r
Nosalty Logó

Epres-almás kosárka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Norci79
Epres-almás kosárka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 529 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2117 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 165 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.5 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    196.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    228 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    189 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 529 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    28.1 g

Zsír

  • Összesen
    90 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    852.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    451 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    309.8 g
  • Cukor
    131 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    786.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    911 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    293 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    112 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    236 mg
  • Retinol - A vitamin:
    842 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    758 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    481 micro
Összesen 2117 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    66.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 165 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A gyümölcsöket megmossuk, az almát meghámozzuk, negyedeljük, magházat eltávolítjuk, lereszeljük. Az epret kicsumázzuk, negyedeljük. A gyümölcsöket kevés cukorral odatesszük főzni lekvárnak. Kb. 1,5-2 órát főzzük lassú tűzön, amíg szirupos nem lesz. Közben kóstolgatjuk, és ha szükséges, még adunk hozzá cukrot.
  2. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Ha nagyon nem akar összeállni, akkor még egy kevés margarint adunk hozzá. Hűtőben egy fél órát pihentetjük.
  3. A formákba nyomkodjuk a tésztát (előtte 20 db golyót készítünk belőle), a tésztába kanalazzuk a lekvárt, és előmelegített sütőben megsütjük.
  4. Meg lehet szórni porcukorral a kihűlt sütiket, de nekem az már sok lett volna.
  5. Mint minden linzer tészta, fogyasztás előtt ez a süti is puhul, ha fémdobozban pihen egy éjszakát. :-)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5530
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Norci79 94 recept

Egyik volt munkatársam, Ildikó lakásavatójára készítettem.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...