Epres csokitorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 3% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
17g étcsokoládé91 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
2g vaj17 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
A krémhez
-
42g habtejszín122 kcal
-
1g habfixáló5 kcal
-
83g eper25 kcal
-
1g cukor3 kcal
Összesen
529
kcal
- 3% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A krémhez
-
250g habtejszín730 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
500g eper150 kcal
-
5g cukor19 kcal
Összesen
3163
kcal
- 3% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
7.6g étcsokoládé41 kcal
-
7.6g vaj54 kcal
-
12.5g tojás16 kcal
-
7.6g cukor29 kcal
-
4.5g finomliszt17 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
1.1g vaj8 kcal
-
1.1g finomliszt4 kcal
A krémhez
-
18.9g habtejszín55 kcal
-
0.6g habfixáló2 kcal
-
37.8g eper11 kcal
-
0.4g cukor1 kcal
Összesen
238
kcal
- 3% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 36.2 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 178 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 583.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 144 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 244 mg
-
Nátrium 135 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.1 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 120.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 286 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 46 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 87 mg
-
Retinol - A vitamin: 280 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 65 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 150 micro
Összesen
529
kcal
- 3% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 40.4 g
Zsír
-
Összesen 217 g
-
Telített zsírsav 129 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 65 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 1071 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3503.7 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 78 mg
-
Kálcium 867 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 263 mg
-
Foszfor 1462 mg
-
Nátrium 809 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 276.9 g
-
Cukor 188 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 725.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1716 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 278 mg
-
D vitamin: 177 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 214 micro
-
Kolin: 525 mg
-
Retinol - A vitamin: 1682 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 389 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 897 micro
Összesen
3163
kcal
- 3% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 16.4 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 81 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 264.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 111 mg
-
Nátrium 61 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.9 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 130 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 127 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 68 micro
Összesen
238
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
100 g étcsokoládé
-
3 db tojás
-
10 dkg cukor
-
4 evőkanál finomliszt
-
0.5 csomag sütőpor
A krémhez
-
2.5 dl habtejszín
-
1 csomag habfixáló
-
1 teáskanál cukor
Elkészítés
A tésztához
- A sütőt előmelegítjük.
- Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét a vajjal/margarinnal.
- A tojásokat szétválasztjuk.
- Elkészítjük a tortát: a tojás sárgáját összekeverjük a cukorral, esetleg vaníliás cukor is mehet bele, majd beleöntjük a vízgőz felett megolvasztott csoki+vaj keveréket, ezzel is jól elkeverjük. A sütőporral elkevert lisztet a masszához adjuk.
- A tojásfehérjét felverjük, és óvatosan a tésztába keverjük.
- Ha ez kész, akkor egy kikent kapcsos formába öntjük, és betesszük a sütőbe, majd megsütjük. (20 percet írtam, de érdemes figyelni, és tűpróbával ellenőrizni a tortát.)
- Mialatt megsül a torta, elkészítjük a tejszínhabot, és feldaraboljuk az epreket.
- A habtejszínt pici cukorral felverjük, és hozzáadjuk a habfixálót.
- A feldarabolt eper 2/3-át a tejszínhabhoz adjuk. Ha cukrosan szeretitek, becukrozhatod az epret feldarabolás után, de a levét öntsd le, mielőtt a tejszínhez kevered. Ha nem cukrozod be az epret, úgyis finom édes lesz.:)
- A kész tortát hagyjuk kihűlni, majd osszuk el rajta a tejszínhabos-epres keveréket.
- A maradék eperrel díszítsük a tortát.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 125
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 12487
- Feltöltés dátuma: 2012. április 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
A recept egy kedves ismerősömtől származik, kicsit variáltam rajta, így osztom meg veletek. Tovább lehet variálni, eper helyett készülhet málnából vagy más gyümölcsből is, esetleg a tejszínhabot is lehet valamilyen krémmel helyettesíteni. Nagyon fontos, hogy jó minőségű, minél magasabb kakaó tartalmú csokoládéból készüljön a torta. Kezdők is bátran elkészíthetik, hamar elkészül, mutatós és finom:)