Elfuserált zabkeksz(mentő desszert)
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lakos Benedek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 3% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 12% Zsír
A kekszmentő desszerthez
-
19g vaj134 kcal
-
15g zabpehely57 kcal
-
50 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
5g tej3 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
13g víz0 kcal
-
4g cukor15 kcal
-
0g só0 kcal
-
64g őszibarack24 kcal
-
25g vanília fagylalt48 kcal
Összesen
389
kcal
- 3% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 12% Zsír
A kekszmentő desszerthez
-
150g vaj1076 kcal
-
120g zabpehely455 kcal
-
398 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
40g tej22 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
100g víz0 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
0g só0 kcal
-
508g őszibarack190 kcal
-
200g vanília fagylalt380 kcal
Összesen
3101
kcal
- 3% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 12% Zsír
A kekszmentő desszerthez
-
10.8g vaj77 kcal
-
8.6g zabpehely33 kcal
-
29 kcal
-
8.6g cukor33 kcal
-
2.9g tej2 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
7.2g víz0 kcal
-
2.2g cukor8 kcal
-
0g só0 kcal
-
36.6g őszibarack14 kcal
-
14.4g vanília fagylalt27 kcal
Összesen
223
kcal
- 3% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 18.5 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 230 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 127 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.9 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 73.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 138 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 126 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 129 micro
-
β-crypt 41 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 115 micro
Összesen
389
kcal
- 3% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 38.2 g
Zsír
-
Összesen 147.8 g
-
Telített zsírsav 92 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 323 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1839.9 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 217 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 354 mg
-
Foszfor 1013 mg
-
Nátrium 173 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 422.8 g
-
Cukor 243 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 585.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1104 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 96 micro
-
Kolin: 144 mg
-
Retinol - A vitamin: 1007 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1033 micro
-
β-crypt 327 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 924 micro
Összesen
3101
kcal
- 3% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2.8 g
Zsír
-
Összesen 10.7 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 132.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 12 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.5 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 42.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 80 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 73 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 74 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 67 micro
Összesen
223
kcal
Hozzávalók
A kekszmentő desszerthez
-
150 g vaj
-
120 g teljes kiőrlésű liszt
-
120 g cukor
-
4 ek tej
-
0.5 teáskanál sütőpor
-
100 ml víz
-
3 ek cukor
-
1 csipet só
-
4 db őszibarack
Elkészítés
A kekszmentő desszerthez
- A vajat felolvasztjuk, majd beleszórjuk a zabpelyhet és nagyjából 5-7 percig állni hagyjuk. A vizet és a 3 evőkanál cukrot sziruppá forraljuk, hagyjuk langyosra hűlni.
- Egy tálban elkeverjük a cukrot, lisztet, sütőport és sót, majd hozzáadjuk a cukorszirupot, tejet és a vajas zabpelyhet. Alaposan elkeverjük.
- A sütőt előmelegítjük 200 fokra és kibélelünk egy tepsit sütőpapírral. A masszából másfél kanálnyi halmokat szedünk a tepsire, majd 10 perc alatt megsütjük.
- Ezen a ponton rájövünk, hogy (direkt) elrontottuk a receptet: a kekszek szétfolytak és valamennyire egymáshoz sültek. A tepsi tartalmát egy spatulával morzsásra törjük/keverjük, majd felső grill funkció alá tesszük, ahol 2-3 perc alatt rápirítunk.
- Az őszibarackokat megmossuk, felezzük, egészben vagy szeletelve tálakra tesszük. Rájuk gombócozzuk a vaníliafagylaltot és alaposan megszórjuk a desszertet a még langyos zabmorzsával. Élvezzük kudarcunk gyümölcsét.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 463
- Feltöltés dátuma: 2023. augusztus 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
-
alkalom:
- valentin-nap ,
- márton-nap ,
- vasárnapi ebéd ,
- anyák napja ,
- születésnap ,
- farsang ,
- szüret ,
- buli receptek
-
alkalom:
Lakos Benedek
394 recept
Gyerekkorom első cukrászpróbálkozásainak egyike nem éppen úgy sikerült, ahogy terveztem: a pofonegyszerű zabkeksz receptjében, mondhatni, elnéztem pár dolgot, így a roppanós, formás, kerek sütemények helyett egy nagy tepsi egybesült morzsát kaptam. Persze nem hagytam ám kárba veszni: az alábbi recept keretein belül került megmentésre a konyhai baleset terméke.