Eljegyzési hal
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Kataa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
419
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
1673
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
25.9g pangasius31 kcal
-
25.9g burgonya15 kcal
-
26.5g karfiol3 kcal
-
5.2g bacon20 kcal
-
10.4g főzőtejszín14 kcal
-
0 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
5.2g víz0 kcal
-
0.4g napraforgó olaj4 kcal
Összesen
88
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27 g
Zsír
-
Összesen 24.7 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 103 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 961.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 92 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 423 mg
-
Nátrium 363 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.8 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 298.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 44 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 137 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
419
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 108.2 g
Zsír
-
Összesen 98.8 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 411 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3844.4 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 71 mg
-
Kálcium 368 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 248 mg
-
Foszfor 1692 mg
-
Nátrium 1452 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 87 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 1192.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 205 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 15 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 177 mg
-
D vitamin: 65 micro
-
K vitamin: 53 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 229 micro
-
Kolin: 548 mg
-
Retinol - A vitamin: 201 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 48 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 37 micro
Összesen
1673
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 5.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 199.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 75 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 61.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
88
kcal
Hozzávalók
-
0.5 kg pangasius
-
0.5 kg burgonya
-
1 kis fej karfiol
-
10 dkg bacon
-
2 dl főzőtejszín
-
hal fűszerkeverék ízlés szerint
-
3 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
1 dl víz
-
1 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- A köret hozzávalóit előkészítjük: a burgonyát meghámozzuk, és körülbelül fél cm vastag szeletekre vágjuk, a karfiolt rózsáira szedjük, és a nagyobb darabokat összevágjuk, a bacont felkockázzuk.
- Kiolajozott tepsibe tesszük a burgonyát, a karfiolt és a bacont. Jól összekeverjük, hogy megfelelő arányban legyenek mindenhol.
- A tejszínhez hozzákeverjük az összenyomott fokhagymát, az 1 dl vizet és az ízlés szerint adagolt sót. Ráöntjük a tepsiben sorakozó finomságokra.
- Alufóliával lefedjük, körülbelül 20 percig betesszük a sütőbe.
- Amíg készül a burgonya, befűszerezzük a halszeleteket a fűszerkeverékkel.
- Ha letelt az idő, a halat a burgonya tetejére tesszük, újra lefedjük és még 15 percig visszatesszük a sütőbe.
- Levesszük a fóliát, és még 15 percig sütjük az ételünket.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 85
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 11895
- Feltöltés dátuma: 2011. november 18.
Ajánló
A köret magában is megállja a helyét!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Kataa
25 recept
Eljegyzési ebédnek készült párom és magam számára! Már régen kaptam ennyi bókot a főztömre, mint ennek a fogásnak a tálalása után! Az ihletet Angi Tejszínes burgonyája adta! Köszönet érte!