Epres gyümölcstorta 2.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
KisnéTimi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 5% Zsír
A piskótához
-
55g tojás69 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
8g víz0 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
A tepsi előkészítéséhez
-
4g vaj25 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
A krémhez
-
11g epres pudingpor43 kcal
-
125g tej70 kcal
-
8g cukor29 kcal
Az eperzseléhez
-
100g eper30 kcal
-
3g tortazselé10 kcal
-
8g cukor29 kcal
Összesen
414
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 5% Zsír
A piskótához
-
220g tojás277 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
32g víz0 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
A tepsi előkészítéséhez
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A krémhez
-
45g epres pudingpor171 kcal
-
500g tej280 kcal
-
30g cukor116 kcal
Az eperzseléhez
-
400g eper120 kcal
-
12g tortazselé41 kcal
-
30g cukor116 kcal
Összesen
1652
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 5% Zsír
A piskótához
-
15.7g tojás20 kcal
-
2.8g cukor11 kcal
-
4.3g finomliszt16 kcal
-
2.3g víz0 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
A tepsi előkészítéséhez
-
1g vaj7 kcal
-
1.1g finomliszt4 kcal
A krémhez
-
3.2g epres pudingpor12 kcal
-
35.6g tej20 kcal
-
2.1g cukor8 kcal
Az eperzseléhez
-
28.5g eper9 kcal
-
0.9g tortazselé3 kcal
-
2.1g cukor8 kcal
Összesen
118
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 12.5 g
Zsír
-
Összesen 10.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 188 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 890.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 299 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 290 mg
-
Nátrium 253 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 65 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 134.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 102 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 55 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 150 mg
-
Retinol - A vitamin: 101 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 271 micro
Összesen
414
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 49.8 g
Zsír
-
Összesen 41.7 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 750 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3562.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 88 mg
-
Kálcium 1198 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 93 mg
-
Foszfor 1159 mg
-
Nátrium 1012 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 260.1 g
-
Cukor 149 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 536.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 409 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 221 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 201 micro
-
Kolin: 601 mg
-
Retinol - A vitamin: 404 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 48 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1085 micro
Összesen
1652
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 253.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 85 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 83 mg
-
Nátrium 72 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.5 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 38.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 77 micro
Összesen
118
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
4 db tojás
-
4 ek cukor
-
4 evőkanál finomliszt
-
4 ek víz
-
0.5 csomag sütőpor
A tepsi előkészítéséhez
-
1 ek vaj
-
1 evőkanál finomliszt
A krémhez
Az eperzseléhez
-
3 ek cukor
Elkészítés
A piskótához
- A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral. Hozzákeverjük a sütőport, a lisztet és 4 ek vizet. A tojásfehérjét habbá verjük, és óvatosan összekeverjük a sárga masszával. Zsírozott-lisztezett tortaformában, előmelegített sütőben közepes lángon 10 percig sütjük.
- A pudingot a csomagoláson lévő utasítás szerint elkészítjük. Amikor már kicsit hűlt, a piskótára öntjük. Kb. 1 órára hűtőbe tesszük.
- Az epret egy lábasban hagyjuk kiolvadni, szórjunk rá 3 ek cukrot, és kissé törjük össze. A levét egy mérőedénybe öntsük le. (Nekem pont 2 dl eperlé lett belőle.) Ezt a levet öntsük vissza az eperre, és keverjük bele a tortazselé-port. Jól melegítsük fel, kb. 15 másodpercig forraljuk össze. Hagyjuk hűlni, néha keverjük meg, amikor már kocsonyásodik kanalazzuk a torta tetejére.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 28
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 111
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 26066
- Feltöltés dátuma: 2011. március 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
KisnéTimi
35 recept
Gyümölcstortára vágytam, volt a fagyasztóban 1 csomag eper, és ez lett belőle.