r
Nosalty Logó

Eperkrémes mogyorótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gizi
Eperkrémes mogyorótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tésztához

Epres krémhez

Összesen 765 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tésztához

Epres krémhez

Összesen 3057 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tésztához

Epres krémhez

Összesen 219 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    47.8 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    214 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    896.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    351 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    165.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    272 micro
Összesen 765 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.1 g

Zsír

  • Összesen
    191 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    857 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3586.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    891 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    454 mg
  • Foszfor
    1405 mg
  • Nátrium
    706 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    276 g
  • Cukor
    211 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    663.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    617 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    176 mg
  • D vitamin:
    184 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    251 micro
  • Kolin:
    630 mg
  • Retinol - A vitamin:
    602 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1089 micro
Összesen 3057 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 219 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Epres krémhez

Elkészítés

Tésztához

  1. A csokoládét gőzfürdő fölött olvasszuk fel, majd hagyjuk, hogy visszahűljön.
  2. Tegyük bele egy keverőtálba az egész tojásokat, a porcukrot, a vaníliás cukrot, majd robotgéppel keverjük jó habosra.
  3. Amikor már jó habos (legalább a háromszorosára nőtt), akkor állítsuk le a robotgépet, majd csorgassuk bele az olvasztott csokoládét. Ezután fakanállal keverjük óvatosan össze. Végül öntsük hozzá a darált mogyorót, majd szintén fakanállal, óvatosan keverjük össze.
  4. A két 22 cm-es tortaformát béleljük ki sütőpapírral, majd egyformán osszuk el a masszát, és kanalazzuk a formákba.
  5. Előmelegített sütőbe helyezzük be egyszerre a két tortaformát, majd közepes hőfokon 20-25 perc alatt süssük készre a tortalapokat.
  6. A sütőből kivéve a formákban hagyjuk pár percig hűlni, majd helyezzük rácsra, és úgy hűtsük ki teljesen.

Epres krémhez

  1. Az epret alaposan mossuk meg, majd daraboljuk fel. Ezután botmixerrel pépesítsük, majd ízlés szerint cukorral, és egy vaníliás cukorral tegyük fel főni. Kevergetve kb. 10 percig főzzük, majd egy szitán passzírozzuk át, hogy a magok ne kerüljenek bele a krémbe (ezalatt az idő alatt kicsit besűrűsödik). Végül hagyjuk teljesen kihűlni.
  2. A ricottát ízlés szerinti porcukorral, vaníliás cukorral, és a citromlével keverjük simára. Ezután keverjük hozzá a teljesen kihűlt eperpépet.
  3. A vizet forraljuk fel, majd a tűzről levéve adjuk hozzá a porzselatint, és keverjük simára. Amikor már éppen csak langyos, szintén keverjük hozzá az epres-ricottás krémhez.
  4. A hulalát (v. habtejszínt) verjük kemény habbá, majd apránként szintén keverjük a krémhez. Ezután legalább 1 órára tegyük be a hűtőszekrénybe, hogy a krém egy kicsit megdermedjen.
  5. Az egyik tortalapot helyezzük rá egy tálcára, majd kanalazzuk rá a krémet. Ezután helyezzük rá a másik tortalapot, és szintén kanalazzuk a tetejére a krémet. Végül szórjuk meg tortadarával, és díszítsük olvasztott csokoládéba mártott eperszemekkel. Ezután tegyük be a hűtőszekrénybe kb. 30 percre, hogy kicsit lehűljön, és könnyebben tudjuk majd szeletelni.
  6. Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a hűtőszekrényből, majd éles késsel, ízlés szerint szeleteljük fel.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2457
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valami nagyon krémes, epres süteményt szerettem volna sütni, amikor a kezembe került a mogyoró. Így aztán a tésztába belekevertem, és tortaformában sütöttem meg. Az epres-habos krém, és a mogyorós tészta nagyon finom volt együtt.

Hozzávalók

Tésztához

Epres krémhez

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...