Epres-mascarponés kosárka medea konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 20% Zsír
a kosárkákhoz
-
40g finomliszt146 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
4g tojássárgája13 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
8 kcal
a töltelékhez
-
40g eperlekvár111 kcal
-
25g mascarpone101 kcal
-
8 kcal
-
4g cukor15 kcal
-
1g citromhéj1 kcal
-
4g citromlé1 kcal
-
20g eper6 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
Összesen
665
kcal
- 4% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 20% Zsír
a kosárkákhoz
-
200g finomliszt728 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
a töltelékhez
-
200g eperlekvár556 kcal
-
125g mascarpone505 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
100g eper30 kcal
-
125g habtejszín365 kcal
Összesen
3321
kcal
- 4% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 20% Zsír
a kosárkákhoz
-
20.3g finomliszt74 kcal
-
10.1g vaj73 kcal
-
5.1g cukor20 kcal
-
2g tojássárgája7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
4 kcal
a töltelékhez
-
20.3g eperlekvár56 kcal
-
12.7g mascarpone51 kcal
-
4 kcal
-
2g cukor8 kcal
-
0.6g citromhéj0 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
10.1g eper3 kcal
-
12.7g habtejszín37 kcal
Összesen
337
kcal
- 4% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 35.8 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 114 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 199 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 78.9 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 59.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 222 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 218 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 52 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 57 micro
Összesen
665
kcal
- 4% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 37.7 g
Zsír
-
Összesen 178.8 g
-
Telített zsírsav 81 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 571 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 994.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 86 mg
-
Kálcium 231 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 78 mg
-
Foszfor 457 mg
-
Nátrium 134 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 394.4 g
-
Cukor 197 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 299.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1110 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 89 mg
-
D vitamin: 72 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 139 micro
-
Kolin: 252 mg
-
Retinol - A vitamin: 1088 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 258 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 283 micro
Összesen
3321
kcal
- 4% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 18.1 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 100.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 46 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 30.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 113 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 110 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 29 micro
Összesen
337
kcal
Hozzávalók
a kosárkákhoz
-
20 dkg finomliszt
-
10 dkg vaj
-
5 dkg cukor
-
1 db tojássárgája
-
1 csipet só
-
1 késhegynyi sütőpor
-
1 csomag vaníliás cukor
a töltelékhez
-
20 dkg eperlekvár
-
125 g mascarpone
-
2 ek cukor
-
1 citromból nyert citromhéj
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
125 ml habtejszín
Elkészítés
a kosárkákhoz
- Elkészítjük a kosárkákat. A lisztet összekeverjük a száraz hozzávalókkal (sütőpor, só, és a cukrok), majd alaposan elmorzsoljuk a vajjal.
- A legvégén hozzáadjuk az egy tojássárgáját, és sima tésztát gyúrunk belőle.
- Kosárkaformába helyezzük, az aljukat villával kiszurkáljuk, és előmelegített sütőben 180 fokon 10 perc alatt megsütjük.
- A kihűlt kosarakat megtöltjük az eperlekvárral.
- Ezután elkészítjük a krémet. A tejszínt, a vanillincukrot, a sima cukrot, a mascarponét, a citrom héjával és a felének a levével, kézi robotgéppel felhabosítjuk. A tejszínhabnál keményebb krémet kell, hogy kapjunk, ami nem esik össze.
- Habzsák segítségével a lekváros kosárkákra nyomjuk a krémet, és friss vagy liofilizált eperrel díszítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 72
- Tegnapi nézettség: 10
- 7 napos nézettség: 32
- Össznézettség: 7513
- Feltöltés dátuma: 2014. június 13.
Ajánló
Mérettől függően kb. 8-10 db kosárkát kapunk. Tálalás előtt hűtőben is tárolhatjuk, a krémnek kifejezetten jót tesz a hűtés.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Ezt a sütit csak úgy jellemezném, hogy "egy falat nyár".:-) Az eper íze tökéletesen harmonizál a vaníliás-citromos mascarpone krémmel. Vigyázat, függőséget okozhat...! :)