r
Nosalty Logó

Epres gyümölcskrémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katrin
Epres gyümölcskrémes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 4% Zsír

tésztához

krémhez

tetejére

Összesen 272 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 4% Zsír

tésztához

krémhez

tetejére

Összesen 2716 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 4% Zsír

tésztához

krémhez

tetejére

Összesen 112 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    389.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    83 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    211 micro
Összesen 272 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    94.9 g

Zsír

  • Összesen
    60.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3897.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    1464 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    1017 mg
  • Nátrium
    1095 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    420.9 g
  • Cukor
    199 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    829.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    625 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    332 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    341 micro
  • Kolin:
    1180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    620 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2110 micro
Összesen 2716 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 112 kcal

Hozzávalók

tésztához

krémhez

tetejére

Elkészítés

tésztához

  1. A 6 db tojásból, 6 ek lisztből és 6 ek cukorból piskótát sütünk, egy kizsírozott, kilisztezett kb. 25x40 cm-es tepsiben.
  2. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, és legalább 10-15 percen keresztül dolgoztatjuk a robotgépet.
  3. A fehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beledolgozzuk a cukros tojássárgás masszát. Több részletben hozzászitáljuk a lisztet, és óvatosan elegyítjük a habos tésztában.
  4. Előkészített formába simítjuk, és előmelegített sütőben megsütjük. Tűpróba!
  5. Amíg sül a piskóta, elkészítjük a krémet. A 3 db vanília pudingporból a 8 ek porcukorral, a 2 db tojássárgájával és 1 liter tejjel pudingot készítünk.
  6. Közben felverjük a 2 db tojásfehérjét kemény habbá. Ha a puding elkészült, még forrón hozzákeverjük a kemény tojásfehérjét.
  7. Ha langyosra hűlt a piskóta, a megmosott, megtisztított, és kettévágott földiepreket szépen elegyengetjük a piskóta tetején.
  8. Erre ráöntjük a tojásfehérjével elkevert vaníliapudingot, és szépen elsimítjuk rajta, majd tetejére reszelünk babapiskótát.
  9. Hűtőbe rakjuk kb. 3-4 órára, vagy akár egy éjszakára is. Másnap szeletelhetjük, és fogyasztható.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x40
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 44057
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 31.

Ajánló

Ajánlom tavasszal és nyáron, amikor érnek a gyümölcsök. A legfinomabb ilyenkor, friss gyümölcsből készíteni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mivel eperszezon van, ezért mostanában ajánlatos ez a finom desszert. De persze akár málnával, vagy őszibarackkal is készítettem már. Sőt... konzerv őszibarackkal is finom.

Hozzávalók

tésztához

krémhez

tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...