Epres cobbler gyorsan
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 3% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 7% Zsír
Az epres alaphoz
-
250g eper75 kcal
-
8g barna cukor29 kcal
-
29 kcal
-
2g citromlé0 kcal
Tésztához
-
63g finomliszt228 kcal
-
15g barna cukor57 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
38g főzőtejszín49 kcal
Összesen
665
kcal
- 3% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 7% Zsír
Az epres alaphoz
-
1000g eper301 kcal
-
30g barna cukor114 kcal
-
114 kcal
-
9g citromlé2 kcal
Tésztához
-
250g finomliszt910 kcal
-
60g barna cukor228 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
150g főzőtejszín197 kcal
Összesen
2658
kcal
- 3% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 7% Zsír
Az epres alaphoz
-
59g eper18 kcal
-
1.8g barna cukor7 kcal
-
1.8g étkezési keményítő7 kcal
-
0.5g citromlé0 kcal
Tésztához
-
14.7g finomliszt54 kcal
-
3.5g barna cukor13 kcal
-
3.2g tojás4 kcal
-
0.7g sütőpor0 kcal
-
5.9g vaj42 kcal
-
8.8g főzőtejszín12 kcal
Összesen
157
kcal
- 3% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 11 g
Zsír
-
Összesen 27.1 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 112 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1205.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 340 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 489 mg
-
Nátrium 290 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 97.3 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 267.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 229 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 139 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 81 micro
-
Kolin: 68 mg
-
Retinol - A vitamin: 223 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 64 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 134 micro
Összesen
665
kcal
- 3% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 44 g
Zsír
-
Összesen 108.3 g
-
Telített zsírsav 63 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 448 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4822.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 111 mg
-
Kálcium 1359 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 214 mg
-
Foszfor 1956 mg
-
Nátrium 1161 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 389 g
-
Cukor 141 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 1071.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 916 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 558 mg
-
D vitamin: 43 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 324 micro
-
Kolin: 271 mg
-
Retinol - A vitamin: 891 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 257 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 534 micro
Összesen
2658
kcal
- 3% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2.6 g
Zsír
-
Összesen 6.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 284.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 80 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 115 mg
-
Nátrium 68 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.9 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 63.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 54 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 53 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
157
kcal
Hozzávalók
Az epres alaphoz
-
1 kg eper
-
3 ek barna cukor
-
2 evőkanál étkezési keményítő
-
3 teáskanál citromlé
Tésztához
-
25 dkg finomliszt
-
6 dkg barna cukor
-
1 db tojás
-
1 csomag sütőpor
-
10 dkg vaj
Elkészítés
Az epres alaphoz
- Az epret megmossuk, megtisztítjuk, beleöntjük egy tálba. Rászórjuk a barna cukrot, az étkezési keményítőt és kevés citromlevet facsarunk rá, majd összekeverjük hogy a keményítő ne csak 1 csomóban legyen. Nem baj, ha az eper picit törik, nem számít. Kivajazott jénaiba beleöntjük.
Tésztához
- Közben a tészta hozzávalóit összekeverjük. Először a száraz anyagokat a szobahőmérsékletű vajjal elmorzsoljuk, majd egy pohárban a tojást felverjük, a tejszínt hozzáöntjük, és néhány gyors mozdulattal a vajas tésztához keverjük.
- Fogunk egy evőkanalat, és "rádobáljuk" az eperre a tésztát. Nem kell elsimítani, pont az a lényeg, hogy kis kupacokban rakjuk rá a tetejére.
- Előmelegített sütőben 175 fokon kb. 40 perc alatt aranybarnára sütjük.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 34
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3033
- Feltöltés dátuma: 2016. július 22.
Ajánló
Ha szereted az epret, mindenképpen próbáld ki! Ennél epresebb sütit nem találsz :) Csak friss, egészséges gyümölccsel dolgozz, megérződik az ízén, ha már nagyon régi. Bármilyen más gyümölccsel is ki lehet próbálni (pl. szilva, meggy, cseresznye). Jó kísérletezést!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Vendégségben kóstoltam először, mindenkinek ízlett, aki ott volt, egy perc alatt elkapkodtuk. Utána 2 héten át majdnem minden nap sütöttem, nem lehet abbahagyni! :)