Epres gyümölcstorta HK konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Mi van itthon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
28g tojás35 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
18g finomliszt64 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
21 kcal
-
50g tej28 kcal
A tetejére
-
50g eper15 kcal
-
2g tortazselé5 kcal
-
31g víz0 kcal
-
4g cukor15 kcal
A sütőforma előkészítéséhez
-
2g vaj13 kcal
-
2g finomliszt7 kcal
Összesen
351
kcal
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
220g tojás277 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
140g finomliszt510 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
A krémhez
-
171 kcal
-
400g tej224 kcal
A tetejére
-
400g eper120 kcal
-
12g tortazselé41 kcal
-
250g víz0 kcal
-
30g cukor116 kcal
A sütőforma előkészítéséhez
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
Összesen
2796
kcal
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
12.6g tojás16 kcal
-
6.9g cukor27 kcal
-
5.7g vaj41 kcal
-
8g finomliszt29 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
2.6g vaníliás pudingpor10 kcal
-
22.9g tej13 kcal
A tetejére
-
22.9g eper7 kcal
-
0.7g tortazselé2 kcal
-
14.3g víz0 kcal
-
1.7g cukor7 kcal
A sütőforma előkészítéséhez
-
0.8g vaj6 kcal
-
0.9g finomliszt3 kcal
Összesen
161
kcal
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 15.2 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 121 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 327.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 104 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 109 mg
-
Nátrium 83 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.8 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 97.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 137 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 78 mg
-
Retinol - A vitamin: 134 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 137 micro
Összesen
351
kcal
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 55.9 g
Zsír
-
Összesen 121.5 g
-
Telített zsírsav 68 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 965 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2617.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 117 mg
-
Kálcium 832 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 113 mg
-
Foszfor 873 mg
-
Nátrium 668 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 366.2 g
-
Cukor 195 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 779.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1093 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 221 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 225 micro
-
Kolin: 628 mg
-
Retinol - A vitamin: 1075 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 206 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1099 micro
Összesen
2796
kcal
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 55 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 149.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 50 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 44.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 63 micro
Összesen
161
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
4 db tojás
-
12 dkg cukor
-
14 dkg finomliszt
-
1 tk sütőpor
A krémhez
-
1 csomag vaníliás pudingpor
-
4 dl tej
A tetejére
-
1 csomag tortazselé
-
2.5 dl víz
-
3 ek cukor
A sütőforma előkészítéséhez
-
1 ek vaj
-
1 evőkanál finomliszt
Elkészítés
A tésztához
- A tortaformát kivajazzuk és kilisztezzük, a sütőt előmelegítjük.
- A 4 tojássárgáját kikeverjük a cukorral, amikor már jó habos, beletesszük a vajat, majd a sütőporral elkevert lisztet.
- A 4 tojásfehérjét kemény habbá verjük és beleforgatjuk a tésztába.
- Beleöntjük az előkészített tortaformába és az előmelegített sütőben megsütjük.
- Amíg sül a tészta megfőzzük a pudingot, de az előírtakhoz képest kicsit sűrűbbre, azaz csak 4 dl tejből készítsük és hűtsük ki (kavargassuk, így nem "bőrösödik" be a teteje).
- Ha a tészta megsült, hagyjuk kihűlni, majd tehetjük rá a pudingot, arra a gyümölcsöt.
- A tortazselét elkeverjük 3 ek cukorral és 2,5 dl vízzel, felforraljuk, és 6-7 percig hűlni hagyjuk, és végül az eperre öntjük.
- Tálalásig hűtőben tartjuk, és tejszínhabbal kínáljuk. Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 23
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 6296
- Feltöltés dátuma: 2012. június 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Mi van itthon
92 recept
Ha május, akkor eper! Most kezdődik a szezonja, így nem volt kérdés, milyen gyümölcs kerül a torta tetejére.