Epres brownie
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 4% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
17g étcsokoládé91 kcal
-
18g vaj131 kcal
-
33g cukor129 kcal
-
13g finomliszt49 kcal
-
11 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
21g eper6 kcal
Összesen
440
kcal
- 4% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
200g étcsokoládé1092 kcal
-
220g vaj1577 kcal
-
400g cukor1548 kcal
-
160g finomliszt582 kcal
-
137 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
250g eper75 kcal
Összesen
5288
kcal
- 4% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
13.2g étcsokoládé72 kcal
-
14.6g vaj104 kcal
-
26.5g cukor103 kcal
-
10.6g finomliszt39 kcal
-
9 kcal
-
14.6g tojás18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
16.6g eper5 kcal
Összesen
350
kcal
- 4% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 22.5 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 101 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 264.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 57 mg
-
Foszfor 126 mg
-
Nátrium 31 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58.2 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 35 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 152 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 149 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 96 micro
Összesen
440
kcal
- 4% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 65.8 g
Zsír
-
Összesen 269.9 g
-
Telített zsírsav 159 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 81 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 1209 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3176.4 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 134 mg
-
Kálcium 416 mg
-
Vas 31 mg
-
Magnézium 685 mg
-
Foszfor 1518 mg
-
Nátrium 369 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 698.7 g
-
Cukor 509 mg
-
Élelmi rost 45 mg
VÍZ
-
Összesen 419.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1821 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 138 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 215 micro
-
Kolin: 647 mg
-
Retinol - A vitamin: 1786 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 416 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1149 micro
Összesen
5288
kcal
- 4% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 17.9 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 80 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 210.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 101 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.3 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 27.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 121 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 118 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 76 micro
Összesen
350
kcal
Hozzávalók
-
220 g vaj
-
400 g cukor
-
160 g finomliszt
-
60 g cukrozatlan kakaópor
-
4 db tojás
-
1 csipet só
-
250 g eper
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 175 ℃-ra – villanysütőnél használjunk légkeverés funkciót.
- Rakjuk a vajat egy magas falú, műanyag tálba, és mikrohullámú sütőben a legmagasabb fokozaton melegítsük 2 percen keresztül. Tördeljük bele az étcsokoládét, és rakjuk félre egy kicsit, hogy a meleg vaj felolvaszthassa, majd keverjük össze.
- A tojásokat a cukorral együtt keverjük habosra (fehéredésig) egy elektromos habverő segítségével, körülbelül 2 percig.
- Szitáljuk hozzá a lisztet, a kakaóport és a sütőport, dolgozzuk el jól a habverővel, majd mehet bele a csipet só és végül az olvasztott vajas csokoládé is.
- Béleljünk ki sütőpapírral egy nagy méretű tepsit úgy, hogy a papír túllógjon a tepsi peremén.
- Töltsük a masszát a tepsibe, és osszunk el benne annyi epret, amennyit nem sajnálunk, megfelezve, negyedelve vagy akár egészben is. Süssük körülbelül 20-25 percig.
- Sütés után hagyjuk kihűlni, és a sütőpapírral együtt kiemelve, ízlés szerint porcukorral vagy még több friss eperrel tálaljuk. Jó étvágyat kívánok! :)
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 33x32x3
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 243
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 29
- Össznézettség: 21362
- Feltöltés dátuma: 2018. május 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
A süteményreceptek közül talán ez az, ami a legközelebb áll a szívemhez, olyan sok ízesítéssel készítettem már el, hogy egy ideje nem is számolom. Most azért döntöttem az eper mellett, mert – bár még nem tudom beszerezni a mézédes magyar epret a piacon, a kedvenc eladómtól – annyira megtetszett egy üzletben, hogy nem hagyhattam ott. Érdemes kísérletezni így az eperszezon kapujában, hogy mire beérik a termés, tökéletesítsük a brownie-sütés tudományát!