Epres Charlotte
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gréti
adag
Előkészítés
perc
- 3% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 7% Zsír
Az eperpüréhez és mousse-hoz
-
63g eper19 kcal
-
6g cukor24 kcal
-
2g zselatin6 kcal
-
38g habtejszín110 kcal
A torta összeállításához és tálalásához
-
19g víz0 kcal
-
0g citrom0 kcal
-
9g cukor34 kcal
-
23g babapiskóta86 kcal
-
13g eper4 kcal
Összesen
283
kcal
- 3% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 7% Zsír
Az eperpüréhez és mousse-hoz
-
500g eper150 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
14g zselatin47 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
A torta összeállításához és tálalásához
-
150g víz0 kcal
-
1g citrom0 kcal
-
70g cukor271 kcal
-
182g babapiskóta684 kcal
-
100g eper30 kcal
Összesen
2252
kcal
- 3% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 7% Zsír
Az eperpüréhez és mousse-hoz
-
36.6g eper11 kcal
-
3.7g cukor14 kcal
-
1g zselatin3 kcal
-
22g habtejszín64 kcal
A torta összeállításához és tálalásához
-
11g víz0 kcal
-
0g citrom0 kcal
-
5.1g cukor20 kcal
-
13.3g babapiskóta50 kcal
-
7.3g eper2 kcal
Összesen
164
kcal
- 3% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 12.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 121.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 40 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 106.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 105 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 103 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
283
kcal
- 3% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 36.5 g
Zsír
-
Összesen 99.9 g
-
Telített zsírsav 58 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 333 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 970.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 303 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 96 mg
-
Foszfor 318 mg
-
Nátrium 242 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 312.3 g
-
Cukor 227 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 853.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 843 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 334 mg
-
D vitamin: 69 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 147 micro
-
Kolin: 83 mg
-
Retinol - A vitamin: 822 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 219 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 147 micro
Összesen
2252
kcal
- 3% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 7.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 71 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 23 mg
-
Nátrium 18 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.9 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 60 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
164
kcal
Hozzávalók
Az eperpüréhez és mousse-hoz
A torta összeállításához és tálalásához
-
150 g víz
-
70 g cukor
-
26 db babapiskóta
-
100 g eper
Elkészítés
Az eperpüréhez és mousse-hoz
- Először az eperpürét készítjük el. Megmossuk és lecsumázzuk az epreket, és a 15-20 legszebb darabot félreteszünk. A többit egy turmixgépben, vagy botmixerrel összepürézzük, és egy szitán, hogy a magoktól megszabaduljunk, átpasszírozzuk.
- Egy közepes szószos edényben felmelegítjük a püré harmadrészét a cukorral, majd hozzáadjuk a zselatinport, amivel folyamatos keverés mellett forrásig melegítjük. Ne csomósodjon össze! Amikor teljesen felolvadt a cukor és elkezdett besűrűsödni a püré, akkor húzzuk félre, keverjük hozzá a püré másik felét és hagyjuk hűlni.
- Keverjük össze a mousse-t. Egy nagy keverőtálban habosítsuk ki a tejszínt. Részletekben óvatosan forgassuk hozzá az eperpürét egy spatulával. Ne keverjük túl, maradjon habos, de kapjon egységes színt! Hagyjuk kicsit dermedni a hűtőben, ameddig a torta szélét megépítjük.
A torta összeállításához és tálalásához
- Közben egy kisebb edényben főzzük fel a szirupot. Forraljuk fel a vizet a cukorral és a lime vagy citrom levével és héjával. Keverjük jól el, hogy a cukor teljesen felolvadjon. Még keverés mellett forraljuk kicsit, hogy sziruposodjon, majd húzzuk félre hűlni.
- Állítsuk össze a tortát. Egy 20 cm átmérőjű tortaformát alul és az oldalán körbe sütőpapírral béleljünk ki.
- Mossuk meg és szedjük le szárát az epreknek, pár darabot tegyünk félre díszíteni (a legszebbeket). A babapiskóták egyik végét vágjuk egyenesre úgy, hogy egyet használjunk mércének, és mellé téve vágjuk a többit, legyenek egy magasak, lógjanak ki majd a formából.
- A babapiskóták hátsó, lapos felét mártsuk bele a szirupba, és helyezzük őket a mártott végükkel befelé nézve körbe a formában. Majd a forma alját is töltsük meg arccal, tehát domború résszel lefelé forgatva, mártott résszel felfelé. Nem kell aggódni, ha egy-két rés kimarad, ezt majd betölti a mousse.
- Öntsük a mousse felét a formába finoman, hogy a piskóták ne mozduljanak el. Az epreket körbe, állítva helyezzük a formába, majd öntsük rá a maradék mousse-t. Így tegyük a formát legalább 4-5 órára vagy egy egész éjszakára hűtőbe.
- Tálalás előtt vegyük ki óvatosan a formából és a papírból a tortát. Díszítsük egyedileg vágott eperszeletekkel. Jó étvágyat hozzá!
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 33
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 7222
- Feltöltés dátuma: 2021. június 04.
Ajánló
Buliba vagy családi rendezvényre, az asztal tökéletes dísze és az est fénypontja lehet!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gréti
588 recept
Ez lenne az eredeti Charlotte vagy a Rolyal Charlotte az eredeti? Nem tudom, ezért mindkettőt elkészítettem. Dönteni nehéz, melyik a jobb. Próbáljátok ki ti is mindkettőt, és döntsétek el saját magatok!