Emeletes élvezet ahogy Kalany készíti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Kalany
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 23% Zsír
A piskótához
-
15g finomliszt55 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
83g tojás104 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
11 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
A 2. réteghez
A 3. réteghez
-
86 kcal
-
125g tej70 kcal
-
10 kcal
A 4. réteghez
-
126 kcal
-
13g porcukor48 kcal
A tetejére
-
13g csokoládé68 kcal
Összesen
1169
kcal
- 10% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 23% Zsír
A piskótához
-
60g finomliszt218 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
330g tojás415 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
46 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A 2. réteghez
-
250g tehéntúró368 kcal
-
14g porcukor54 kcal
-
300g növényi habtejszín753 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
A 3. réteghez
-
343 kcal
-
500g tej280 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
A 4. réteghez
-
200g növényi habtejszín502 kcal
-
50g porcukor194 kcal
A tetejére
-
50g csokoládé273 kcal
Összesen
4668
kcal
- 10% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 23% Zsír
A piskótához
-
2.9g finomliszt11 kcal
-
2.9g cukor11 kcal
-
15.9g tojás20 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
4.1g napraforgó olaj36 kcal
-
2 kcal
-
0.7g vaj5 kcal
-
0.7g finomliszt3 kcal
A 2. réteghez
-
12.1g tehéntúró18 kcal
-
0.7g porcukor3 kcal
-
14.5g növényi habtejszín36 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
A 3. réteghez
-
4.3g vaníliás pudingpor17 kcal
-
24.2g tej14 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
A 4. réteghez
-
9.7g növényi habtejszín24 kcal
-
2.4g porcukor9 kcal
A tetejére
-
2.4g csokoládé13 kcal
Összesen
226
kcal
- 10% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.2 g
Zsír
-
Összesen 71.4 g
-
Telített zsírsav 41 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 281 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2012.9 g
-
Cink 164 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 472 mg
-
Vas 129 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 648 mg
-
Nátrium 496 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 99.5 g
-
Cukor 54 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 104.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 140 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 60 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 16 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 75 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 217 mg
-
Retinol - A vitamin: 140 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 374 micro
Összesen
1169
kcal
- 10% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 120.9 g
Zsír
-
Összesen 285.6 g
-
Telített zsírsav 163 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 59 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 38 g
-
Koleszterin 1124 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8051.5 g
-
Cink 657 mg
-
Szelén 122 mg
-
Kálcium 1888 mg
-
Vas 515 mg
-
Magnézium 247 mg
-
Foszfor 2591 mg
-
Nátrium 1983 mg
-
Réz 27 mg
-
Mangán 22 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 398 g
-
Cukor 217 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 418.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 561 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 39 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 63 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 301 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 163 micro
-
Kolin: 866 mg
-
Retinol - A vitamin: 559 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1497 micro
Összesen
4668
kcal
- 10% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 13.8 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 389 g
-
Cink 32 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 91 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 125 mg
-
Nátrium 96 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.2 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 20.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 15 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 72 micro
Összesen
226
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
4 evőkanál finomliszt
-
6 ek cukor
-
6 db tojás
-
1 csomag sütőpor
-
1 dl napraforgó olaj
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
A 2. réteghez
-
25 dkg tehéntúró
-
3 dl növényi habtejszín
-
1 csomag vaníliás cukor
A 3. réteghez
-
5 dl tej
-
1 csomag vaníliás cukor
A 4. réteghez
-
2 dl növényi habtejszín
-
5 dkg porcukor
A tetejére
Elkészítés
A piskótához
- Elkészítjük a piskótát, összekeverjük a lisztet, a sütőport, a cukrot és a kakaóport. Ehhez adjuk a tojássárgákat, és az olajat. Csomómentesre keverjük, majd óvatosan hozzákeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjéket. Ezt az egészet kivajazott és lisztezett tepsiben megsütjük.
- Amíg a piskóta sül, elkészítjük a többi réteget.
- 2. réteg: A túrót, ha nagyobb darabos, mixerrel krémesítsük. Ehhez keverjük a vaníliás cukrot és az ízlés szerinti porcukrot, majd pedig a habbá vert tejszínt. Ezt a réteget csak a teljesen kihűlt piskótára kenjük egyenletesen.
- 3. réteg: Az Aranka krémport a tejjel és a vaníliás cukorral sűrű krémmé verjük elektromos habverővel. Ezt a túrós krémre kenjük.
- 4. réteg: A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük, majd a vaníliás krémre simítjuk. (Ugyan a Hulala tejszín habjának tartása jobb, mint bármelyik másiknak, én szoktam hozzá keverni egy kis habfixálót is, a biztonság kedvéért.)
- Az egésznek a tetejére jön a csokoládé, majd a tálalásig érdemes néhány órára hűtőbe rakni.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 132
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 18
- Össznézettség: 23895
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 02.
Ajánló
Nem az a könnyen utaztatható süti, de vendégváráskor vagy ünnepekkor tökéletes.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Kalany
3 recept
Anyukám egyik kollégájától kaptuk a receptet. Amit azóta már többször is megcsináltunk, és minden alkalommal finomabb. :) Most szeretném mindenkivel megosztani, mert valami mennyei, főleg, ha valaki szereti a nagyon habos-krémes sütiket.