Epertorta Libelle konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Libelle
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 12% Zsír
Tészta
-
18g tojás23 kcal
-
0g só0 kcal
-
21g cukor81 kcal
-
13 kcal
-
21g finomliszt76 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
13g tojáslikőr42 kcal
-
10g napraforgó olaj88 kcal
Krém
-
29 kcal
-
58g tej33 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
1g lapzselatin5 kcal
-
33g tejföl66 kcal
-
33g habtejszín97 kcal
A tetejére
-
83g eper25 kcal
-
2g tortazselé7 kcal
Összesen
617
kcal
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 12% Zsír
Tészta
-
110g tojás138 kcal
-
0g só0 kcal
-
125g cukor484 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
125g finomliszt455 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
75g tojáslikőr252 kcal
-
60g napraforgó olaj530 kcal
Krém
-
171 kcal
-
350g tej196 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
8g lapzselatin28 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
A tetejére
-
500g eper150 kcal
-
12g tortazselé41 kcal
Összesen
3696
kcal
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 12% Zsír
Tészta
-
5.9g tojás7 kcal
-
0g só0 kcal
-
6.6g cukor26 kcal
-
1.1g vaníliás cukor4 kcal
-
6.6g finomliszt24 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
4g tojáslikőr13 kcal
-
3.2g napraforgó olaj28 kcal
Krém
-
2.4g vaníliás pudingpor9 kcal
-
18.6g tej10 kcal
-
2.7g cukor10 kcal
-
0.4g lapzselatin1 kcal
-
10.6g tejföl21 kcal
-
10.6g habtejszín31 kcal
A tetejére
-
26.6g eper8 kcal
-
0.6g tortazselé2 kcal
Összesen
194
kcal
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.2 g
Zsír
-
Összesen 29.9 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 117 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 386 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 148 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 121 mg
-
Nátrium 78 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 73.8 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 136 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 161 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 47 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 157 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 107 micro
Összesen
617
kcal
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 55.2 g
Zsír
-
Összesen 179.6 g
-
Telített zsírsav 74 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 59 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 700 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2316.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 85 mg
-
Kálcium 891 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 138 mg
-
Foszfor 724 mg
-
Nátrium 466 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 442.6 g
-
Cukor 284 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 816.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 966 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 30 mg
-
C vitamin: 279 mg
-
D vitamin: 125 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 211 micro
-
Kolin: 397 mg
-
Retinol - A vitamin: 945 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 203 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 640 micro
Összesen
3696
kcal
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.9 g
Zsír
-
Összesen 9.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 123.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 39 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.5 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 43.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 34 micro
Összesen
194
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
2 db tojás
-
1 csipet só
-
125 g cukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
125 g finomliszt
-
1.5 teáskanál sütőpor
-
75 ml tojáslikőr
-
60 g napraforgó olaj
Krém
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
350 ml tej
-
50 g cukor
-
4 db lapzselatin
-
200 g tejföl
-
200 ml habtejszín
A tetejére
-
500 g eper
-
1 csomag tortazselé
Elkészítés
Tészta
- A tésztához a tojásokat, sót, cukrot és vaníliás cukrot habosra keverjük. Hozzáöntjük az olajat és a tojáslikőrt. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és fokozatosan hozzáadagoljuk. Egy 26-os tortaformának az aljára sütőpapírt helyezünk (a szélére nem kell, nem kell kivajazni sem), beleöntjük a tésztát. A tészta mennyisége kevésnek tűnik majd, de szépen feljön. Előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 percig készre sütjük. Tűpróba! :-)
- Ha megsült, leválasztjuk a forma szélét, kifordítjuk, lehúzzuk a sütőpapírt, és hagyjuk kihűlni.
Krém
- A krémhez beáztatjuk a zselatinlapocskákat. A pudingport a cukorral egy kis tejben elkeverjük, majd hozzáadjuk a maradék tejhez, amit felforraltunk. Összeforraljuk még egyszer. Az elkészült pudingba belekeverjük a kinyomkodott zselatint, és hűlni hagyjuk. Közben néha megkeverhetjük. A tejfölt a kihűlt pudingoz keverjük, végül hozzáadjuk a keményre felvert tejszínt.
- A torta kapcsos részét visszatesszük, rákenjük a krémet a tésztára, és min. 2 órára hűtőbe tesszük.
A tetejére
- Az epreket megmossuk, feldaraboljuk, a torta tetejére rakjuk. A tortazselét a csomagoláson lévő utasítás szerint elkészítjük, és elosztjuk az epren. Tálalásig a hűtőben tartjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 33
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3705
- Feltöltés dátuma: 2014. július 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
Libelle
4 recept
Imádok mindent, ami epres, így ezt a tortát is gyakran készítem, egyszerű és nagyon ízletes. :-) Aki nem szereti a tojáslikőrt, lehet pezsgővel is helyettesíteni, vagy az alkoholmentes változat lehet tej vagy tejszín.