Emeletes csokis-puncsos szülinapi torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
edina1104
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tortalapokhoz
-
23g tojás29 kcal
-
21g porcukor81 kcal
-
10g víz0 kcal
-
18g napraforgó olaj157 kcal
-
6 kcal
-
31g finomliszt112 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
Az alsó puncstortához
A felső csokitortához
-
8g margarin60 kcal
-
8g porcukor32 kcal
-
12 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g habfixáló2 kcal
-
17g habtejszín49 kcal
A bevonathoz és díszítéshez
-
25g cukorfondant87 kcal
Összesen
770
kcal
- 4% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tortalapokhoz
-
275g tojás346 kcal
-
250g porcukor968 kcal
-
125g víz0 kcal
-
213g napraforgó olaj1879 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
370g finomliszt1347 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
Az alsó puncstortához
-
300g sárgabaracklekvár834 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
90g narancslé42 kcal
-
80g rum185 kcal
-
80g szörp242 kcal
-
100g porcukor387 kcal
A felső csokitortához
-
100g margarin717 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
143 kcal
-
0g só0 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
A bevonathoz és díszítéshez
-
300g cukorfondant1038 kcal
Összesen
9221
kcal
- 4% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tortalapokhoz
-
10.1g tojás13 kcal
-
9.2g porcukor36 kcal
-
4.6g víz0 kcal
-
7.8g napraforgó olaj69 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
13.6g finomliszt49 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
Az alsó puncstortához
-
31 kcal
-
1.5g citromlé0 kcal
-
3.3g narancslé2 kcal
-
2.9g rum7 kcal
-
2.9g szörp9 kcal
-
3.7g porcukor14 kcal
A felső csokitortához
-
3.7g margarin26 kcal
-
3.7g porcukor14 kcal
-
2.3g cukrozatlan kakaópor5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.3g habfixáló1 kcal
-
7.3g habtejszín21 kcal
A bevonathoz és díszítéshez
-
11g cukorfondant38 kcal
Összesen
338
kcal
- 4% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.8 g
Zsír
-
Összesen 32.6 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 94 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 559.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 115 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 228 mg
-
Nátrium 157 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 110.5 g
-
Cukor 77 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 63.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 148 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 70 mg
-
Retinol - A vitamin: 142 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 63 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 118 micro
Összesen
770
kcal
- 4% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 105.2 g
Zsír
-
Összesen 390.7 g
-
Telített zsírsav 95 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 167 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 110 g
-
Koleszterin 1122 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6718.9 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 219 mg
-
Kálcium 1376 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 469 mg
-
Foszfor 2734 mg
-
Nátrium 1882 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1325.8 g
-
Cukor 930 mg
-
Élelmi rost 37 mg
VÍZ
-
Összesen 759.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1772 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 101 mg
-
C vitamin: 70 mg
-
D vitamin: 244 micro
-
K vitamin: 113 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 302 micro
-
Kolin: 841 mg
-
Retinol - A vitamin: 1703 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 757 micro
-
β-crypt 157 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1417 micro
Összesen
9221
kcal
- 4% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 14.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 246.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 100 mg
-
Nátrium 69 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.7 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 27.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 65 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 63 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 52 micro
Összesen
338
kcal
Hozzávalók
A tortalapokhoz
-
5 db tojás
-
25 dkg porcukor
-
2.5 dl napraforgó olaj
-
2 csomag vaníliás cukor
-
37 dkg finomliszt
-
1 csomag sütőpor
Az alsó puncstortához
-
30 dkg sárgabaracklekvár
-
1 citromból nyert citromlé
-
1 narancsból nyert narancslé
-
0.8 dl rum
-
10 dkg porcukor
A felső csokitortához
-
10 dkg margarin
-
10 dkg porcukor
-
6.3 dkg cukrozatlan kakaópor
-
1 csipet só
-
1 csomag habfixáló
-
2 dl habtejszín
A bevonathoz és díszítéshez
Elkészítés
A tortalapokhoz
- Ha saját készítésű fondanttal szeretnénk dolgozni, akkor azt előző este el kell készíteni! Nyújtható fondant alapreceptem itt:
- Először sütünk egy 3 vagy 4 tojásos piskótalapot. Mindegy milyen formában, mivel ezt darabolni fogjuk és töltelék készül belőle.
