r
Nosalty Logó

Emeletes élvezet ahogy Kalany készíti

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Kalany
Emeletes élvezet ahogy Kalany készíti
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A 2. réteghez

A 3. réteghez

A 4. réteghez

A tetejére

1169
Kalória
30.2g
Fehérje
99.5g
Szénhidrátok
71.4g
Zsír
104.7g
Víz
281.1g
Koleszterin
3.4g
Rost
54.2g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához

A 2. réteghez

A 3. réteghez

A 4. réteghez

A tetejére

Összesen 1169 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához

A 2. réteghez

A 3. réteghez

A 4. réteghez

A tetejére

Összesen 4668 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához

A 2. réteghez

A 3. réteghez

A 4. réteghez

A tetejére

Összesen 226 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.2 g

Zsír

  • Összesen
    71.4 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    281 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2012.9 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    472 mg
  • Vas
    129 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    648 mg
  • Nátrium
    496 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.5 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    104.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    374 micro
Összesen 1169 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.9 g

Zsír

  • Összesen
    285.6 g
  • Telített zsírsav
    163 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    1124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8051.5 g
  • Cink
    657 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    1888 mg
  • Vas
    515 mg
  • Magnézium
    247 mg
  • Foszfor
    2591 mg
  • Nátrium
    1983 mg
  • Réz
    27 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    398 g
  • Cukor
    217 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    418.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    561 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    866 mg
  • Retinol - A vitamin:
    559 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1497 micro
Összesen 4668 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    389 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    20.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    15 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 226 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. Elkészítjük a piskótát, összekeverjük a lisztet, a sütőport, a cukrot és a kakaóport. Ehhez adjuk a tojássárgákat, és az olajat. Csomómentesre keverjük, majd óvatosan hozzákeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjéket. Ezt az egészet kivajazott és lisztezett tepsiben megsütjük.
  2. Amíg a piskóta sül, elkészítjük a többi réteget.
  3. 2. réteg: A túrót, ha nagyobb darabos, mixerrel krémesítsük. Ehhez keverjük a vaníliás cukrot és az ízlés szerinti porcukrot, majd pedig a habbá vert tejszínt. Ezt a réteget csak a teljesen kihűlt piskótára kenjük egyenletesen.
  4. 3. réteg: Az Aranka krémport a tejjel és a vaníliás cukorral sűrű krémmé verjük elektromos habverővel. Ezt a túrós krémre kenjük.
  5. 4. réteg: A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük, majd a vaníliás krémre simítjuk. (Ugyan a Hulala tejszín habjának tartása jobb, mint bármelyik másiknak, én szoktam hozzá keverni egy kis habfixálót is, a biztonság kedvéért.)
  6. Az egésznek a tetejére jön a csokoládé, majd a tálalásig érdemes néhány órára hűtőbe rakni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Anyukám egyik kollégájától kaptuk a receptet. Amit azóta már többször is megcsináltunk, és minden alkalommal finomabb. :) Most szeretném mindenkivel megosztani, mert valami mennyei, főleg, ha valaki szereti a nagyon habos-krémes sütiket.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Túrórudi-szelet

Kedvenc magyar édességünk minden ízét magába kebelezte ez a krémes, édes süteményszelet. Szerencsére nem tartja meg őket magának, hanem a beléje harapókat kápráztatja a friss túró, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Fokhagymás csülök tepsiben sütve

A családban egyedül én szeretem a csülköt, ezzel most magamnak kedveskedtem. Nem egy könnyű és diétás étel, de ritkán azt hiszem megengedhető. Paprikás krumplival és savanyú ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!