Eperleves - tej- és gluténmentes
- 0% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
250g eper75 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
1g fahéj2 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
43 kcal
-
50g növényi tej24 kcal
-
250g víz0 kcal
- 0% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
1000g eper301 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
3g fahéj7 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
171 kcal
-
200g növényi tej94 kcal
-
1000g víz0 kcal
- 0% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
43.1g eper13 kcal
-
0.9g citromlé0 kcal
-
2.2g cukor8 kcal
-
0.1g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
1.9g vaníliás pudingpor7 kcal
-
8.6g növényi tej4 kcal
-
43.1g víz0 kcal
- 0% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.8 g
Zsír
-
Összesen 1.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 277.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 112 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 87 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.3 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 513.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 140 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 58 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 64 micro
- 0% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 4.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1108.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 449 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 159 mg
-
Foszfor 347 mg
-
Nátrium 132 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 185.4 g
-
Cukor 107 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 2055 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 136 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 561 mg
-
D vitamin: 84 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 234 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 126 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 69 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 254 micro
- 0% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.3 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 47.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 15 mg
-
Nátrium 6 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 88.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
Hozzávalók
-
1 kg eper
-
1 fél citromból nyert citromlé
-
1 ek fahéj
-
5 db szegfűszeg
-
2 dl növényi tej
-
1 l víz
Elkészítés
- Az epret beletesszük egy edénybe, ízesítjük (citromlé, cukor, fahéj, szegfűszeg), majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és feltesszük főni (ha fagyasztott eperrel dolgozunk, nem szükséges felengedni főzés előtt).
- Amíg a gyümölcs fő, egy bögrében keverjük össze csomómentesen a pudingport és a zabtejet.
- Ha a gyümölcs megfőtt, húzzuk le a tűzről az edényt, keverjük bele a zabtejes pudingot, keverjük össze alaposan, majd kis lángra visszatéve főzzük össze.
- Receptkönyvben: 184
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 18646
- Feltöltés dátuma: 2011. május 22.
Ajánló
Tejszínnel vagy apróbb túrógombócokkal is lehet tálalni. Zabtej helyett tejjel vagy tejföllel is készíthető, de így, illetve az előző tálalási móddal a tejmentesség megszűnik. A képen látható leves zabtejjel készült.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Amióta 15 éve saját háztartást vezetek, hagyományosan úgy készítem a gyümölcslevest, hogy egy (főzős) pudingport kikeverek egy kis tejföllel és azzal sűrítem be a levest. Ennek a hagyománynak ezennel hivatalosan vége, ugyanis az az ötletem támadt, hogy a pudingport zabtejjel keverem ki. Az eredmény megdöbbentő lett, eddig is imádtam az eperleves(eme)t, de mostantól rajongok érte :-). Az állaga mesésen krémes, az íze selymes, a színe pedig felér a leggyönyörűbb vörös rózsákéhoz... Ja, és így tejmentesen készíthető (nem elhanyagolható, ha ez szempont valakinél a főzésnél), sőt, ha a gluténmentesség is fontos (keményítőt is mellőzni kell), akkor nyílgyökérrel sűríthető. Varázslatos csemege, szinte az összes érzékszervet kényezteti egyszerre :-).