r
Nosalty Logó

Elzászi lepény körtével

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Elzászi lepény körtével
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 891 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3562 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 194 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    38.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    227 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    389.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.6 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    245.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    342 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    334 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    291 micro
Összesen 891 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    44.2 g

Zsír

  • Összesen
    154.1 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    910 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1559 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    317 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    702 mg
  • Nátrium
    275 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    522.5 g
  • Cukor
    321 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    983.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1367 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    540 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1336 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    383 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1163 micro
Összesen 3562 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    85.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 194 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet és a porcukrot egymással elvegyítjük, hozzáadjuk a csipetnyi sót, majd a vajdarabkákat is hozzákeverjük. A tojásokat szétválasztjuk, és a sárgáját a tésztához adjuk. (A fehérjére nem lesz szükségünk, ezt felhasználhatjuk más étel vagy sütemény készítéséhez.)
  2. Ezután a tésztát 1 órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy a vaj visszakeményedjen. Így egy nagyon puha, porhanyós vajas tésztát kapunk, amit ebben a formában a hűtőből kivéve akár kekszek készítéséhez is felhasználhatunk.
  3. Lisztezett munkafelületen átgyúrjuk, majd nyújtófával a pitetál vagy a tepsi méretéhez igazítjuk. Belenyomkodjuk a formába - az oldalára is jusson - és további 15 percre visszatesszük a hűtőszekrénybe.
  4. Addig a tejfölt elkeverjük a cukorral, és a körtéket vékonyra szeleteljük. Meglocsoljuk a citromlével, hogy ne barnuljanak meg.
  5. 15 perc után a tésztát elővesszük a hűtőből, egy villával megszurkáljuk, majd belesimítjuk a tejfölös krémet. A körteszeleteket szépen elrendezzük a tetején, majd egy kevés olvasztott vajat locsolunk rá.
  6. A sütőt előmelegítjük, és a lepényt kb. 25-30 percig sütjük.
  7. Amikor megsült, a formában hűlni hagyjuk. Végül egy ecset segítségével vékonyan rákenjük a baracklekvárt a tetejére, és pár percre a mikróba tesszük, hogy szép fényesre süljön a teteje.
  8. Ezt persze csak akkor tegyük, ha kerek piteformában sütöttük a lepényt, és az befér a mikrónkba. Ha nagyobb tepsiben, vagy sütőedényben készítettük, akkor a lekvárral megkenve akár a sütőbe is visszatolhatjuk pár percre, amíg a lekvár rásül a tetejére.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: átmérője 26-28
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 13686
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 09.

Ajánló

Természetesen almából, vagy bármilyen más szeletelhető gyümölcsből elkészíthető. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a körtés változat az elzászi almalepény nyomán készült nálunk, mert most épp abból terem sok a kertünkben. Ez egy nagyon finom, kellemes ízű körtés lepény, mellyel bármikor elkápráztathatjuk a vendégeinket. Természetesen almából, vagy bármilyen más szeletelhető gyümölcsből elkészíthető. Az összes hozzávaló kiméréséhez egy 2 dl-es csészét használjunk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...