r
Nosalty Logó

Ekler hattyú

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Ekler hattyú
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 610 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 2441 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 215 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    49.8 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    317 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    529.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    116.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    458 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    451 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 610 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51 g

Zsír

  • Összesen
    199.2 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1268 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2116.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    700 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    698 mg
  • Nátrium
    544 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.6 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    465.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1831 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    228 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    648 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1803 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    338 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    992 micro
Összesen 2441 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 215 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Égetett tésztát készítünk. A vizet felforraljuk, beletesszük a vajat és a sót, amikor a vaj elolvadt, hozzáadjuk a lisztet, és addig kavarjuk, amíg elválik az edény falától. Még melegen belekavarunk egy tojást, majd hagyjuk kihűlni. Ekkor egyenként hozzáadjuk a többi tojást, mindegyikkel addig kavarjuk, amíg teljesen felveszi a tojást. Az utolsó tojást felverjük, és fokozatosan adjuk hozzá, és csak annyit, hogy ne folyjon szét a massza (ez függ a tojás méretétől és a liszt minőségétől).
  2. Csillagcsöves nyomózsákból sütőpapírra elnyújtott szív alakú, vagy egyik végén kissé elszélesedő ovális formát nyomunk (7-8 cm hosszú és 4 cm széles) egymástól megfelelő távolságra, mert megnőnek. Előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük, az ajtót nem nyitogatjuk, amikor szép rózsaszínű, lezárjuk a sütőt, és még 5 percig bent hagyjuk a tésztát. 12-14 db hattyú lesz.
  3. A maradék tésztából a legkisebb formával kérdőjeleket nyomunk a sütőpapírra, majd ezt is megsütjük, ez lesz a fej. Vigyázzunk ez gyorsabban sül (10-15 perc).
  4. Amíg sül a tészta, elkészítjük a tejszínhabot, és hűtőbe tesszük.
  5. Amikor a tészta kihűlt, éles késsel levágjuk a tetejét, majd hosszában középen ollóval félbevágjuk, ez lesz a két szárnya.
  6. Nyomózsákkal a tejszínhabot a sütibe nyomjuk, beleállítjuk a fejet, majd ráhelyezzük a szárnyakat. Egy-egy csepp olvasztott csokival megrajzoljuk a szemet és a csőrt. Megszórhatjuk porcukorral.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 91
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 14432
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ekler hattyú
Csiki Piroska 230 recept

Egy cukrászda kirakatában láttam a hattyút. Megpróbáltam elkészíteni, de inkább hasonlított a loch - nessi szörnyre. Aztán vásároltam egy hattyút a cukrászdából, alkatrészeire szedtem, és annak alapján készítettem el  a képen látható hattyúkat. A modell inkább volt liba, hosszú volt és téglalap alakú. Készítettem már főzött krémmel is, a tejszínhabot csak a szárnya alá tettem. Így még finomabb.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...