához:

  1. A sütéshez használjunk (26 cm átmérőjű), kapcsos tortaformát, melynek az alját béleljük ki sütőpapírral.
  2. Melegítsük elő a sütőnket 180 fokra.
  3. Az egész tojásokat a xilittel egy tálban nagyon habosra keverjük, majd hozzáadjuk a szódabikarbónát és a kókuszreszeléket. Jól forgassuk át a reszelékkel, mert könnyen leül a tál aljára. Azonnal öntsük a masszánkat a kibélelt tortaformánkba, ha állni hagyjuk, megszívja magát a reszelék a tojásokkal és ez nem jó... kemény, morzsalékos tésztát kaphatunk.
  4. 180 fokon 25 perc alatt megsütjük. Sütés után formából kiszedve kihűtjük.

A krémhez:

  1. 5 doboz, jól lehűtött "cocomas" növényi tejszínt kemény habbá verünk 2-3 ek xilittel.
  2. Keverés közben adjunk hozzá egy csomag zselatinfixet.
  3. Vágjuk félbe a kihűlt tortalapunkat. Az alsó tortalapot tegyük vissza a tortaformába.
  4. Az eperből szeleteljünk 36 szép szeletet hosszában, a maradékot pedig vágjuk fel nagyobb darabokra. A krémet osszuk el két részre.
  5. Az egyik felét kenjük el az alsó tortalapon, szórjuk meg darabolt eperrel... Tegyük rá a tortalap másik felét, majd oszlassuk el rajta a maradék krémünket.
  6. Osszuk a tortát 12 szeletre, majd minden szeletre tegyük fel díszítésként a 3-3 eperszeletet.

A díszítéshez:

  1. Az előírtak szerint készítsük el a tortazselét, kenjük be vele az eperszeleteket.
  2. Végezetül pirított mandulaszeletekkel szórjuk be a tortánkat. Használhatunk durvára darálva, illetve megszórhatjuk darált dióval is helyette.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 89
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 10374
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 18.

Ajánló

Cukorbetegeknek, diétázóknak, paleozóknak, különcöknek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Napjainkban divatossá vált a paleo táplálkozás. Kollégáim körében sokan fogyóznak, sokféle élelmiszerre allergiásak, nem ehetnek sütiket... szerettem volna meglepni őket, hogy érezzék, nem hiábavaló a sütik iránti vágyakozásuk :-) Egy blogban találtam eme receptet, és egy pici változtatással el is készítettem. Mondanom sem kell, nagy volt a sikere!

Hozzávalók

A tésztához:

A krémhez:

A díszítéshez:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...