Epres-fehér csokis torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 5% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 17% Zsír
Piskótához
-
28g tojás35 kcal
-
21g cukor81 kcal
-
17g finomliszt61 kcal
-
5g rétesliszt20 kcal
-
63 kcal
-
0g tej0 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
Krémhez
-
33g eper10 kcal
-
33g növényi tejszín84 kcal
-
33g fehér csokoládé180 kcal
Díszítéshez
-
8g eper3 kcal
-
8g babapiskóta31 kcal
Összesen
569
kcal
- 5% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 17% Zsír
Piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
65g rétesliszt237 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
1g tej1 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
Krémhez
-
400g eper120 kcal
-
400g növényi tejszín1004 kcal
-
400g fehér csokoládé2156 kcal
Díszítéshez
-
100g eper30 kcal
-
100g babapiskóta376 kcal
Összesen
6792
kcal
- 5% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 17% Zsír
Piskótához
-
14.1g tojás18 kcal
-
10.7g cukor41 kcal
-
8.5g finomliszt31 kcal
-
2.8g rétesliszt10 kcal
-
3.6g napraforgó olaj32 kcal
-
0g tej0 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
Krémhez
-
17.1g eper5 kcal
-
17.1g növényi tejszín43 kcal
-
17.1g fehér csokoládé92 kcal
Díszítéshez
-
4.3g eper1 kcal
-
4.3g babapiskóta16 kcal
Összesen
289
kcal
- 5% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.2 g
Zsír
-
Összesen 28.3 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 98 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 608.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 163 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 239 mg
-
Nátrium 170 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 69.9 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 57.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 85 mg
-
Retinol - A vitamin: 42 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 136 micro
Összesen
569
kcal
- 5% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 110.5 g
Zsír
-
Összesen 340 g
-
Telített zsírsav 186 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 87 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 42 g
-
Koleszterin 1172 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7305.5 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 200 mg
-
Kálcium 1961 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 207 mg
-
Foszfor 2868 mg
-
Nátrium 2043 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 839.3 g
-
Cukor 565 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 685.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 505 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 43 mg
-
C vitamin: 278 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 53 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 346 micro
-
Kolin: 1026 mg
-
Retinol - A vitamin: 501 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1631 micro
Összesen
6792
kcal
- 5% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 14.5 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 50 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 311.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 84 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 122 mg
-
Nátrium 87 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.8 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 29.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 70 micro
Összesen
289
kcal
Hozzávalók
Piskótához
-
6 db tojás
-
250 g cukor
-
200 g finomliszt
-
65 g rétesliszt
-
1 dl napraforgó olaj
-
1 ml tej
-
1 csomag sütőpor
Krémhez
-
40 dkg eper
-
40 dkg fehér csokoládé
Díszítéshez
-
10 dkg eper
-
10 dkg babapiskóta
Elkészítés
Piskótához
- A tojások sárgáját a cukor felével habosra keverjük kézi mixerrel, majd felváltva hozzáadjuk a kétfajta lisztes-sütőporos keveréket, és az olajat, tejet.
- Közben a maradék cukorral kemény habbá verjük a fehérjét.
- A fehérjéhez lassú fokozaton hozzákeverjük a sárga részt.
- Tortakarikába öntjük a tésztát, és előmelegített sütőben, 180 fokon 15 percig sütjük, majd 160 fokra levesszük a hőfokot, és készre sütjük. Tűpróba!
- A tejszínt feltesszük főni, ha fő, hozzáadjuk az apróra tört fehér csokit, majd levesszük a tűzről és csomómentesre keverjük. A leturmixolt epret hozzákeverjük és lehűtjük. (1 éjszakát hűtőben hűtjük!!)
- Másnap kihabosítjuk, a tortakarikát 3 felé vágjuk, és betöltjük a krém 2/3 részével. A maradék krémet a tetejére és az oldalára kenjük.
- Babapiskótával körberakjuk, és szalaggal rögzítjük.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 56
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 7048
- Feltöltés dátuma: 2013. május 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Végre itt az eperszezon!!! Imádom az epret és a fehér csokit, a kettő együtt pedig mennyei!!!! Az eperkrém receptje, Farkas Vilmos Epertortája alapján készült, ezer köszönet érte!!!!