r
Nosalty Logó

Epres cobbler gyorsan

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Epres cobbler gyorsan
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Az epres alaphoz

Tésztához

Összesen 665 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Az epres alaphoz

Tésztához

Összesen 2658 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Az epres alaphoz

Tésztához

Összesen 157 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1205.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    340 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    489 mg
  • Nátrium
    290 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.3 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    267.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    229 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    139 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 665 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    44 g

Zsír

  • Összesen
    108.3 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    448 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4822.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    1359 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    214 mg
  • Foszfor
    1956 mg
  • Nátrium
    1161 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    389 g
  • Cukor
    141 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1071.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    916 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    558 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    324 micro
  • Kolin:
    271 mg
  • Retinol - A vitamin:
    891 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    257 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    534 micro
Összesen 2658 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 157 kcal

Hozzávalók

Az epres alaphoz

Tésztához

Elkészítés

Az epres alaphoz

  1. Az epret megmossuk, megtisztítjuk, beleöntjük egy tálba. Rászórjuk a barna cukrot, az étkezési keményítőt és kevés citromlevet facsarunk rá, majd összekeverjük hogy a keményítő ne csak 1 csomóban legyen. Nem baj, ha az eper picit törik, nem számít. Kivajazott jénaiba beleöntjük.

Tésztához

  1. Közben a tészta hozzávalóit összekeverjük. Először a száraz anyagokat a szobahőmérsékletű vajjal elmorzsoljuk, majd egy pohárban a tojást felverjük, a tejszínt hozzáöntjük, és néhány gyors mozdulattal a vajas tésztához keverjük.
  2. Fogunk egy evőkanalat, és "rádobáljuk" az eperre a tésztát. Nem kell elsimítani, pont az a lényeg, hogy kis kupacokban rakjuk rá a tetejére.
  3. Előmelegített sütőben 175 fokon kb. 40 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3031
  • Feltöltés dátuma: 2016. július 22.

Ajánló

Ha szereted az epret, mindenképpen próbáld ki! Ennél epresebb sütit nem találsz :) Csak friss, egészséges gyümölccsel dolgozz, megérződik az ízén, ha már nagyon régi. Bármilyen más gyümölccsel is ki lehet próbálni (pl. szilva, meggy, cseresznye). Jó kísérletezést! 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vendégségben kóstoltam először, mindenkinek ízlett, aki ott volt, egy perc alatt elkapkodtuk. Utána 2 héten át majdnem minden nap sütöttem, nem lehet abbahagyni! :)

Hozzávalók

Az epres alaphoz

Tésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...