r
Nosalty Logó

Egyszerű vaníliapudingos epertorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Egyszerű vaníliapudingos epertorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 312 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 2498 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 142 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    504.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.2 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    86 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 312 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    67.9 g

Zsír

  • Összesen
    47.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    930 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4034.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    1258 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    1396 mg
  • Nátrium
    1085 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    441.5 g
  • Cukor
    244 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    688 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    488 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    276 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    275 micro
  • Kolin:
    760 mg
  • Retinol - A vitamin:
    481 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1373 micro
Összesen 2498 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    227.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 142 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tepsi előkészítéséhez

Elkészítés

A piskótához

  1. Előmelegítjük a sütőt 200 °C-ra. Kivajazzuk, lisztezzük a tepsit. Az epret megpucoljuk, megmossuk,
  2. Egyszerű vizes piskótát sütünk az alábiak szerint.A tojásfehérjét habbá verjük a vízzel. A lisztet összekeverjük a sütőporral. A habba beleforgatjuk a cukrot és a tojássárgáját, végül a lisztes keveréket. A tepsibe öntjük a masszát. 30 percig sütjük. Félretesszük picit kihűlni.
  3. A kihűlt tésztát vízszintesen félbevágjuk, az alsó laprarendezzük az eper kb. 2/3-át.
  4. A pudingot a csomagoláson leírtak szerint elkészítjük (kb. 1 dl tejjel, 5-6 ek cukorral kikeverjük a pudingport. A maradék tejet felforraljuk, forrás után hozzákeverjük a pudingporos tejet. Folyamatos keverés mellett csomómentesre főzzük.)
  5. Az epres piskótán eloszlatjuk a puding kb 3/4-éd. Ráhelyezzük a felső piskótalapot.
  6. A maradék pudinggal bevonjuk a torta tetejét, a kimaradt eperrel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 189
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 29520
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 07.

Ajánló

Tejszínhabbal tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsvétkor itthonra valamilyen laza és gyors sütit szerettem volna készíteni, mert vendégségben amúgy is sok sütivel esszük tele magunkat.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tepsi előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...