r
Nosalty Logó

Epres gyümölcstorta 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
KisnéTimi
Epres gyümölcstorta 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A piskótához

A tepsi előkészítéséhez

A krémhez

Az eperzseléhez

Összesen 414 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A piskótához

A tepsi előkészítéséhez

A krémhez

Az eperzseléhez

Összesen 1652 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A piskótához

A tepsi előkészítéséhez

A krémhez

Az eperzseléhez

Összesen 118 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    890.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    299 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    290 mg
  • Nátrium
    253 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    134.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    271 micro
Összesen 414 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    49.8 g

Zsír

  • Összesen
    41.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    750 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3562.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    1198 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    1159 mg
  • Nátrium
    1012 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    260.1 g
  • Cukor
    149 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    536.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    409 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    221 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    601 mg
  • Retinol - A vitamin:
    404 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1085 micro
Összesen 1652 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    253.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 118 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A tepsi előkészítéséhez

A krémhez

Az eperzseléhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral. Hozzákeverjük a sütőport, a lisztet és 4 ek vizet. A tojásfehérjét habbá verjük, és óvatosan összekeverjük a sárga masszával. Zsírozott-lisztezett tortaformában, előmelegített sütőben közepes lángon 10 percig sütjük.
  2. A pudingot a csomagoláson lévő utasítás szerint elkészítjük. Amikor már kicsit hűlt, a piskótára öntjük. Kb. 1 órára hűtőbe tesszük.
  3. Az epret egy lábasban hagyjuk kiolvadni, szórjunk rá 3 ek cukrot, és kissé törjük össze. A levét egy mérőedénybe öntsük le. (Nekem pont 2 dl eperlé lett belőle.) Ezt a levet öntsük vissza az eperre, és keverjük bele a tortazselé-port. Jól melegítsük fel, kb. 15 másodpercig forraljuk össze. Hagyjuk hűlni, néha keverjük meg, amikor már kocsonyásodik kanalazzuk a torta tetejére.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 111
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 26066
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Epres gyümölcstorta 2.
KisnéTimi 35 recept

Gyümölcstortára vágytam, volt a fagyasztóban 1 csomag eper, és ez lett belőle.

Hozzávalók

A piskótához

A tepsi előkészítéséhez

A krémhez

Az eperzseléhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...