Eperkrémes mogyorótorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gizi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 6% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 16% Zsír
Tésztához
-
55g tojás69 kcal
-
20g porcukor77 kcal
-
31g étcsokoládé171 kcal
-
25g törökmogyoró157 kcal
-
10 kcal
Epres krémhez
Összesen
765
kcal
- 6% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 16% Zsír
Tésztához
-
220g tojás277 kcal
-
80g porcukor310 kcal
-
125g étcsokoládé683 kcal
-
100g törökmogyoró629 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
Epres krémhez
-
300g eper90 kcal
-
250g ricotta375 kcal
-
200g növényi habtejszín502 kcal
-
50g víz0 kcal
-
5g zselatin17 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
14g porcukor54 kcal
-
20g citromlé4 kcal
Összesen
3057
kcal
- 6% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 16% Zsír
Tésztához
-
15.8g tojás20 kcal
-
5.7g porcukor22 kcal
-
9g étcsokoládé49 kcal
-
7.2g törökmogyoró45 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
Epres krémhez
-
21.5g eper6 kcal
-
17.9g ricotta27 kcal
-
14.3g növényi habtejszín36 kcal
-
3.6g víz0 kcal
-
0.4g zselatin1 kcal
-
1.4g vaníliás cukor6 kcal
-
1g porcukor4 kcal
-
1.4g citromlé0 kcal
Összesen
219
kcal
- 6% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.8 g
Zsír
-
Összesen 47.8 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 214 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 896.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 223 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 114 mg
-
Foszfor 351 mg
-
Nátrium 177 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 69 g
-
Cukor 53 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 165.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 154 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 44 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 63 micro
-
Kolin: 157 mg
-
Retinol - A vitamin: 151 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 39 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 272 micro
Összesen
765
kcal
- 6% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 75.1 g
Zsír
-
Összesen 191 g
-
Telített zsírsav 94 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 74 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 857 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3586.8 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 84 mg
-
Kálcium 891 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 454 mg
-
Foszfor 1405 mg
-
Nátrium 706 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 16 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 276 g
-
Cukor 211 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 663.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 617 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 176 mg
-
D vitamin: 184 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 251 micro
-
Kolin: 630 mg
-
Retinol - A vitamin: 602 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 158 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1089 micro
Összesen
3057
kcal
- 6% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 13.7 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 61 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 257.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 101 mg
-
Nátrium 51 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.8 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 47.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 44 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 43 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 78 micro
Összesen
219
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Tésztához
- A csokoládét gőzfürdő fölött olvasszuk fel, majd hagyjuk, hogy visszahűljön.
- Tegyük bele egy keverőtálba az egész tojásokat, a porcukrot, a vaníliás cukrot, majd robotgéppel keverjük jó habosra.
- Amikor már jó habos (legalább a háromszorosára nőtt), akkor állítsuk le a robotgépet, majd csorgassuk bele az olvasztott csokoládét. Ezután fakanállal keverjük óvatosan össze. Végül öntsük hozzá a darált mogyorót, majd szintén fakanállal, óvatosan keverjük össze.
- A két 22 cm-es tortaformát béleljük ki sütőpapírral, majd egyformán osszuk el a masszát, és kanalazzuk a formákba.
- Előmelegített sütőbe helyezzük be egyszerre a két tortaformát, majd közepes hőfokon 20-25 perc alatt süssük készre a tortalapokat.
- A sütőből kivéve a formákban hagyjuk pár percig hűlni, majd helyezzük rácsra, és úgy hűtsük ki teljesen.
Epres krémhez
- Az epret alaposan mossuk meg, majd daraboljuk fel. Ezután botmixerrel pépesítsük, majd ízlés szerint cukorral, és egy vaníliás cukorral tegyük fel főni. Kevergetve kb. 10 percig főzzük, majd egy szitán passzírozzuk át, hogy a magok ne kerüljenek bele a krémbe (ezalatt az idő alatt kicsit besűrűsödik). Végül hagyjuk teljesen kihűlni.
- A ricottát ízlés szerinti porcukorral, vaníliás cukorral, és a citromlével keverjük simára. Ezután keverjük hozzá a teljesen kihűlt eperpépet.
- A vizet forraljuk fel, majd a tűzről levéve adjuk hozzá a porzselatint, és keverjük simára. Amikor már éppen csak langyos, szintén keverjük hozzá az epres-ricottás krémhez.
- A hulalát (v. habtejszínt) verjük kemény habbá, majd apránként szintén keverjük a krémhez. Ezután legalább 1 órára tegyük be a hűtőszekrénybe, hogy a krém egy kicsit megdermedjen.
- Az egyik tortalapot helyezzük rá egy tálcára, majd kanalazzuk rá a krémet. Ezután helyezzük rá a másik tortalapot, és szintén kanalazzuk a tetejére a krémet. Végül szórjuk meg tortadarával, és díszítsük olvasztott csokoládéba mártott eperszemekkel. Ezután tegyük be a hűtőszekrénybe kb. 30 percre, hogy kicsit lehűljön, és könnyebben tudjuk majd szeletelni.
- Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a hűtőszekrényből, majd éles késsel, ízlés szerint szeleteljük fel.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2454
- Feltöltés dátuma: 2013. június 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gizi
382 recept
Valami nagyon krémes, epres süteményt szerettem volna sütni, amikor a kezembe került a mogyoró. Így aztán a tésztába belekevertem, és tortaformában sütöttem meg. Az epres-habos krém, és a mogyorós tészta nagyon finom volt együtt.