r
Nosalty Logó

Egyszerű zöldbabsaláta

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
java46
Egyszerű zöldbabsaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 117 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 466 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 50 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    185 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    132 micro
  • β-karotin
    721 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    1045 micro
Összesen 117 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    864.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    325 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    288 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    740 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    274 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    99 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    320 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    237 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    526 micro
  • β-karotin
    2886 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    4180 micro
Összesen 466 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    92.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    56 micro
  • β-karotin
    309 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    275 micro
  • Lut-zea
    448 micro
Összesen 50 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zsenge zöldbab mindkét végén a szár - és virágmaradványt levágjuk, megmossuk, és felforraljuk. Csak roppanós állapotáig főzzük, hogy ne legyen túl puha. (Én felforralás után lefedve kb. 15 percig a forró vízben hagyom.)
  2. Közben a hagymát meghámozzuk, nagyon vékony karikákra szeleteljük, és a salátástálba helyezzük, rálocsoljuk az ecetet.
  3. Ha a babot leszűrtük, a hagymához öntjük, aztán olajjal meglocsoljuk.
  4. Az ecetes hagymával jól összekeverjük, majd ízlés szerint sózzuk, ill. a csomborleveleket és a petrezselyemzöldet apróra vágva rászórjuk.
  5. A paradicsomot cikkekre vágva köré helyezzük.
  6. Tálalás előtt egy órán át lefedve a hűtőben érleljük.
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 37599
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 03.

Ajánló

Üde, nem megterhelő saláta bármely vegetáriánus körethez, de halhoz, húsokhoz is kitűnő. Nálunk a tejfölös hering, lásd:@{Majonézes-joghurtos heringsaláta} receptemet + főtt burgonya ételhez gyakran került az asztalra.

Receptkategóriák

Ezt az egyszerű zöldbab salátát a férjem Édesanyjától, Németországban tanultam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...