r
Nosalty Logó

Eperkrémes-csokis falatkák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Eperkrémes-csokis falatkák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tallérokhoz

Az eperkrémhez

Összesen 1236 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tallérokhoz

Az eperkrémhez

Összesen 4945 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tallérokhoz

Az eperkrémhez

Összesen 333 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    85.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    691.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    301 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.6 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    366 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    346 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    233 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    206 micro
Összesen 1236 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    74.6 g

Zsír

  • Összesen
    343.6 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2765.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    606 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    1203 mg
  • Nátrium
    693 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    394.5 g
  • Cukor
    247 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    369.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1463 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    138 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    146 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    477 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1384 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    931 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    826 micro
Összesen 4945 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 333 kcal

Hozzávalók

A tallérokhoz

Az eperkrémhez

Elkészítés

A tallérokhoz

  1. A margarint a porcukorral felhabosítjuk, majd belekeverjük a sütőporral és a kakaóporral elkevert lisztet.
  2. Sima, csöves nyomózsákból papírral bélelt tepsibe kis halmokat nyomunk, távolságot tartva, mert a tészta terülni fog.
  3. Előmelegített sütőben kb. 10-12 percig sütjük. Akkor jó, ha fel tudjuk emelni egy kicsit a papírról. Ezután hagyjuk kihűlni.
  4. Az epret összeturmixoljuk, a mascarpone-t a porcukorral felhabosítjuk, az epret belekeverjük, végül a habfixálót is hozzáadva tovább habosítjuk.
  5. Két korongot a krémmel összetapasztunk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2813
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 26.

Ajánló

A tetejüket olvasztott csokoládéval megcsurgatjuk vagy másképp is díszíthetjük. De persze simán hagyva is finom!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mert eperszezon van, és mert nagyon finom! :D

Hozzávalók

A tallérokhoz

Az eperkrémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...