Epres brownie 2. - créme fraiche-habbal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 16% Zsír
A brownie-hoz
-
18g vaj131 kcal
-
17g étcsokoládé91 kcal
-
37g cukor142 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
13g finomliszt49 kcal
-
11 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
2g vaníliaaroma0 kcal
-
25g eper8 kcal
A créme fraiche-habhoz
-
42g eper13 kcal
-
15g crème fraîche54 kcal
-
0g porcukor1 kcal
Összesen
523
kcal
- 3% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 16% Zsír
A brownie-hoz
-
110g vaj789 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
220g cukor851 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
80g finomliszt291 kcal
-
68 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
10g vaníliaaroma0 kcal
-
150g eper45 kcal
A créme fraiche-habhoz
-
250g eper75 kcal
-
90g crème fraîche321 kcal
-
2g porcukor8 kcal
Összesen
3132
kcal
- 3% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 16% Zsír
A brownie-hoz
-
9.5g vaj68 kcal
-
8.7g étcsokoládé47 kcal
-
19.1g cukor74 kcal
-
9.5g tojás12 kcal
-
6.9g finomliszt25 kcal
-
2.6g cukrozatlan kakaópor6 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0.9g vaníliaaroma0 kcal
-
13g eper4 kcal
A créme fraiche-habhoz
-
21.7g eper7 kcal
-
7.8g crème fraîche28 kcal
-
0.2g porcukor1 kcal
Összesen
272
kcal
- 3% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 28.5 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 122 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 311.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 145 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 65.7 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 74.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 152 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 149 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 38 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 107 micro
Összesen
523
kcal
- 3% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 37.3 g
Zsír
-
Összesen 170.8 g
-
Telített zsírsav 102 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 733 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1867.1 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 68 mg
-
Kálcium 286 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 376 mg
-
Foszfor 870 mg
-
Nátrium 236 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 394 g
-
Cukor 292 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 444.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 913 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 221 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 169 micro
-
Kolin: 338 mg
-
Retinol - A vitamin: 893 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 226 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 641 micro
Összesen
3132
kcal
- 3% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 14.8 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 64 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 162 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 76 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.2 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 38.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 79 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 56 micro
Összesen
272
kcal
Hozzávalók
A brownie-hoz
-
110 g vaj
-
220 g cukor
-
2 db tojás
-
80 g finomliszt
-
30 g cukrozatlan kakaópor
-
0.3 tk sütőpor
-
15 dkg eper
A créme fraiche-habhoz
-
25 dkg eper
-
90 g crème fraîche
-
1 teáskanál porcukor
Elkészítés
A brownie-hoz
- A brownie-t az itt leírt módon elkészítjük, de úgy, hogy óvatosan beleforgatunk 15 deka apróra vágott epret.
- A créme fraiche-hab készítése:
- Az epret jó alaposan pürésítjük (ez turmixgéppel, konyhai robotgéppel több perc) majd finom szitán átszűrjük, ha kell, kétszer. Kb. bő 1 dl levet ad.
- A créme fraiche-t, az eperlevet és kevéske porcukrot- kb 1 teáskanálnyit(figyelem, savanykás legyen!) jól eldolgozunk, majd egy szifonba töltjük és egy patront engedünk bele, jól összerázzuk, hűtjük.
- A langyosra hűltbrownie-t szeleteljük, és a jól behűtött habbal tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 154
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 30927
- Feltöltés dátuma: 2010. június 12.
Ajánló
Ha nem kapunk crème fraîche-t, tejföllel is készíthetjük, ez esetben viszont 2 ek tejszínt is keverjünk bele. Illetve házilag is készíthetünk crème fraîche-t, bár az időigényesebb: 2 dl langyosra melegített tejszínben keverjünk el 2 ek élőflórás joghurtot, vagy írót (ha kapunk) és 24-48 órán át tartsuk langyos helyen. Így egy hígabb állagú crème fraîche-t kapunk. Ha az állagán sűríteni szeretnénk, tegyük többrét hajtott gézlapba, kössük össze, mint egy batyut, dugjunk át rajta egy fakanalat és lógassuk egy edénybe. A gravitáció elvégzi a dolgát. Jelen desszerthez kiváló a hígabb crème fraîche is, sőt.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
A tömény csokis brownie mellé frissességet visznek az eperdarabok és a savanykás crème fraîche-hab.