r
Nosalty Logó

Epres gyümölcstorta HK konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mi van itthon
Epres gyümölcstorta HK konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

A sütőforma előkészítéséhez

Összesen 351 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

A sütőforma előkészítéséhez

Összesen 2796 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

A sütőforma előkészítéséhez

Összesen 161 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    327.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    97.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 351 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    55.9 g

Zsír

  • Összesen
    121.5 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    965 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2617.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    832 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    873 mg
  • Nátrium
    668 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    366.2 g
  • Cukor
    195 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    779.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1093 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    221 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    628 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1075 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    206 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1099 micro
Összesen 2796 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 161 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

A sütőforma előkészítéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tortaformát kivajazzuk és kilisztezzük, a sütőt előmelegítjük.
  2. A 4 tojássárgáját kikeverjük a cukorral, amikor már jó habos, beletesszük a vajat, majd a sütőporral elkevert lisztet.
  3. A 4 tojásfehérjét kemény habbá verjük és beleforgatjuk a tésztába.
  4. Beleöntjük az előkészített tortaformába és az előmelegített sütőben megsütjük.
  5. Amíg sül a tészta megfőzzük a pudingot, de az előírtakhoz képest kicsit sűrűbbre, azaz csak 4 dl tejből készítsük és hűtsük ki (kavargassuk, így nem "bőrösödik" be a teteje).
  6. Ha a tészta megsült, hagyjuk kihűlni, majd tehetjük rá a pudingot, arra a gyümölcsöt.
  7. A tortazselét elkeverjük 3 ek cukorral és 2,5 dl vízzel, felforraljuk, és 6-7 percig hűlni hagyjuk, és végül az eperre öntjük.
  8. Tálalásig hűtőben tartjuk, és tejszínhabbal kínáljuk. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6296
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Epres gyümölcstorta HK konyhájából
Mi van itthon 92 recept

Ha május, akkor eper! Most kezdődik a szezonja, így nem volt kérdés, milyen gyümölcs kerül a torta tetejére.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

A sütőforma előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...