r
Nosalty Logó

Eper "lasagne"

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Eper "lasagne"
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához és kinyújtásához

A töltelékhez

Összesen 679 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához és kinyújtásához

A töltelékhez

Összesen 2707 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához és kinyújtásához

A töltelékhez

Összesen 264 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    52.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    97.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 679 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    35.7 g

Zsír

  • Összesen
    211.2 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    902.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    184 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    472 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    165.6 g
  • Cukor
    90 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    388.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    561 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    167 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    548 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 2707 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    87.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 264 kcal

Hozzávalók

A tésztához és kinyújtásához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához és kinyújtásához

  1. A vajas tésztát porcukorral vastagon hintett munkafelületen, ill. a tészta tetejét is porcukorral hintve papírvékonyra kinyújtjuk, majd óvatosan átemeljük egy nagyméretű, alaposan kivajazott és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe és 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük (kb. 10-15 perc aéatt). 200 gramm leveles tésztából két nagy lapunk lesz.
  2. A megsült tésztalapot még melegen ízléses méretű, egyforma téglalapokra vágjuk, majd a tepsiről kiemelve félretesszük hűlni. Ha a tészta megemelkedne, kézzel nyomjuk le. Megjegyzés: a tésztának ostyaszerűen ropogósnak kell lennie.
  3. A mascarponét alaposan kikeverjük a porcukor felével, a konyakkal és a vaníliával.
  4. A tejszínből kemény habot verünk, a végén a maradék porcukrot is hozzáadjuk. A tejszínhabot lazán beleforgatjuk a mascarponéba. Kóstoljuk meg, ha valaki édesebben szereti, adhat még hozzá porcukrot.
  5. Az epret vékony szeletekre vágjuk, egy tányérra terítjük és kissé megporcukrozzuk.
  6. A következőképpen rétegezzük: tésztalap, krém, eperszeletek. Egy adagra 3-4 tésztalapot számoljunk. A tetejére krém, arra eper kerül.
  7. Maximum fél órára hűtőbe tesszük tálalás előtt. (Azért ne tovább, mert félő, hogy a tésztalapok elveszítik ropogós állagukat.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 60x60
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 190
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 36609
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 09.

Ajánló

Ha megmarad a tésztából, tegyük el, eláll sokáig. Csak úgy magában, vagy fagyi mellé isteni (a porcukor miatt egy hajszálvékony karamellizálódott réteg lesz rajta- főleg az alján... :) ) A fenti módszerrel készíthetünk kerek ostyát is: a vajas tésztát ugyanúgy porcukorral kinyújltjuk, majd köröket szaggatunk és úgy sütjük meg.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet a Dining Guide receptversenyére készítettem. Már fenn van az oldalon, eddig 3 értékelés alapján 2 pontot kapott, ami "lefordítva" szöveges értékelésre azt jelenti, hogy "rossz". (1 pont- borzasztó, 2 pont- rossz, 3 pont - átlagos, 4 pont - jó, 5 pont kiváló.) Teljesen romokban heverek :((((((( Remélem, Nektek tetszeni fog, egyébként - szerintem, sőt, mások szerint is - isteni. Roppanós ostya, habkönnyű krém, zamatos eper.... Tényleg ennyire rossz lenne? :(((((((

Hozzávalók

A tésztához és kinyújtásához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...