r
Nosalty Logó

Emeletes epres

Iluska
Emeletes epres
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Epres krém

Tejfölös krém

349
Kalória
9g
Fehérje
29.4g
Szénhidrát
19.5g
Zsír
80g
Víz
57g
Koleszterin
1.8g
Élelmi rost
27.9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Epres krém

Tejfölös krém

Összesen 349 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Epres krém

Tejfölös krém

Összesen 2435 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Epres krém

Tejfölös krém

Összesen 146 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.4 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    80 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 349 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    63 g

Zsír

  • Összesen
    136.6 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    399 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1462.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    479 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    406 mg
  • Nátrium
    484 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    205.8 g
  • Cukor
    195 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    560 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    932 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    142 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    911 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    211 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 2435 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    88 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    33.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 146 kcal

Elkészítés

Epres krém

  1. Folpackkal kibélelünk egy kuglófformát. Kirakjuk félbevágott eperszemekkel. Elkészítjük a tejfölös krémet.
  2. Az eperjoghurtot a cukorral odatesszük melegedni.
  3. Pár kanállal elveszünk belőle, és a csomag zselatint csomómentesre keverjük. Amit utána hozzáöntünk. Csak melegítsük, forralni nem szabad! (A zselatint nem szabad forralni!)
  4. Mikor jól összemelegedett, levesszük a tűzről, és a felvert tejszínt óvatos mozdulatokkal hozzákeverjük. Kis hűlés után óvatosan rászedjük a tejfölös anyagra. Hűtés következik a hűtőben.
  5. 3-4 óra múlva egy tányért teszünk a tetejére, amire átfordítjuk egy ügyes mozdulattal. A neylont lehúzzuk róla, a felső emeletet is ráborítjuk. Most már jöhetnek a vendégek. Jó étvágyat!

Tejfölös krém

  1. A tejfölt a cukrokkal elkeverjük, kicsit elvéve belőle, elkeverjük a fél csomag zselatint. Hozzáöntjük, majd tűzre tesszük melegedni. Csak melegítjük! Óvatosan egy evőkanállal szedünk a formába tett eprekre annyit, hogy ne látszódjanak a gyümölcsök ki. Hűtőbe tesszük.
  2. A maradék fehér részt szintén folpackkal bélelt, kisebb körformába öntjük, amit hűtőbe teszünk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 p

Ez a desszert a nyári melegben jó kis hűsítő lehet. Ha már nincs eper, akkor lehet konzervből is készíteni.

További receptek

Lúdlábtorta rumos meggyel

Ez a nagyszerű és egyedi megjelenésű torta Gerbaud Emil munkáját dicséri. Eredetileg egy cukrászati alapkrémmel, párizsi krémmel, más néven ganache-zsal (ganázzsal) készítette el, ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...