r
Nosalty Logó

Epres-mascarponés kosárka medea konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Epres-mascarponés kosárka medea konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír

a kosárkákhoz

a töltelékhez

Összesen 665 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír

a kosárkákhoz

a töltelékhez

Összesen 3321 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír

a kosárkákhoz

a töltelékhez

Összesen 337 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    35.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.9 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    222 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 665 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    37.7 g

Zsír

  • Összesen
    178.8 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    571 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    994.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    231 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    457 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    394.4 g
  • Cukor
    197 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    299.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    252 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1088 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    258 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    283 micro
Összesen 3321 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    100.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 337 kcal

Hozzávalók

a kosárkákhoz

a töltelékhez

Elkészítés

a kosárkákhoz

  1. Elkészítjük a kosárkákat. A lisztet összekeverjük a száraz hozzávalókkal (sütőpor, só, és a cukrok), majd alaposan elmorzsoljuk a vajjal.
  2. A legvégén hozzáadjuk az egy tojássárgáját, és sima tésztát gyúrunk belőle.
  3. Kosárkaformába helyezzük, az aljukat villával kiszurkáljuk, és előmelegített sütőben 180 fokon 10 perc alatt megsütjük.
  4. A kihűlt kosarakat megtöltjük az eperlekvárral.
  5. Ezután elkészítjük a krémet. A tejszínt, a vanillincukrot, a sima cukrot, a mascarponét, a citrom héjával és a felének a levével, kézi robotgéppel felhabosítjuk. A tejszínhabnál keményebb krémet kell, hogy kapjunk, ami nem esik össze.
  6. Habzsák segítségével a lekváros kosárkákra nyomjuk a krémet, és friss vagy liofilizált eperrel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7460
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 13.

Ajánló

Mérettől függően kb. 8-10 db kosárkát kapunk. Tálalás előtt hűtőben is tárolhatjuk, a krémnek kifejezetten jót tesz a hűtés.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a sütit csak úgy jellemezném, hogy "egy falat nyár".:-) Az eper íze tökéletesen harmonizál a vaníliás-citromos mascarpone krémmel. Vigyázat, függőséget okozhat...! :)

Hozzávalók

a kosárkákhoz

a töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...