Epres jégkrémszelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gizi
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
- 5% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 29% Zsír
Jégkrém
-
67g eper20 kcal
-
33g habtejszín97 kcal
-
33g fehér csokoládé180 kcal
-
83g mascarpone337 kcal
-
17g porcukor65 kcal
-
13 kcal
-
67g vanília fagylalt127 kcal
Kekszes alap
Összesen
1274
kcal
- 5% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 29% Zsír
Jégkrém
-
400g eper120 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
200g fehér csokoládé1078 kcal
-
500g mascarpone2020 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
400g vanília fagylalt760 kcal
Kekszes alap
Összesen
7640
kcal
- 5% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 29% Zsír
Jégkrém
-
17.2g eper5 kcal
-
8.6g habtejszín25 kcal
-
8.6g fehér csokoládé46 kcal
-
21.5g mascarpone87 kcal
-
4.3g porcukor17 kcal
-
0.9g vaníliás cukor3 kcal
-
17.2g vanília fagylalt33 kcal
Kekszes alap
Összesen
328
kcal
- 5% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 15.6 g
Zsír
-
Összesen 85 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 471.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 100 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 95 mg
-
Nátrium 258 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 110.4 g
-
Cukor 71 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 83 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 315 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 299 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 187 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 16 micro
Összesen
1274
kcal
- 5% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 93.4 g
Zsír
-
Összesen 510.3 g
-
Telített zsírsav 155 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 99 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 43 g
-
Koleszterin 264 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2831 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 602 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 92 mg
-
Foszfor 572 mg
-
Nátrium 1546 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 662.4 g
-
Cukor 425 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 498 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1890 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 224 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 181 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 114 micro
-
Kolin: 134 mg
-
Retinol - A vitamin: 1795 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1122 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 98 micro
Összesen
7640
kcal
- 5% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 21.9 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 121.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 25 mg
-
Nátrium 66 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.4 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 21.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 81 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 48 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
328
kcal
-
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
Jégkrém
-
40 dkg eper
-
2 dl habtejszín
-
20 dkg fehér csokoládé
-
50 dkg mascarpone
-
10 dkg porcukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
40 dkg vanília fagylalt
Kekszes alap
Elkészítés
Jégkrém
- A kétféle kekszet (Győri Édes és kakaós) tegyük bele egy tálba, majd kézzel morzsoljuk össze úgy, hogy jó morzsalékos legyen (ízlés szerint aprítógéppel is felapríthatjuk).
- A margarint (v. vajat) olvasszuk fel, majd adjuk hozzá a morzsalékos kekszhez, és keverjük alaposan össze.
- Egy 20x30 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral (v. folpack fóliával) úgy, hogy túllógjon a széleken, majd öntsük bele, és lapogassuk el egyenletesen a margarinnal összekevert kekszet. Ezután tegyük be a hűtőbe addig, míg az epres krémet elkészítjük.
- Az epret alaposan mossuk meg, csepegtessük le, majd botmixerrel pépesítsük. Ezután egy szitán szűrjük át, hogy a magok ne kerüljenek bele, és szép selymes legyen.
- A tejszínt és a fehér csokoládét gőzfürdő fölött, állandó kevergetés mellett olvasszuk össze, majd vegyük le a gőzfürdőről, és tegyük félre, hogy kihűljön.
- A jégkrémet (vanília fagylalt) vegyük ki a fagyasztóból, és hagyjuk kicsit meglágyulni (annyi idő elegendő lesz, ameddig a többi hozzávalót robotgéppel összekeverjük).
- A mascarponét, a porcukrot és a vaníliás cukrot tegyük bele egy keverőtálba, majd robotgéppel keverjük simára. Ezután keverjük hozzá a pépesített epret, majd a felolvasztott csokoládés tejszínt is. Végül állandó keverés mellett, kanalanként adjuk hozzá a jégkrémet is. Addig keverjük, míg teljesen sima krémet kapunk.
- Vegyük ki a hűtőből a kekszes alapot, majd öntsük rá az epres-krémsajtos-jégkrémes keveréket. Ezután tegyük be a fagyasztóba pár órára vagy egy napra, hogy teljesen megdermedjen.
- Tálalás előtt vegyük ki a fagyasztóból, majd éles, vízbe mártott késsel, ízlés szerint szeleteljük fel. Ezután a sütőpapír segítségével emeljük ki a tepsiből, majd díszítsük reszelt csokoládéval és félbevágott eperszemmel a szeletek tetejét. Ezután várjunk kb. 10 percet, hogy a krém egy kicsit meglágyuljon, ne legyen olyan vad hideg, majd úgy kínáljuk.
- Tepsi mérete: 20x30
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 345
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 35388
- Feltöltés dátuma: 2014. június 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- alkalom:
Gizi
379 recept
Kánikula idején nincs is jobb egy saját magunk készített, finom jégkrémszeletnél. A vékony kekszes alap, a krémsajtos eperkrémmel pedig egyszerűen abbahagyhatatlan.