Az én mandulás-sárgabarackos rudacskáim
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Ikó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 12% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 33% Zsír
-
60 kcal
-
38g marcipán173 kcal
-
30g tojásfehérje16 kcal
-
6g méz19 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
19 kcal
-
0g mandulaaroma0 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
63g dió409 kcal
-
38g fehér csokoládé202 kcal
-
75g mandulapehely443 kcal
Összesen
1465
kcal
- 12% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 33% Zsír
-
100g aszalt sárgabarack241 kcal
-
150g marcipán693 kcal
-
120g tojásfehérje62 kcal
-
25g méz76 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
0g mandulaaroma0 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
250g dió1635 kcal
-
150g fehér csokoládé809 kcal
-
300g mandulapehely1770 kcal
Összesen
5859
kcal
- 12% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 33% Zsír
-
19 kcal
-
12g marcipán56 kcal
-
9.6g tojásfehérje5 kcal
-
2g méz6 kcal
-
8g porcukor31 kcal
-
1.6g vaníliás cukor6 kcal
-
0g mandulaaroma0 kcal
-
2.4g finomliszt9 kcal
-
20.1g dió131 kcal
-
12g fehér csokoládé65 kcal
-
24.1g mandulapehely142 kcal
Összesen
470
kcal
- 12% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 35.3 g
Zsír
-
Összesen 100.3 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 39 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1459.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 331 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 317 mg
-
Foszfor 674 mg
-
Nátrium 106 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 122.9 g
-
Cukor 96 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 42.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 106 micro
-
Kolin: 79 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 551 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
1465
kcal
- 12% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 141.2 g
Zsír
-
Összesen 401.2 g
-
Telített zsírsav 58 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 136 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 157 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5837 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 66 mg
-
Kálcium 1322 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 1269 mg
-
Foszfor 2694 mg
-
Nátrium 424 mg
-
Réz 8 mg
-
Mangán 15 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 491.6 g
-
Cukor 383 mg
-
Élelmi rost 59 mg
VÍZ
-
Összesen 169.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 196 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 79 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 426 micro
-
Kolin: 317 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2205 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
5859
kcal
- 12% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.3 g
Zsír
-
Összesen 32.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 468.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 106 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 102 mg
-
Foszfor 216 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.5 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 13.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 177 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
470
kcal
Hozzávalók
-
10 dkg aszalt sárgabarack
-
15 dkg marcipán
-
3 db tojásfehérje
-
1 ek méz
-
10 dkg porcukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
3 csepp mandulaaroma
-
2 evőkanál finomliszt
-
15 dkg fehér csokoládé
-
30 dkg mandulapehely
Elkészítés
- Az aszalt sárgabarackot felkockázzuk. A tepsit kibéleljük papírral, a sütőt előmelegítjük.
- A marcipánt apró darabokra vágjuk, hozzáadjuk a tojásfehérjéket és konyhai robotgép dagasztó spiráljával jól összekeverjük. A marcipánmassza majdnem teljesen fel kell, hogy oldódjon a tojásfehérjében!
- Hozzáadjuk a többi hozzávalót is először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton jól összedolgozzuk.
- A szeletelt mandulát egy lapos tányérba szórjuk.
- A tésztából evőkanál segítségével kis adagokat veszünk, nedves kézzel hosszúkás formára nyújtjuk, majd a mandulában megforgatjuk. Kb. 5 cm hosszú legyen.
- A rudacskákat a tepsire helyezzük, és kb. 12 perc alatt megsütjük.
- A rácson kihűtött rudacskák mindkét felét vízfürdőben megolvasztott fehércsokoládéba mártjuk, majd hagyjuk megdermedni.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 12 perc
- Receptkönyvben: 47
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 5986
- Feltöltés dátuma: 2011. január 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Ikó
44 recept
Karácsonyi aprósüteménynek készült. Kb. 40 darab lesz belőle.