r
Nosalty Logó

Epertorta Libelle konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Libelle
Epertorta Libelle konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Krém

A tetejére

617
Kalória
9.2g
Fehérje
73.8g
Szénhidrátok
29.9g
Zsír
136g
Víz
116.7g
Koleszterin
2.2g
Rost
47.3g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Krém

A tetejére

Összesen 617 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Krém

A tetejére

Összesen 3696 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Krém

A tetejére

Összesen 194 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    29.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    386 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.8 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    136 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 617 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.2 g

Zsír

  • Összesen
    179.6 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    700 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2316.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    891 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    724 mg
  • Nátrium
    466 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    442.6 g
  • Cukor
    284 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    816.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    966 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    279 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    211 micro
  • Kolin:
    397 mg
  • Retinol - A vitamin:
    945 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    640 micro
Összesen 3696 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    123.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    43.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 194 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A tésztához a tojásokat, sót, cukrot és vaníliás cukrot habosra keverjük. Hozzáöntjük az olajat és a tojáslikőrt. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és fokozatosan hozzáadagoljuk. Egy 26-os tortaformának az aljára sütőpapírt helyezünk (a szélére nem kell, nem kell kivajazni sem), beleöntjük a tésztát. A tészta mennyisége kevésnek tűnik majd, de szépen feljön. Előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 percig készre sütjük. Tűpróba! :-)
  2. Ha megsült, leválasztjuk a forma szélét, kifordítjuk, lehúzzuk a sütőpapírt, és hagyjuk kihűlni.

Krém

  1. A krémhez beáztatjuk a zselatinlapocskákat. A pudingport a cukorral egy kis tejben elkeverjük, majd hozzáadjuk a maradék tejhez, amit felforraltunk. Összeforraljuk még egyszer. Az elkészült pudingba belekeverjük a kinyomkodott zselatint, és hűlni hagyjuk. Közben néha megkeverhetjük. A tejfölt a kihűlt pudingoz keverjük, végül hozzáadjuk a keményre felvert tejszínt.
  2. A torta kapcsos részét visszatesszük, rákenjük a krémet a tésztára, és min. 2 órára hűtőbe tesszük.

A tetejére

  1. Az epreket megmossuk, feldaraboljuk, a torta tetejére rakjuk. A tortazselét a csomagoláson lévő utasítás szerint elkészítjük, és elosztjuk az epren. Tálalásig a hűtőben tartjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26

Imádok mindent, ami epres, így ezt a tortát is gyakran készítem, egyszerű és nagyon ízletes. :-) Aki nem szereti a tojáslikőrt, lehet pezsgővel is helyettesíteni, vagy az alkoholmentes változat lehet tej vagy tejszín.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Óriás piskótatallér

Sokunk kedvenc piskótás-zselés-csokis édessége gigantikus formában kerülhet most asztalra: igen, ez itt egy óriás piskótatallér. 30 centiméteres átmérője nem az egyetlen ...

Lakos Benedek

Fordított epertorta

Nincs csodásabb alapanyag az epernél, ami az egyik legjobb dolog a késő tavaszban. Mi imádjuk, mindenféle formában: most egy egy fordított epertortát készítettünk, ami a legnagyszerűbb ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Egyszerű sajttekercs

A vendégségek koronázatlan királynője a hidegtál. Mindenféle húskészítményt, sajtokat és kencéket szervírozhatunk egy tálcán. A sajttekercs egy keveréke ezeknek, hiszen sajt, sonka, ...

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!