r
Nosalty Logó

Epres-kekszes piskóta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nagyné Racsek Renáta
Epres-kekszes piskóta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 613 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 4907 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 184 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    709.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    270 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.3 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    87 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    202 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    200 micro
Összesen 613 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    102 g

Zsír

  • Összesen
    186 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5678.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    1842 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    1405 mg
  • Nátrium
    2160 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    682.5 g
  • Cukor
    321 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    695.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1698 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    277 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    151 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    274 micro
  • Kolin:
    908 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1617 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    948 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1599 micro
Összesen 4907 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 184 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Az összeállításhoz

Elkészítés

A piskótához

  1. Az epret megmossuk, a nagyobbakat feldaraboljuk.
  2. A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk.
  3. A krémhez a pudingporokat összekeverjük a cukorral, csomómentesen elkeverjükkevés tejjel, majd a többi tejet is hozzáöntjük, és megfőzzük.
  4. Ha kész, beletesszük a magarint, és addig keverjük, amíg elolvad. Ezután kihűtjük a pudingot, közben többször átkeverjük.
  5. A piskótát vékonyan megkenjük a kihűlt pudinggal, majd sorban ráhelyezzük az epreket, ezt beborítjuk a maradék krémmel. Tetejére szorosan rárakjuk a kekszeket.
  6. Másnap a kekszek menténszeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 473
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 59780
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Epres-kekszes piskóta
Nagyné Racsek Renáta 26 recept

Pünkösdkor kaptam az aranyos szomszédaimtól epret, de mivel nem volt nyitva a bolt, az itthon található alapanyagokból kellett összehoznom valami finomságot. Szerintem sikerült és a szomszédok szerint is... A közös bográcsozás után 2 tálcával fogyasztottunk el belőle. :) A keksz másnapra puhul meg igazán.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...