- A tortalapok elkészítése: A tojásokat kettéválasztjuk és a fehérjét kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a kétféle cukorral jól kikeverjük. Kavargatva hozzáadjuk a vizet és az olajat.
- A sütőporral elkevert lisztet is szép lassan beledolgozzuk, végül pedig a kemény habbá felvert tojásfehérjéket is óvatosan beleforgatjuk.
- Sütőpapírral kibélelünk egy kerek tortaformát és egy kb. fele akkora tortaformát, vagy egy edényt. A tésztát 2 részre osztjuk, 1/3-ad részt a kicsi formába, 2/3-ad részt pedig a nagy formába töltünk. Előmelegített sütőben sütjük, a kicsi formát kb. 25-30 perc után kivesszük, a nagyot pedig 45 perc után. (Ez tulajdonképpen a Zebratorta alapreceptje.)
- Az alsó, puncsos szint elkészítése: Ha kihűlt a piskótalapunk, akkor feldaraboljuk pici kockákra és egy mély tálba tesszük.
- Egy edényben 20 dkg lekvárt, a citrom levét, a narancs levét, a málnaszörpöt és a porcukrot lassú tűzön vagy gőz felett összeforraljuk. Utána hozzáadjuk a rumot. Ezután megöntözzük vele a kockára vágott piskótát, ügyeljünk rá, hogy mindenhol jól átjárja a szirup. Kicsit meg is lehet nyomkodni.
- A nagyobb tortalapot félbevágjuk, egy tálra helyezzük. Megkenjük a maradék lekvár negyedével és visszahelyezzük rá a tortagyűrűt. Rátöltjük a szirupos piskótát. Megkenjük a másik lapot is kevés lekvárral és ráfordítjuk. Egy tányér, vagy valamilyen egyenes tárgyat teszünk a tetejére, erre pedig egy súlyt, hogy tömörödjön a torta. (Pl. 1 zacskó kristálycukor kitűnő súly.) Hideg helyen pihentetjük pár órát.
- A pihentetés után az egész tortát körbekenjük a maradék lekvárral, hogy jól tapadjon rá a fondant. 1-2 ek kakaóval lehet színezni a fondantot. (Sajnos nem volt időm egy nappal előbb elkészíteni, így törött is a fondantom. Megoldás: betettem egy tálba 2 ek margarinnal, és felolvasztottam közepesen lágy, spatulával jól kenhető állapotúra, és ezzel vontam be az alsó szintet.)
- A felső, csokoládés szint elkészítése: A kisebb tortalapot elvágjuk félbe. A krémet elkészítjük: a margarint kikeverjük a csipet sóval és a cukorral, majd beleszitáljuk a kakaóport. Jól kidolgozzuk. A tejszínt kemény habbá verjük (habfixálót tettem bele), és óvatosan a kakaós krémhez keverjük. Ezután megkenjük vastagon a tortalap alsó részét, ráillesztjük a felső részt, és az egészet bevonjuk ezzel a krémmel.Érdemes egy kicsit hűteni ezután.
- Díszítés: A tortákat elővesszük, egymásra helyezzük őket. Kinyújtjuk a színes fondantokat. (A színes fondantok elkészítése ugyanaz, mint az alapreceptben, csak a víz helyett folyékony ételfestékkel dolgozunk. Az alaprecepthez képest negyed adagot is elég elkészíteni.) Kiszúróformákat használunk (csillagot és kört használtam), és ezeket illesztjük a torta felületére. Ha nem tapadna rendesen, akkor a kiszúrt forma hátulját meg lehet kenni kevés porcukorból és vízből álló, tejföl sűrűségű masszával. Ettől nagyon jól fog tapadni.
- A végén beleszúrjuk a tetejébe a nyalókákat. A nyalókákat a csomagolásuk nélkül tegyük a tortára. Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 67
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 16749
- Feltöltés dátuma: 2012. március 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
edina1104
4 recept
Kisfiam 8. szülinapjára sütöttem a gyerekzsúrra. Szeretem a csokoládébarna, a lime zöld, és a türkizkék kontrasztos színeit, emiatt döntöttem emellet a színkombináció mellett.