r
Nosalty Logó

Emeletes élvezet ahogy Kalany készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kalany
Emeletes élvezet ahogy Kalany készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához

A 2. réteghez

A 3. réteghez

A 4. réteghez

A tetejére

Összesen 1169 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához

A 2. réteghez

A 3. réteghez

A 4. réteghez

A tetejére

Összesen 4668 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához

A 2. réteghez

A 3. réteghez

A 4. réteghez

A tetejére

Összesen 226 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.2 g

Zsír

  • Összesen
    71.4 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    281 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2012.9 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    472 mg
  • Vas
    129 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    648 mg
  • Nátrium
    496 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.5 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    104.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    374 micro
Összesen 1169 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.9 g

Zsír

  • Összesen
    285.6 g
  • Telített zsírsav
    163 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    1124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8051.5 g
  • Cink
    657 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    1888 mg
  • Vas
    515 mg
  • Magnézium
    247 mg
  • Foszfor
    2591 mg
  • Nátrium
    1983 mg
  • Réz
    27 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    398 g
  • Cukor
    217 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    418.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    561 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    866 mg
  • Retinol - A vitamin:
    559 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1497 micro
Összesen 4668 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    389 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    15 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 226 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A 2. réteghez

A 3. réteghez

A 4. réteghez

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. Elkészítjük a piskótát, összekeverjük a lisztet, a sütőport, a cukrot és a kakaóport. Ehhez adjuk a tojássárgákat, és az olajat. Csomómentesre keverjük, majd óvatosan hozzákeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjéket. Ezt az egészet kivajazott és lisztezett tepsiben megsütjük.
  2. Amíg a piskóta sül, elkészítjük a többi réteget.
  3. 2. réteg: A túrót, ha nagyobb darabos, mixerrel krémesítsük. Ehhez keverjük a vaníliás cukrot és az ízlés szerinti porcukrot, majd pedig a habbá vert tejszínt. Ezt a réteget csak a teljesen kihűlt piskótára kenjük egyenletesen.
  4. 3. réteg: Az Aranka krémport a tejjel és a vaníliás cukorral sűrű krémmé verjük elektromos habverővel. Ezt a túrós krémre kenjük.
  5. 4. réteg: A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük, majd a vaníliás krémre simítjuk. (Ugyan a Hulala tejszín habjának tartása jobb, mint bármelyik másiknak, én szoktam hozzá keverni egy kis habfixálót is, a biztonság kedvéért.)
  6. Az egésznek a tetejére jön a csokoládé, majd a tálalásig érdemes néhány órára hűtőbe rakni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 132
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 23855
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 02.

Ajánló

Nem az a könnyen utaztatható süti, de vendégváráskor vagy ünnepekkor tökéletes.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kalany 3 recept

Anyukám egyik kollégájától kaptuk a receptet. Amit azóta már többször is megcsináltunk, és minden alkalommal finomabb. :) Most szeretném mindenkivel megosztani, mert valami mennyei, főleg, ha valaki szereti a nagyon habos-krémes sütiket.

Hozzávalók

A piskótához

A 2. réteghez

A 3. réteghez

A 4. réteghez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...