r
Nosalty Logó

Epres Charlotte

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gréti
Epres Charlotte
adag
Előkészítés
perc
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Az eperpüréhez és mousse-hoz

A torta összeállításához és tálalásához

Összesen 283 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Az eperpüréhez és mousse-hoz

A torta összeállításához és tálalásához

Összesen 2252 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Az eperpüréhez és mousse-hoz

A torta összeállításához és tálalásához

Összesen 164 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    121.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    106.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 283 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    36.5 g

Zsír

  • Összesen
    99.9 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    333 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    970.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    303 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    318 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    312.3 g
  • Cukor
    227 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    853.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    843 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    334 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    822 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    219 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 2252 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    71 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 164 kcal

Hozzávalók

Az eperpüréhez és mousse-hoz

A torta összeállításához és tálalásához

Elkészítés

Az eperpüréhez és mousse-hoz

  1. Először az eperpürét készítjük el. Megmossuk és lecsumázzuk az epreket, és a 15-20 legszebb darabot félreteszünk. A többit egy turmixgépben, vagy botmixerrel összepürézzük, és egy szitán, hogy a magoktól megszabaduljunk, átpasszírozzuk.
  2. Egy közepes szószos edényben felmelegítjük a püré harmadrészét a cukorral, majd hozzáadjuk a zselatinport, amivel folyamatos keverés mellett forrásig melegítjük. Ne csomósodjon össze! Amikor teljesen felolvadt a cukor és elkezdett besűrűsödni a püré, akkor húzzuk félre, keverjük hozzá a püré másik felét és hagyjuk hűlni.
  3. Keverjük össze a mousse-t. Egy nagy keverőtálban habosítsuk ki a tejszínt. Részletekben óvatosan forgassuk hozzá az eperpürét egy spatulával. Ne keverjük túl, maradjon habos, de kapjon egységes színt! Hagyjuk kicsit dermedni a hűtőben, ameddig a torta szélét megépítjük.

A torta összeállításához és tálalásához

  1. Közben egy kisebb edényben főzzük fel a szirupot. Forraljuk fel a vizet a cukorral és a lime vagy citrom levével és héjával. Keverjük jól el, hogy a cukor teljesen felolvadjon. Még keverés mellett forraljuk kicsit, hogy sziruposodjon, majd húzzuk félre hűlni.
  2. Állítsuk össze a tortát. Egy 20 cm átmérőjű tortaformát alul és az oldalán körbe sütőpapírral béleljünk ki.
  3. Mossuk meg és szedjük le szárát az epreknek, pár darabot tegyünk félre díszíteni (a legszebbeket). A babapiskóták egyik végét vágjuk egyenesre úgy, hogy egyet használjunk mércének, és mellé téve vágjuk a többit, legyenek egy magasak, lógjanak ki majd a formából.
  4. A babapiskóták hátsó, lapos felét mártsuk bele a szirupba, és helyezzük őket a mártott végükkel befelé nézve körbe a formában. Majd a forma alját is töltsük meg arccal, tehát domború résszel lefelé forgatva, mártott résszel felfelé. Nem kell aggódni, ha egy-két rés kimarad, ezt majd betölti a mousse.
  5. Öntsük a mousse felét a formába finoman, hogy a piskóták ne mozduljanak el. Az epreket körbe, állítva helyezzük a formába, majd öntsük rá a maradék mousse-t. Így tegyük a formát legalább 4-5 órára vagy egy egész éjszakára hűtőbe.
  6. Tálalás előtt vegyük ki óvatosan a formából és a papírból a tortát. Díszítsük egyedileg vágott eperszeletekkel. Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 7201
  • Feltöltés dátuma: 2021. június 04.

Ajánló

Buliba vagy családi rendezvényre, az asztal tökéletes dísze és az est fénypontja lehet!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez lenne az eredeti Charlotte vagy a Rolyal Charlotte az eredeti? Nem tudom, ezért mindkettőt elkészítettem. Dönteni nehéz, melyik a jobb. Próbáljátok ki ti is mindkettőt, és döntsétek el saját magatok!

Hozzávalók

Az eperpüréhez és mousse-hoz

A torta összeállításához és tálalásához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...