r
Nosalty Logó

Eperleves - tej- és gluténmentes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Receptműves
Eperleves - tej- és gluténmentes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 0% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 193 kcal
  • 0% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 771 kcal
  • 0% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 32 kcal
  • 0% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    277.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    513.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    140 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 193 kcal
  • 0% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1108.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    449 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    347 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    185.4 g
  • Cukor
    107 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    2055 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    561 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 771 kcal
  • 0% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.3 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    47.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    15 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 32 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az epret beletesszük egy edénybe, ízesítjük (citromlé, cukor, fahéj, szegfűszeg), majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és feltesszük főni (ha fagyasztott eperrel dolgozunk, nem szükséges felengedni főzés előtt).
  2. Amíg a gyümölcs fő, egy bögrében keverjük össze csomómentesen a pudingport és a zabtejet.
  3. Ha a gyümölcs megfőtt, húzzuk le a tűzről az edényt, keverjük bele a zabtejes pudingot, keverjük össze alaposan, majd kis lángra visszatéve főzzük össze.
  • Receptkönyvben: 184
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 18629
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 22.

Ajánló

Tejszínnel vagy apróbb túrógombócokkal is lehet tálalni. Zabtej helyett tejjel vagy tejföllel is készíthető, de így, illetve az előző tálalási móddal a tejmentesség megszűnik. A képen látható leves zabtejjel készült.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Receptműves 119 recept

Amióta 15 éve saját háztartást vezetek, hagyományosan úgy készítem a gyümölcslevest, hogy egy (főzős) pudingport kikeverek egy kis tejföllel és azzal sűrítem be a levest. Ennek a hagyománynak ezennel hivatalosan vége, ugyanis az az ötletem támadt, hogy a pudingport zabtejjel keverem ki. Az eredmény megdöbbentő lett, eddig is imádtam az eperleves(eme)t, de mostantól rajongok érte :-). Az állaga mesésen krémes, az íze selymes, a színe pedig felér a leggyönyörűbb vörös rózsákéhoz... Ja, és így tejmentesen készíthető (nem elhanyagolható, ha ez szempont valakinél a főzésnél), sőt, ha a gluténmentesség is fontos (keményítőt is mellőzni kell), akkor nyílgyökérrel sűríthető. Varázslatos csemege, szinte az összes érzékszervet kényezteti egyszerre :-).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...