r
Nosalty Logó

Epres-fehér csokis torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Epres-fehér csokis torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Piskótához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 569 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Piskótához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 6792 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Piskótához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 289 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    28.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    608.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    239 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.9 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 569 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.5 g

Zsír

  • Összesen
    340 g
  • Telített zsírsav
    186 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    1172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7305.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    200 mg
  • Kálcium
    1961 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    207 mg
  • Foszfor
    2868 mg
  • Nátrium
    2043 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    839.3 g
  • Cukor
    565 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    685.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    505 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    278 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    346 micro
  • Kolin:
    1026 mg
  • Retinol - A vitamin:
    501 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1631 micro
Összesen 6792 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 289 kcal

Hozzávalók

Piskótához

Krémhez

Díszítéshez

Elkészítés

Piskótához

  1. A tojások sárgáját a cukor felével habosra keverjük kézi mixerrel, majd felváltva hozzáadjuk a kétfajta lisztes-sütőporos keveréket, és az olajat, tejet.
  2. Közben a maradék cukorral kemény habbá verjük a fehérjét.
  3. A fehérjéhez lassú fokozaton hozzákeverjük a sárga részt.
  4. Tortakarikába öntjük a tésztát, és előmelegített sütőben, 180 fokon 15 percig sütjük, majd 160 fokra levesszük a hőfokot, és készre sütjük. Tűpróba!
  5. A tejszínt feltesszük főni, ha fő, hozzáadjuk az apróra tört fehér csokit, majd levesszük a tűzről és csomómentesre keverjük. A leturmixolt epret hozzákeverjük és lehűtjük. (1 éjszakát hűtőben hűtjük!!)
  6. Másnap kihabosítjuk, a tortakarikát 3 felé vágjuk, és betöltjük a krém 2/3 részével. A maradék krémet a tetejére és az oldalára kenjük.
  7. Babapiskótával körberakjuk, és szalaggal rögzítjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7044
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Végre itt az eperszezon!!! Imádom az epret és a fehér csokit, a kettő együtt pedig mennyei!!!! Az eperkrém receptje, Farkas Vilmos Epertortája alapján készült, ezer köszönet érte!!!!

Hozzávalók

Piskótához

Krémhez

Díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...