Eper-joghurt fagylalt
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
- 1% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
150g eper45 kcal
-
31g eperszörp95 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
75g joghurt46 kcal
-
38g habtejszín110 kcal
-
10 kcal
Összesen
308
kcal
- 1% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
600g eper180 kcal
-
125g eperszörp379 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
300g joghurt183 kcal
-
150g habtejszín438 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
Összesen
1228
kcal
- 1% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
49g eper15 kcal
-
10.2g eperszörp31 kcal
-
3.3g citromlé1 kcal
-
24.5g joghurt15 kcal
-
12.2g habtejszín36 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
Összesen
101
kcal
- 1% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 14.5 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 352.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 140 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 129 mg
-
Nátrium 49 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 227.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 126 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 87 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 123 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 38 micro
Összesen
308
kcal
- 1% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.6 g
Zsír
-
Összesen 57.9 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 206 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1409.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 559 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 122 mg
-
Foszfor 515 mg
-
Nátrium 195 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 172 g
-
Cukor 144 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 908.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 505 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 350 mg
-
D vitamin: 41 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 170 micro
-
Kolin: 105 mg
-
Retinol - A vitamin: 492 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 145 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 153 micro
Összesen
1228
kcal
- 1% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.4 g
Zsír
-
Összesen 4.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 115.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 42 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 74.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 12 micro
Összesen
101
kcal
Hozzávalók
-
600 g eper
-
125 ml eperszörp
-
5 ek citromlé
-
300 g joghurt
-
150 g habtejszín
-
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
- Az epret megmossuk, leszárítjuk, megtisztítjuk. 500 g epret a sziruppal és citromlével pürésítjük. A joghurtot hozzákavarjuk.
- A maradék epret apró kockákra vágjuk és az epres-joghurtos masszához keverjük.
- A tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan a krémhez forgatjuk.
- A masszát fagyasztóba tesszük, közben óvatosan átkavarjuk.
- Tálalás előtt 30 perccel kivesszük a fagyasztóból és gombócokra szedve tálaljuk.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 528
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 71331
- Feltöltés dátuma: 2010. június 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Ha nincs fagyigépünk és a mélyhűtőben fagyasztjuk a fagylaltot, ne felejtsük gyakran átkavargatni, így megelőzzük a jégkristályok kialakukását.