Egyszerű vaníliapudingos epertorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 4% Zsír
A piskótához
-
34g tojás43 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
6g víz0 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
21g finomliszt77 kcal
A krémhez
A tepsi előkészítéséhez
-
2g vaj13 kcal
-
2g finomliszt7 kcal
Összesen
312
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 4% Zsír
A piskótához
-
275g tojás346 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
48g víz0 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
170g finomliszt619 kcal
A krémhez
A tepsi előkészítéséhez
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
Összesen
2498
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 4% Zsír
A piskótához
-
15.5g tojás20 kcal
-
11.3g cukor44 kcal
-
2.7g víz0 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
9.6g finomliszt35 kcal
A krémhez
-
2.5g vaníliás pudingpor10 kcal
-
28.2g tej16 kcal
-
28.2g eper8 kcal
A tepsi előkészítéséhez
-
0.8g vaj6 kcal
-
0.8g finomliszt3 kcal
Összesen
142
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 8.5 g
Zsír
-
Összesen 6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 116 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 504.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 157 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 175 mg
-
Nátrium 136 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55.2 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 86 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 61 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 95 mg
-
Retinol - A vitamin: 60 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 172 micro
Összesen
312
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 67.9 g
Zsír
-
Összesen 47.6 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 930 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4034.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 142 mg
-
Kálcium 1258 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 135 mg
-
Foszfor 1396 mg
-
Nátrium 1085 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 441.5 g
-
Cukor 244 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 688 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 488 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 276 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 275 micro
-
Kolin: 760 mg
-
Retinol - A vitamin: 481 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 55 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1373 micro
Összesen
2498
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 2.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 227.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 79 mg
-
Nátrium 61 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.9 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 38.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 77 micro
Összesen
142
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
5 db tojás
-
20 dkg cukor
-
6 ek víz
-
0.5 csomag sütőpor
-
17 dkg finomliszt
A krémhez
-
1 csomag vaníliás pudingpor
-
5 dl tej
-
50 dkg eper
A tepsi előkészítéséhez
-
1 ek vaj
-
1 evőkanál finomliszt
Elkészítés
A piskótához
- Előmelegítjük a sütőt 200 °C-ra. Kivajazzuk, lisztezzük a tepsit. Az epret megpucoljuk, megmossuk,
- Egyszerű vizes piskótát sütünk az alábiak szerint.A tojásfehérjét habbá verjük a vízzel. A lisztet összekeverjük a sütőporral. A habba beleforgatjuk a cukrot és a tojássárgáját, végül a lisztes keveréket. A tepsibe öntjük a masszát. 30 percig sütjük. Félretesszük picit kihűlni.
- A kihűlt tésztát vízszintesen félbevágjuk, az alsó laprarendezzük az eper kb. 2/3-át.
- A pudingot a csomagoláson leírtak szerint elkészítjük (kb. 1 dl tejjel, 5-6 ek cukorral kikeverjük a pudingport. A maradék tejet felforraljuk, forrás után hozzákeverjük a pudingporos tejet. Folyamatos keverés mellett csomómentesre főzzük.)
- Az epres piskótán eloszlatjuk a puding kb 3/4-éd. Ráhelyezzük a felső piskótalapot.
- A maradék pudinggal bevonjuk a torta tetejét, a kimaradt eperrel díszítjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 20x30
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 189
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 29520
- Feltöltés dátuma: 2013. február 07.
Ajánló
Tejszínhabbal tálaljuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Húsvétkor itthonra valamilyen laza és gyors sütit szerettem volna készíteni, mert vendégségben amúgy is sok sütivel esszük tele magunkat.