r
Nosalty Logó

Epres brownie 2. - créme fraiche-habbal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Epres brownie 2. - créme fraiche-habbal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A brownie-hoz

A créme fraiche-habhoz

Összesen 523 kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A brownie-hoz

A créme fraiche-habhoz

Összesen 3132 kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A brownie-hoz

A créme fraiche-habhoz

Összesen 272 kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.7 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 523 kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    37.3 g

Zsír

  • Összesen
    170.8 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    733 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1867.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    286 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    376 mg
  • Foszfor
    870 mg
  • Nátrium
    236 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    394 g
  • Cukor
    292 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    444.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    913 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    221 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    338 mg
  • Retinol - A vitamin:
    893 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    226 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    641 micro
Összesen 3132 kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 272 kcal

Hozzávalók

A brownie-hoz

A créme fraiche-habhoz

Elkészítés

A brownie-hoz

  1. A brownie-t az itt leírt módon elkészítjük, de úgy, hogy óvatosan beleforgatunk 15 deka apróra vágott epret.
  2. A créme fraiche-hab készítése:
  3. Az epret jó alaposan pürésítjük (ez turmixgéppel, konyhai robotgéppel több perc) majd finom szitán átszűrjük, ha kell, kétszer. Kb. bő 1 dl levet ad.
  4. A créme fraiche-t, az eperlevet és kevéske porcukrot- kb 1 teáskanálnyit(figyelem, savanykás legyen!) jól eldolgozunk, majd egy szifonba töltjük és egy patront engedünk bele, jól összerázzuk, hűtjük.
  5. A langyosra hűltbrownie-t szeleteljük, és a jól behűtött habbal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 154
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 30927
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 12.

Ajánló

Ha nem kapunk crème fraîche-t, tejföllel is készíthetjük, ez esetben viszont 2 ek tejszínt is keverjünk bele. Illetve házilag is készíthetünk crème fraîche-t, bár az időigényesebb: 2 dl langyosra melegített tejszínben keverjünk el 2 ek élőflórás joghurtot, vagy írót (ha kapunk) és 24-48 órán át tartsuk langyos helyen. Így egy hígabb állagú crème fraîche-t kapunk. Ha az állagán sűríteni szeretnénk, tegyük többrét hajtott gézlapba, kössük össze, mint egy batyut, dugjunk át rajta egy fakanalat és lógassuk egy edénybe. A gravitáció elvégzi a dolgát. Jelen desszerthez kiváló a hígabb crème fraîche is, sőt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A tömény csokis brownie mellé frissességet visznek az eperdarabok és a savanykás crème fraîche-hab.

Hozzávalók

A brownie-hoz

A créme fraiche-habhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...