Epres kalácspuding Kodaktól
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Kodak
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
339
kcal
- 7% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
2033
kcal
- 7% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.5 g
Zsír
-
Összesen 13.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 130 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 428.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 111 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 120 mg
-
Nátrium 150 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.4 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 60.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 54 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 59 micro
-
Kolin: 108 mg
-
Retinol - A vitamin: 53 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 182 micro
Összesen
339
kcal
- 7% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 56.9 g
Zsír
-
Összesen 80.4 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 780 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2572.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 123 mg
-
Kálcium 667 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 141 mg
-
Foszfor 719 mg
-
Nátrium 902 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 272.4 g
-
Cukor 170 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 363 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 322 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 114 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 357 micro
-
Kolin: 649 mg
-
Retinol - A vitamin: 320 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1095 micro
Összesen
2033
kcal
- 7% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 7.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 72 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 236 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 66 mg
-
Nátrium 83 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 33.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 100 micro
Összesen
186
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Szeleteljük fel a kalácsot, és tegyük a szeleteket egymás mellé egy kerámiatálba. Tegyük a szeletek közé a megmosott és felszeletelt epreket is.
- Kapcsoljuk be a sütőt, hogy legyen ideje felmelegedni 180 fokra.
- Keverjük el a tejet a tojások sárgájával, a cukorral és kb. 30-40 gramm kókuszreszelékkel, majd öntsük rá a kalácsra.
- Tegyük be a felmelegedett sütőbe 15 percre. Amíg sül a kalácsos puding, verjük fel a tojásfehérjét. Felverés közben púpozott evőkanalanként adagoljuk a porcukrot. 2 adag cukor között verjük negyed-fél percig a habot. Sűrű masszát kell, hogy kapjunk.
- Vegyük ki a sütőből a kalácsot, kenjük rá a tojáshabot, és szórjuk meg a maradék kókuszreszelékkel. Tegyük vissza még 15 percre sülni.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 13
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 959
- Feltöltés dátuma: 2018. május 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- babakonyha:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
Kodak
25 recept
Újabb Nők Lapja Konyhás recept, kissé pénztárcabarátabb és egyszerűbb módon.